četvrtak, 15. veljače 2018.

Poljska, za kopiranje. Hrvati i komšije, obratite se

Mlada poljakinja na prosvjedu zbog kojeg iz Evrope prijete Poljskoj: 



"Ne ćete uvesti niti jednu od vaših islamskih zakona! Ovo je Poljska! Ovo je NAŠA zemlja, ovo je NAŠA država, NAŠA pravila, NE migranti!

Ovdje, Ius Krist je NAŠ KRALJ!

Ne zanimaju nas odredbe EU ni njihove kvote migranata!"

Gdje smo mi? Nema nas ni po šavu. I ovim ću odgovoriti gosp. Borisu Havelu, makar cijenim njegov napor:


Ne da izbjegava, već svi oni, i ljevica i njoj navodna suprotnost, "desnica" koja su ustvari neoliberali, jesu dva oprečna ekstrema iste negativne realnosti od koje nema pomoći, niti što treba očekivati.

I jedni i drugi, ne samo da ne žele "polemiku", već ne žele da ti makar pustiš glas. Žele te začepljenih usta, to je ono što žele. Jer za polemiku potrebno je prvo govoriti, a oni ti niječu čak i to.

Ali ni ja ne želim s njima da razgovaram, jer znam da su gluhi i da mi ne žele dobro. I to je greška, barem što slijedi iz samog teksta, Havelova. Jer ne treba od njih uopće tražiti razgovor!

Ali njima treba da te čuju, makar ti ne dopustili da govoriš; treba ti da vičeš ulicama i trgovima bez njihove dozvole!

Upravo je to poanta poljskog prosvjeda zadnjeg studenog. Ne dajete nam prostora, evo mi ćemo se izboriti za prostor! I vikati ćemo na sav glas da se sve ori! I ulice će biti naše, i oni koji izađu pred mikrofon biti će na tisuće, i bez kompleksa i vaših dozvola!

Zato je potrebno organizirati se u domoljubnim i kršćanskim krugovima, strateški i taktički uvezanim. Ti sam možeš početi promicati jednu takvu ćeliju. Plan je: molitva, tradicionalni kršćanski i politički nauk. Među mladima promicati zdravo domoljublje i kulturnu formaciju; ulivati im svijest da budu izvrsni stručnjaci i radnici, i da ostaju boriti se gdje ih borba čeka. Odreći se "probitka" negdje drugdje, već žrtvovati se za dom i krst.

4 komentara:

  1. Daj Bože da ih (Poljake) napusti duh "svetog" kuranoljupca i da ih nadahne njihov Jan Sobieski, Božji vitez, koji je spasio Beč 1683.g. od kuranskih hordi, koje su i tada bez putovnica nadirale kroz Europu, ali, eto tada nisu mogli proći jer im vitez Jan sa kršćanskim vitezovima nije dao da prodju.
    Baš nije bio politički korektan.

    Danas bi ga "demokrate" i kuranoljupci osudili za govor i djelo mržnje, a "papa" Karol (ili ovaj Jorge) bi ga anatemisao.

    Teško je zamisliti posljednija vremena (nisam našao bolju riječ) od ovih. Ostalo je samo da se Antikrist
    zacari, jer Sodoma i Gomora danas smrde u Vatikanu.

    Gospode, što još čekaš? Da, znam, moraju se ispuniti svi znaci, ali teško je živjeti u ovoj dolini suza, dodji molimo te što prije, Maranatha.

    P.K.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pazite, kod Boga je jedan dan kao tisuću godina, i tisuću godina kao jedan dan. Ne znamo koliko ovo može potrajati. Možda nas čekaju još gore stvari, i ne znamo kroz koliko vremena.
      Jedino znamo da mi moramo odgovoriti iz vjere, s ljubavlju. I činiti koliko je u našoj moći.

      Izbriši
  2. Da, očekuju nas u fizičkom (a samim tim i duhovnom) smislu riječi mnogo gore stvari (samo da spomenem Otk. gl.13 i 15), ali zato i molimo da se vrijeme što više ubrza da ovo zlo prodje što prije i da ugledamo našeg Spasitelja na oblacima nebeskim.

    Sama ta slika u duši je okrepljujuća; kolika li će tek biti sreća i blaženstvo onih koji će to dočekati u vjeri nakon svih strava i užasa koja treba preživjeti (ili kao mučenici odživjeti)?!!!

    P.K.

    OdgovoriIzbriši
  3. I vidjeh u noćnim viđenjima Marija Valtorta
    Oh! Sveti moji posljednjih vremena!Ako je herojski bilo živjeti prvima za vrijeme poganskih progonstva,tri puta,sedam puta,sedam puta sedam herojskije će biti živjeti mojim posljednjim svetima.Samo hranjeni srčikom Vjere moći će imati srce lava,da se suprostave tim mučenjima,i oči i krila orla da bi uporno gledali Mene-Sunce i letjeli k Meni-Istini,dok će ih tmine obavijati sa svih strana i Laž nastojati uvjeriti ih da joj se poklone i da u nju vjeruju.

    DAJ NAM GOSPODINE TAKVU VJERU MARANATA! J.F kuhar.

    OdgovoriIzbriši