ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Na što podsjeća oltar u Novus Ordo misi i zašto?

U starim crkvama oltar je naknadno odvojen od svetohraništa i njegova uloga nije uočljiva na prvi pogled. U svakom slučaju svećenik je okrenut prema zajednici, stajući između oltara i svetohraništa.

U novoizgrađenim postkoncilskim crkvama, situacija je značajno različita:


Oltar je stavljen u centar "zajednice". Vrlo sličan protestantskom stolu, ako se u mnogo slučajeva jedva može naći koja razlika:


Praktično ne možete znati po vanjskim znakovima "oltara" o čijoj crkvi se radi:


Ali što je najgore jest sljedeća sličnost:


Sa masonskom tablom u njihovom "hramu".

Odakle ova sličnost? Možda zbog toga što je arhitekt Novus Ordo Missae, Annibale Bugnini,


I sam bio optužen da je bio mason. Dapače, početkom 1976 u mnogim svjetskim medijima počela je kružiti "Lista Pecorelli"; lista italijanskog novinara Mino Picorelli u kojoj je naznačio imena najznačajnijih članova masonskih loža u Italiji (loža P2).



U istoj bila su objavljana imena preko stotinu visokih crkvenih dužnosnika. Konkretno, Bugnini zauzima 25. mjesto sa tajnim masonskim imenom BUAN, datum inicijacije 23 travnja 1963 i šifrom 136-75 (Cfr. Bulletin de l´Occident Chrétien 12 (Srpanj 1976) Bourg Le-Roi). 

Nakon toga, Pavao VI je poslao Bugninija u nuncijaturu u Teheran. Umro je u Rimu, 1982. Svoje aktivno učešće u liturgijskoj reformi opisao je u knjizi objavljenoj nakon njegove smrti "The Reform of the Liturgy 1948-1975".

Mino Pecorelli je bio nađen mrtav 22 ožujka 1979, bolje reći ubijen, na misteriozni način da je izgledalo da se radi o ritualu.


Nitko nije pretraživao o njegovoj smrti sve dok 1995. nije bio započeo proces protiv Giulia Andreotti, u kojem je bio optužen za ubojstvo novinara.

***

Pitanje Novus Ordo Missae je mnogo dublje nego što možeš i zamisliti. Ali ne želim da ostaneš na konspiracijama. "Budite savršeni kao što je savršen vaš otac nebeski". Radi se o svetosti, radi toga si na ovoj zemlji. Ali svetost se ne postiže ne želeći upoznati bit svoje vjere. Ta nije odražena u Novus Ordo.




1 komentar:

  1. Marija Valtorta i vidjeh u noćnim viđenjima.Govori Isus: Danas se zbiva jedno veliko krivovjerje,do skrajnosti svetogrdno.Sotonin sin,jedan od sinova,i mogao bih reći jedan od najvećih,ne najveći iz prošlosti,jer je to bio Juda,niti najveći u budućnosti,što će biti Antikrist,nego jedan od onih koji sada žive za kaznu čovjeku koji se klanjao čovjeku a ne Bogu,dajući smrt kroz čovjeka...dok Ja,Bog,dao sam čovjeku život kroz svoju smrt-razmišljajte o toj razlici-sin Sotone oglašava jednu novu vjeru koja je tragična,svetogrdna,prokleta parodija moje Vjere.Proglašava se jedno novo evanđelje,osniva se jedna nova crkva,gradu se jedan novi oltar,podiže jedan novi križ,slavi se jedna nova žrtva.Evanđelje,crkva,oltar,križ,žrtva čovjeka.Ne Boga. DALI SE OVO DANAS DOGAĐA J.F kuhar

    OdgovoriIzbriši