subota, 13. siječnja 2018.

Kardinal Tobin: Franjo bi mogao imenovati jednu ženu za kardinala. Sve ide po planu, nema slučajnosti. Koordinirano sa izjavom austrijskog svećenika Paul Zulehner: "Prvo oženjeni svećenici, poslije ređenje žena". U kom smislu sve se priprema

Pogledajmo ove dvije vijesti:

1. Nedavno imenovani Kardinal Joseph Tobin: "Papa bi mogao imenovati jednu ženu za kardinala".


[Kardinal Tobin daje u Katedrali Presvetog Srca u New Jersey nagovor LGBTI "hodočasnicima". Slika sa facebooka isusovca James Martin (postavljen od Franje na mjesto savjetnika sekretarijata Vatikana za komunikacije; James Martin je poznat po svojim pro LGBTI pozicijama)]

2. Austrijski naprednjački svećenik Paul Zulehner, veliki Franjin pobornik (jedan od pokretača inicijative Pro Pope Francis): "Prije žena svećenika, doći će oženjeni svećenici."



Obje vijesti su dane (u originalu) nedavno u razmaku od vrlo malo dana. Slučajnost? U politici (ovi se ničim drugim i ne bave, ta njima nije do vjere) svaka je gesta proračunata. I sve je ovo u totalnoj koordinaciji sa Franjom. 

Tako se to radi. "Šef", onaj koji odlučuje, pusti ili ministre, ili značajnog (i svakako podređenog) političara da pusti neku vijest koja može izgledati skandalozno, ali njen cilj je ispitati teren, s jedne strane, a s druge pripremiti ga kad dođe vrijeme uvođenja takvog projekta.

Sve je napravljeno vrlo lukavo. Jer kardinalsko zvanje ne pripada svojstveno svečenićkom redu. Isus nije ustanovio "kardinale", već dao puninu svećeničkog reda Apostolima. Oni ga, po milosti Božjoj, prenose na druge preko sakramenta svetog reda. Kardinal je počasno zvanje koje se počelo upotrebljavati u Crkvi ali tek u ranom srednjem vijeku. Svakako usko vezano za biskupsko zvanje, ipak nije bitno vezano sa svećenstvom. Doista, u srednjem vijeku bilo je dosta kardinala koji nisu bili ni svećenici.



[Ove se smatraju katolkinjama]

Svakako, logično je i sukladno Sv. Pismu i Tradiciji da kardinali budu muškarci, jer žene nisu imale u Crkvi ulogu lidera. Bog je tako htio. Bog je znao da će na Kalvariji ostati skoro samo žene, ali žena nije muškarac, a Krist je Utjelovljeni Bog u čovjeku, ne ženi. Stoga, svećenstvo je u suštinskoj, ontološkoj vezi sa Kristom.

Koristiti, dakle, tu "pukotinu" - a nije nikakva "pukotina" - "počasnog zvanja", plasira se skandalozna misao. Prijedlog na koji će svjetski mediji strasno aplaudirati i koji će podržati svim silama. Tako će biti prenesena poruka: "doista, Crkva ide uvijek protiv žena, oni su ženomrsci, itd."

U međuvremenu, dolazi drugi Franjin pobornik koji predskazuje oženjene svećenike kao stupanj prema ređenju žena, i tada će konačno Crkva biti usklađena sa društvom.

I ovdje postoji jedna varka. Ređenje oženjenih u Katoličkoj Crkvi opravdava se "smanjenjem svećeničkih zvanja". 

I tu ćemo se malo zadržati. Ovo može nekome izgledati kao "opravdan razlog". Ali ima nešto mnogo dublje iza ovoga: 

Protivnici Crkve su nakanski pripremali smanjenje zvanja, jer su znali da promocijom modernizma zvanja opadaju, da bi tako došli do ove situacije u kojoj će ređenje oženjenih biti "opravdano" za tolike, te će se taj potez "provući" neopaženo.

Ovaj argument sam čuo prije par godina, ali tada mi je izgledao nevjerojatan. Sada mi izgleda moguć: sve je pripremano.

Ali tada će se prijatelju moj, u punini dogoditi ono o čemu nas je upozorio sam Gospodin: "Kad vidite grozu pustoši na svetom mjestu... ne silazite odozgor ili se ne vraćajte u grad ako ste u polju..." Što hoće ovo reći?

Kada budete vidjeli dokinuće Žrtve, ne mješajte se sa otpadnicima. Tada će se Crkva vratiti u katakumbe kao u prvim stoljećima. Mislim da je vrijeme u kojem živimo, vrijeme neposredne priprave za takve momente.






4 komentara:

  1. U Vatikanu hvale tiskanje Talmuda u Italiji! Gore od toga ne može biti, a iz toga svako zlo možemo očekivati.

    Talmud je knjiga koju su smislili oni koji su rekli: "Raspni ga, raspni. Njegova krv na nas i na našu djecu".

    U Vatikanu danas (bolje reći najmanje od 1958.g.) stoluju neprijatelji Isusa Krista, Mesije, Spasitelja i Otkupitelja.

    Z.K.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od 58, prije su bili prikriveni i čekali svoj čas.

      Izbriši
  2. Odličan tekst, i prvorazredan zaključak u zadnja dva odlomka. Da, ispunilo se vrijeme, Isusov Neprijatelj prodro je u sam vrh Njegove Crkve i u tijeku je odlučujuća bitka. A ishod već unaprijed znamo. Samo treba zaobići sve zamke Neprijatelja i naći se na strani Istine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, to bi značilo kako su vrata Paklena nadvladala Crkvu, a to je nemoguće jer imamo Kristovo obećanje kako se to nikad ne će dogoditi.
      Vrata Paklena znači krivovjerje i tako je to oduvijek tumačila Crkva.
      Dakle možemo i moramo pouzdano vjerovati kako vatikanska sekta nije Crkva, kako Crkvu nisu preuzeli heretici-vrata Paklena, nego su heretici, kao u vrijeme sv.Atanazija, preuzeli upravljanje nad nekretninama Crkve, preuzeli su biskupske stolice i župe i lažno se predstavljaju Crkvom.

      Izbriši