subota, 27. siječnja 2018.

Kardinal Zen ne može da shvati da Bergoglio nije naivan, već glavni izdajnik Crkve u Kini

Tužne vijesti za kineske katolike. One katolike koji su toliko godina - desetljećima već - očuvali svoju vjeru u modernim katakumbamba:



Izolirani, osuđeni na najsiromašnije poslove, prezreni od odurnog režima; ponižavani, smatrani šugavima na dalekom Istoku čijeg Konfucija oni nisu htjeli jer im nije imao što dati: vječni život. To je ono što su oni tražili od Crkve, uza sva progonstva.

Svećenik koji bi se zaredio: svećenik kojeg bi prvo čekale godine u njihovim "odgojnim" logorima, prije nego što bi u tajnosti mogao služiti mise i poučavati vjernike.

Nasuprot njih postojala je "državna crkva", svećenika koji bi ispred Rima stavili KP Kine i njene glavare. "crkva" komotnih, crkva bijednih Juda koji očekuju nagradu na ovom svijetu, i poslije i navodno "vječnu" sa prethodnim pečatom KP.

Ukratko: Bergoglio traži od biskupa iz katakumba, vjernom Rimu i progonjenom od komunističkog režima, ustupiti mjesto već ekskomuniciranom biskupu koji pripada "patriotskoj Crkvi" kontroliranoj od vlasti. Dakle, skidaju izopćenje koje mu je ipso facto udijelila i sama "postkoncilska Crkva", uklanjaju pravog biskupa i postavljaju prodanog. Biskup kojeg Bergoglio želi zamjeniti je Pietro Zhuang Jianjian, biskup regije Shantou (Guangdong); šizmatični biskup i predložen od Bergoglia je Giuseppe Huang Bingzhang.

Kad je čuo spomenutu vijest, biskup Zhuang Jianjian je gorko zaplakao i rekao da odbija poslušati. Pravi i katolički odgovor svećenika koji je trpio za katoličku vjeru i koji, makar pretpostavljam vjeruje da je Bergoglio Papa, zna da ne može na osnovu neke "poslušnosti" počiniti grijeh. Ostaje mu samo da vidi da Bergoglio nije Papa i zbog toga radi sve ovo što čini.

Dobri i umirovljeni Kardinal Zen (86 god.) ne može da dođe sebi. Kao obični bijednik otišao je ove srijede na Franjinu audijenciju koju daje svima. Pa kad je svima, e onda će moći i Kardinal Zen. To mu je jedina šansa da uruči Bergogliu pismo u kojem mu želi objasniti situaciju Crkve u Kini. Da je Angelina Jolie bio bi primljen; da je Maradona, jednako i kad mu se bude prohtijelo. Tek da nije mamuran, pa se sjetio. Ali za Kardinala Zena mjesto je među pukom i čekati dvije sekunde Franjinog dragocjenog vremena za uručiti mu pismo na Trgu Svetog Petra.



I jadni Kardinal koji je posvetio svoj život Crkvi i Kristu, provjereno velikim i teškim progonstvom, gorko izjavljuje: "Kroz mnoge godine govorili su nam da izdržimo, da budemo vjerni. Sada traže od nas da se predamo!"

Posljedice za kineske vjernike i kler su strahovite. Poljuljani, jedan svećenik izjavljuje: "Imamo li pravo da se odupiremo Vatikanu?" I nastavlja: "Ipak, ako stvari nastave ovako, mogao bih misliti o napuštanju svećeništva".

Kardinal Stepinac je mogao biti "šef" u "Hrvatskoj Domoljubnoj Crkvi", ili tako nekako, ali je znao da je to prokletsvo na koje ga hoće navući Tito i njegovi, po istom probanom boljševičkom receptu. I radije je prihvatio smrt i poniženje u zatvoru, nego izdao svoju vjeru. I u ono doba, jer je Pio XII bio pravi Papa, stajao je sa Stepincem. Znao je da mu ne može ništa drugo reći, već: "hrabro sinko, nemamo druge".

Stepinac je bio pravi kardinal, i Pio XII pravi Papa, i radili su kao jedan. Kardinal Zen misli kao katolički kardinal, ali nije pred "naivnim" Franjom, već onom tko nije Papa i djeluje shodno tome.

Dragi moj kardinale, Bergoglio nije naivan, već je to Vaša Uzoritost. Bog Vam dao snage da izdržite i ne predajete se u ruke ovom Judi koji izdaje Crkvu. Ustrajte, kao i drugi biskupi zaređeni u tajnosti koji nastupaju kao katolički biskupi.

Ali znajte: problem počinje sa postkoncilskom "ostpolitik". Dok se ne strese sa sebe ta zabluda da je Drugi Vatikanski Sabor katolički, imati ćete ovu zebnju i zapanjenost.

I svakom dobronamjernom nek ovo jednako služi.

1 komentar:

  1. Nek osnuju institut Dobroga Pastira.
    Nemojmo se zavaravati da su naši svećenici svi slijedili primjer Blaženog Stepinca. Da Blaženi Alojzije samo jednom dođe na neku NOMisu mislim da bi se jako iznenadio.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši