utorak, 16. siječnja 2018.

Njihovi ciljevi upućuju na naše projekte. Multikulturnost vs. identitet

Prije svega, stavljam do znanja vrlo jasno poziciju kršćana koji branu istu vjeru koju je donio Isus Krist, po pitanju "rasizma" ili superiornosti jedne rase spram nekoj drugoj: rasizam je totalno stran kršćaninu jer on brani da smo svi Adamovo koljeno, prema tome ontološki jednaki i bez razlike prema naravi. Citiram s te strane dva dogmatska dokumenta Katoličke Crkve, IV Lateranskog Sabora (1215) i Prvog Vatikanskog (1870):

Bog… Stvoritelj svih stvari, vidljivih i nevidljivih, duhovnih i tjelesnih; koji je po svojoj svemogućnosti istovremeno (simul) od početka vremena stvorio iz ničega i jedno i drugo stvorenje (utramque), duhovno i tjelesno, to jest, anđeosko i ovozemaljsko, i nakon toga ljudsko, kao jedno sačinjeno od duha i tjela.” (IV Lateranski)

Prvi Vatikanski Sabor (1870) uči da “po svojoj dobroti i svemogućnosti, ne radi uvečanja svog blaženstva, niti radi postizanja savršenstva, već da je obznani preko dobara koje daje stvorenjima, jedini istiniti Bog, u svojoj slobodnoj odredbi, na početku vremena, stvori iz ničega istovremeno jedno i drugo stvorenje, duhovno i tjelesno” (DS 3002; KKC, 293).


Prvi Vatikanski Sabor (1870): D-1805 5. (Protiv panteista i materijalista) "Ukoliko netko ne bi ispovijedao da je svijet i sve što je u njemu sadržano, duhovno i materijalno, bilo stvoreno od Boga iz ničega u svoj svojoj biti (D-1783), (protiv guntherijanaca) ili bi rekao da Bog nije sve stvorio iz slobodne volje, već po samoj potrebi zbog koje bez prestanka ljubi samog sebe (protiv guntherijanaca i hermesijanaca) ili bi negirao da je svijet stvoren na slavu Božju, neka je proklet."

Ove dokumente komentirao sam u članku "Enciklika Humani Generis i Teologija Stvaranja".

Dakle, nema "viših" ili "nižih" rasa, već svi po naravi jednako ljudi. I još, ako je netko anti rasista, onda je to kršćanin. Poznat je utjecaj socijalnog darvinizma na anglosaksonsku i nacističku politiku. 

Međutim, to ne znači da sada na silu trebamo "izmešati" sve razne narode na određenom teritoriju. Jer postoje i naravna prava, poput obiteljskog ili nacionalnog. Skup ljudi, da tako kažemo, koji na jednom teritoriju održava svoje običaje i kulturu kroz stoljeća, ne može se na silu obezvrijediti spram svog načina života. Govorimo o dobrim ili barem prihvatljivim običajima. Svakako da je dobro prevazilaziti loše običaje, ali to se mora činiti imajući u vidu da lijek ne postane gori od bolesti, tj., uz neku razumnu mjeru.

Nadalje, sve su "rase" ili narodi jednaci u naravnim pravima, ali nije isto narod koji ima kršćansku tradiciju od onog koji to nema. Dovoljno je pogledadi način života i realnost svakodnevice u islamskim zemljama, ili među poganskim narodima Indije, Kine, Južne Amerike i sl., za uvjeriti se u istinitost ove tvrdnje.

Prema tome, narod kršćanske tradicije koliko toliko, ima pravo i čak dužnost očuvati tu tradiciju kao bedem protiv svog rasula.

I to sve nije rasizam.

Ali rasizam je ovo:

BBC prikazuje englesku kraljicu Margaret of Anjou iz XV stoljeća (ona je bila porijeklom francuska plemićkinja) na slijedeći način, kao da bi bila crnkinja:


Zbilja, jedan od nevjerojatnih primjera do koje mjere može doći apsurd pri promociji "multikulturnosti". Što znamo, nije ništa drugo do nastojanje podjarmiti Evropu za globalističke ciljeve i lišiti je njenog identiteta.

Ovo gore je apsurd i cinizam, svakako zločin prema povijesti i njena ljigava manipulacija; zločin zbog krive formacije svijesti današnjih generacija, ali ovo dolje je plus svega toga zločin prema konkretnim osobama.

Švedski politički aktivisti (uglavnom ljevica) brane afganca koji je silovao 14-godišnju šveđanku. Ne žele da bude deportiran. Povrh svega, vrijeđaju djevojčicu i zovu je rasistom:


Onda još gore. U engleskoj je bila razotkrivena mreža silovatelja (porijeklom iz islamskih zemalja, uglavnom Pakistana) bijelih djevojčica. "Neugdna" istina za multikulturiste. Tako da prošlog kolovoza, laboristička poslanica Naz Shah traži od žrtava da "začepe usta" radi "multukulturnosti". Bila je velika buka, ne tolika, u Engleskoj zbog toga, ali ovo đubre i dalje "radi" i naplaćuje kao poslanica.




Naprotiv, ovih dana digla se velika prašina oko izjave djevojke lidera engleske identitetske partije Henry Boltona.


Spomenuta Jo Marney, 25 godina (sastala se sa Boltonom nakon što se ovaj rastavio od svoje žene; njemu je 54 godine!), izjavila je da će zaročnica engleskog princa Harry, Meghan Markle (crnog porijekla), "isprljati kraljevsku krv".

Jo Marney navodi, i zbog čega je Bolton prekinuo sa njom:

"Meghanino afroameričko sjeme isprljati će našu kraljevsku obitelj i pripremiti će put jednom crnom kralju".

Nazvala ju je "prostom i glupom plebejkom" s "malim mozgom" i opisala je kao "opsjednutom rasom i rodnom jednakosti".

"Ona je crna", nastavila je Marney, nadodajući da je obećana princa Harry "mala i glupa glumica o kojoj nitko nije čuo".

"Ovo je Velika Britanija, nije Afrika", braneći se od optužbi za rasizam. "To što ne želim da druge rase zauzmu moju kulturu ne znači da ih mrzim, jednostavno znači da ne želim da njihova kultura izvrši invaziju nad mojom".

Jednostavno, ne "leži mi" dobro, jer je crnkinja. "Oni nadiru prema vrhu, vrlo, vrlo polako. "Prema tome, vrlo brzo, imati ćemo Prvog Ministra muslimana i na koncu crnog kralja", zaključuje Marney.

Zaokružujemo zaključke od ovog svega:

1) Izjava Naze Shah je beskrajno gora, kriminalnija od Marney. Ipak, ona nije dala nikakvu ostavku, niti je bila primorana na to!

2) Jo Marney navodi nekoliko ispravnih i logičnih stvari: Meghan promiče rodnu ideologiju, multikulturnost. Ne želi da njena kultura bude uništena. To je logično što kaže. Upućuje i na sionistički rol britanske kraljevske kuće. Jer znamo, oni su iza masovne migracije u Evropu.

3) I na koncu, jasna i temeljna stvar: identitetski pokret nikad neće imati uspjeha ako svoju strategiju bazira na ne kršćanskim običajima. Bolton bi mogao biti Marneyev otac; rastavlja se od žene i združuje se s ovom curom koja bi mu mogla biti kćer. Poslije, napušta je zbog "političkih" razloga. Sve žalost za žalošću.

***

Pouka od svega ovoga? Ne možemo ostati skrštenih ruku pred ovom invazijom. Moramo djelovati također preko političkih platformi, i udruženja. Potrebno je poučavati mlade generacije o otrovu koji nam nameću. Ne smijemo pasti u pesimizam. I iznad svega, moramo dati ispravnu kršćansku podlogu onima koji ostaju iza nas, jer to je jedini uvjet da opstane, u što većoj mogućoj mjeri, evropska kršćanska kultura.




Nema komentara:

Objavi komentar