nedjelja, 7. siječnja 2018.

Bergoglio iskrivljuje pravi smisao Bogojavljenja

Čovjek bi morao komentirati svaki dan Bergoglijeva varanja nesmotrenih. Međutim, toliko ih je da je to postalo smrtno dosadno.

Upamti jednu riječ: sve što čuješ od njega, želiš li vjerovati kao katolik, ne nasljeđuj ga. Ne vjeruj mu ništa. Čim zine, iz njega kao da guje izlaze. Sve što kaže, naopačke je.

Bezazlenima ovo izgleda previše, ali osvrnuti ćemo se na primjeru svetkovine Bogojavljenja. Prenosim sa vaticannews.va (moje su naglašene riječi):

"Papa Franjo poziva kršćane imitirati Mudrace koji su 'tražili zvijezdu prema gore', riskirajući pri 'polasku' i koji su donijeli njihove 'darove' Djetetu Isusu 'a da ništa ne očekuju za uzvrat'."

"Papa Franjo je predstavio Mudrace kao uzore, potičući kršćane biti hrabri i gledati zvijezdu i poći, ostavljajući 'komotnost', 'slobodno se dati' i 'činiti dobro najmanjoj Isusovoj braći i sestrama'.

O čemu se radi? Prvo, svetkovina Bogojavljenja je blagdan kojim se označava da se Bog objavljuje u Kristu svim narodima na svijetu, i da svi narodi na svijetu trebaju Krista priznati za Boga.



To je smisao Bogojavljenja. Nema "opravdanja nevjere" pred Objavom Isusa Krista. Bog poziva čovjeka u slobodi, ali tu vjeru zahtijeva od njega jer mu dao sve da vidi. Dobrota i milina Djeteta Boga razoružava pred zlobnim idolopoklonstvom i židovskom nevjerom. Tko ga odbacuje, odbacuje Ljubav, i živjeti će u mržnji. Dao Bog da je odbaci što prije, da u njoj ne umre, i da prihvati Sina Božjega.

Prema tome, Bogojavljenje je poziv svim narodima da se poklone Isusu, svim, bez izuzetka.

Nešto što Bergoglio jasno izmiče. On se odnosi samo na kršćane, samo kršćane poziva na oponašanje Mudraca, što je totalno iskrivljenje Božje poruke. Prema tome to je u skladu sa njegovim poslanjem: sve religije su jednake, kršćani nek "čuvaju" - na Bergoglijev način - svoju, muslimani svoju, židovi - svakako - svoju.

Jorge se u svom prvom zvaničnom pismu potpuno otkrio, ovo je što je rekao o židovima, Evangelii Gaudium, 247 (dokument ne preveden na internetu na hrvatski):

"Poseban pogled upućujemo židovskom narodu, čiji Savez sa Bogom nikad nije bio dokinut, jer "darovi i poziv Božji su neopozivi" (Rim 11:29). Crkva, koja dijeli sa Židovstvom značajan dio Svetog Pisma, smatra narod Saveza i njegovu vjeru kao sveti korijen svog vlastitog kršćanskog identiteta (cf. Rim 11:16-18). Kršćani ne možemo smatrati Židovstvo kao stranu religiju, niti uključujemo židove među onima koji su pozvani za ostaviti idole za obratiti se pravom Bogu (cf. 1 Sol 1:9). Vjerujemo skupa sa njima u jedinog Boga koji djeluje u povijesti, i prihvaćamo s njima zajedničku objavljenu Riječ."

Bergoglio iskrivljuje Riječ Božju. Svakako da je Stari Savez dokinut (Zavjesa Hrama simbolično, i stvarno, se raskinula po Kristovoj smrti. Osim toga, to je konstantno učenje Crkve na tom polju), i zamjenjen Novim. Crkva je Novi Izrael, i židovi, kao i svi drugi, trebaju jednostavno pristupiti Ckrvi Božjoj.

Ali Bergoglio je sionistički sluga, i zato ne smije pisnuti pred njima. Uostalom, niti hoće. I to je razlog zašto pred njima sakriva križ (skandal židovima), jer on njima odobrava da ne oni mogu ne vjerovati u Isusa Krista.


"Herodes... Ite, et interrogate diligenter de puero: et cum inveneritis, renuntiate mihi, ut et ego veniens adorem eum...

Et responso accepto in somnis, ne redirent ad Herodem, per aliam viam reversi sunt in regionem suam.

Herod (reče Mudracima)... Idite, i raspitajte se pažljivo o djetetu: i kad ga pronađete vratite se meni, da i ja odem i poklonim mu se...


I primivši upozorenje u snu, ne vratiše se Herodu, već drugim putem otiđoše u svoje zemlje." (Mt, drugo poglavlje).














Broj komentara: 13:

  1. Koliko vidim, mlakost odnosno kukavičluk glavni je razlog otpada najvećeg broja kršćana od Crkve.
    Zemaljska Crkva se naziva Vojujućom, a to znači da katolici moraju biti vojnici-borci za Isusa Krista.
    Svaki kompromis katolika s ovim svijetom, a nauštrb vjere u Isusa Krista - nauk Crkve, je izdajstvo i prelazak na neprijateljsku stranu.
    Bergoglio može tako drsko iznositi javno krivovjerje poput negiranja dogme kako sav svijet mora priznati Krista Kralja, zato što zna da među onima koje vodi nema vojnika istog Kralja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koju dogmu papa Franjo negira? Ti negiras njegovo papinstvo i smatras sebe nezabludivim. Da te zovemo papa? Ti nisi katolik kao ni sto ovaj clanak nije katolicki. Ova stranica je usredotocena na ocrnjivanje crkve katolicke. Jos se usude nazivati sebe katolicima ito tradicionalnima. Protestanti kad su se odjelili nisu si uzeli ime katolicki protestanti. Oni su se pravdali Biblijom, vi obredom. Nije obred taj koji cini jedinstvo, vec vjera. Obreda je bilo razlicitih i prije vatikanskog 2.koncila. Vidite samo crno. Unosite razdor. Razdor nije od Boga. Zasto se ne fokusirate podjednako i na svijetle tocke. Za cim tragate, to i vidite. Tko trazi vraga, u svemu ga pronalazi. Tko trazi dobro, vidi dobro u svakoj osobi, pa i u hindusu, muslimanu, ateistu. I njihove vjere imaju svijetlih tocaka koje se slazu sa Bozjim zakonom koji je upisan u svacije srce.

      Izbriši
    2. Bergoglio nameće krivo učenje Crkvi, što ne može učiniti neki Papa. To se odnosi na sve one koji su promovirali i nametnuli Drugi Vatikanski Sabor, i poslije očitujući to u novoj liturgiji, bolje reći protestantiziranoj.
      Franjo se u biti ne razlikuje od Ivana Pavla II, ali u ponašanjima i mnogim ispadima i deklaracijama je otišao još dalje.

      Izbriši
    3. Vatikanski sabor nije nametnut vec lijepo dogovoren i organiziran. Koje krivo ucenje? Koje je po tebi pravo ucenje? Ako mislis da je nesto ispravno, to nije objektivna istina vec plod tvojih misli. Prvo treba zamoliti duha svetoga za dar razlucivanja, ne napamet OSUDJIVATI.Osudjivati je velikim slovima jer to radite: sudite. Bog pored vas kraj sebe ostade bez posla. Je li ta vasa zajednica okupirana icim drugim osim kaljanjem obraza svete katolicke crkve? Bavite li se duhovnim rastom, gledate li ima li ista kod vas vrijedno osude da i o tome pisete? Tipicni ste farizeji koji su Isusa osudjivali zbog postupaka. Isus je pak prastao i bludnicima i razbojnicima, ali farizejima ne. Jer su se smatrali bogovima bez grijeha i vjerovali da im se nema za sto oprostit. Ne budite raskolnici. Papa vama nista nije kriv sto nemate duhovnog mira i ljubavi za bliznje. Nije vam ni vatikanski sabor kriv. Ako se stablo po plodovima poznaje, koji su vasi plodovi? Mir? Ljubav?...

      Izbriši
    4. Koliko čovjek mora biti slijep pa napisati ovakav penegirik jednom neprijatelju i Boga i čovjeka kakav je Bergoglio.
      Samo totalni slijepac zatrovan masonsko-sotonskom doktrinom da su sve religije istinite čime direktno i nepobitno negira Spasitelja, jednog i jedinog Isusa Krista po kome se jedino možemo spasiti.

      Onaj koji to ne priznaje (ne ispovjeda) nije Kristov i samo takav može u mraku kao slijepac tražiti neko drugo svjetli da ga vodi, ali to drugo svjetlo (ili svjetla) mogu doći samo od svjetlonoše Lucifera.

      Kome treba dokazivati da Bergoglio nije od Boga taj i u Luciferu vidi spasitelja (sakrivenog u raznim "vjerama" koje ne poznaju, ne priznaju i negiraju Spasitelja i njegovu Majku Bogorodicu). Po tome se i raspoznaje otpad od Boga!!!

      PP

      Izbriši
    5. Pogledajte oznaku ·Drugi Vatikanski Sabor".
      Nema ljubavi bez istine.

      Izbriši
    6. Imajmo strpljenja,uzdajmo se u Boga i molimo da progledaju.

      Izbriši
    7. Odgovor onome koji vjeruje da je Franjo pravi papa.Proročanstvo Sv.Franje Asiškog o našim danima: Braćo,radite hrabro,budite jaki i pouzdajte se u Gospodina.Predstoje vremena velikih tjeskoba i nevolja u kojima će uzeti maha previranja i opasnosti svjetovnog i duhovnog karaktera,Ljubav mnogih će popustiti,a pokvarenost i zlo prijeći će svaku mjeru.Moć demona će se očitovati više no obično.Neoskrvjena čistoća našeg Reda,kao i ostalih redova,tako će se izopačiti da će samo mali broj kršćana sljediti čistim srcem i potpunom ljubavi pravog Papu i Rimokatoličku crkvu.U trenutku kada nevolje dosegnu vrhunac,bit će proglašen papom onaj koji neće biti izabran kanonskim putem i trudit će se da mnoge na lukav način zatruje smrtonosnim otrovom svih zabluda.Zatim će se zlo množiti,naš će se red raspasti,mnogi ostali redovi će potpuno nestati,jer se toj zabludi neće moći suprostaviti,nego će je prihvatiti.Bit će tako različitih mišljenja i podvojenosti u narodu,među redovnicima i u kleru da će čak i odabrani biti dovedeni u zabludu(kad bi to uopće bilo moguće);ako te dabe be prikrate anđeoskom riječju,ako ih u tom previranju ne bude vodilo neizmjerno Božje milosrđe.Neki će tada snažno osporavati naša Pravila i naš način Života.Jao onima koji svoju nadu polažu samo u to što su redovnici,koji su mlaki te se ustrajno ne suprostavljaju napastima,koji će pristupiti ispitu izabranih.Oni koji ostanu postojani u žaru duha iz ljubavi i u maru za istinsku pobožnost,pretrpjet će progone i nepravdu kao neposlušni i raskolnici.Njihovi će progonitelji,gonjeni zlim dusima,trvdit da zbog neposluha prema Redu takve pokvarene ljude treba ubiti i uništiti.Gospodin će tada utočište patnika i spasit će one koji se u Njega uzdaju.Da postanu jednaki(svetima),odlučili su raditi savjesno i vječni Život zaslužiti smrću,slušati Boga više nego čovjeka;neće se bojati smrti jer nisu htjeli prihvatiti laž i nevjernost:Za mnoge će pripovjednike Istina tada biti mrtva,a za neke od njih zgažena i zanijekana.Svetost životne promjene će,kod takvih koji će je izvanjski priznati biti smiješna,jer će im Isus Krist poslati zatirača,a ne dostojnog pastira. Tko danas ovo sve ne vidi neka se zamisli nad sobom J.F. kuhar

      Izbriši
    8. Ovo proročanstvo Sv.Franje Asiškog o našim danima je očito poznato mafiji iz st. Gallena zato su Bergogliu i nadjenuli ime Franjo ne bi li tako nekako zavarali lakovjerne idolopoklonike da je "papa" Franjo nasljeditelj sv. Franje Asiškoga i na kraju neki vide o kakvoj se tu prevari i laži radi i da se ovo podmetanje antipape Bergoglia pod imenom Franjo pokazalo kao glupa frojdovska greška kada su htjeli da zloupotrebom imena Božjeg sveca podmetnu njegovu totalnu suprotnost. Eto to je vidio sv. Franjo Asiški i ostavio nam za opomenu.

      V.I.K.

      Izbriši
  2. Namjerno je stavljena nejasnoća tko su bila ta trojica vizitatora . Jedni vele da su kraljevi , jedni da su mudraci , a najgore oni da su tzv. magi s istoka. Imena , rasa i vjeroispovjest im se također ne spominju. Moje je mišljenje da su to bili kraljevi nekih manjih kraljevstava , možda gradova . Sad koliko su bili mudraci i magovi možemo razraditi. Ako su bili mudraci nisu bili baš pretjerano mudri ni učeni . Ako su bili mudri zašto bi išli Herodu i raspitivali se o Djetetu kad vjerojatno znaju da Ga ovaj želi ubiti. Nisu baš bili ni učeni jer nisu poznavali židovske knjige ni objave proroka gdje se ima roditi Mesija. Najmanje su pak bili magovi , i bavili se okultnim jer ni tu nisu dobili potpuni odgovor i sam neprijatelj Božiji nebi ih vodio da se poklone Bogu. Dakle to su bili ponizni kraljevi koji su bili siromašni duhom, oni maleni , poučljivi , kojima se Dobri Bog objavljuje. Kraljevi , koji mogu prignuti koljeno pred djetetom koje je pravi Kralj. Kralj kraljeva . Kralj srdaca . Koliki herodi današnji kraljevi ne mogu pokleknuti ne pred TEK ROĐENIM nemočnim djetetom , nego poniziti se kad vide što je to dijete kasnije učinilo za njih. Zato ova Tri kralja možemo nazvati Svetima , jer oni to i jesu , jer su bili siromašni duhom , jer su se dali voditi od Boga do Boga. Oni su bili mudri i poučljivi upravo zbog toga. Znali su i vjerovali kome idu i što će ponijete i što trebaju napraviti. Zato se veli poklon kraljeva. Komu? Bogu. To je mudrost.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O njima govore Crkveni Oci i Akvinac između ostalih. Sigurno su bili vrlo učeni. Proučavali su nebo i konstelacije. Postoji jedna nauka koja se zove "sakralna astronomija", koja tumači nazive konstelacija u svim kulturama. Izgleda da su od pradavnog vremena očuvani isti nazivi. To je dovelo do zaključka da je Bog na nebu od samog stvaranja ostavio označeno obećanje otkupljenja. Blizina tog vremena mogla se naslutiti preko položaja konstelacija. O tim zaključcima govore izvjesni povijesničari.
      Međutim, sama zvijezda o kojoj govori Evanđelje druge je prirode, i izvanredna je pojava, prema Akvincu. Ta zvijezda prema njemu bila je vidljiva u atomsferi kao čudesni znak u dane Isusovog rođenja, nešto što su samo oni vidjeli.
      Svakako, ovdje nije uopće riječ o nikakvoj astrologiji ili uvjetovanom ponašanju ljudi već prema položaju zvijezda, što bi bilo praznovjerje.

      Izbriši
    2. Biti učen ne znači istovremeno biti neponizan.
      Kršćani su recimo dužni proučiti i znati nauk Crkve, pa zar su ponizni oni koji to ne rade, koji ne čitaju kršćanske oce i dogmatske odluke papa i Crkvenih sabora?
      Očito su tri kralja bili iznadprosječno učeni, a to što nisu znali prvi redak petog poglavlja iz proročke knjige Miheja nipošto nije dokaz kako su bili neučeni.
      Ta knjiga inače ne pripada Petoknjižju i pitanje je koliko su u to vrijeme i sami židovi znali za taj redak.
      Kralj Herod koji je bio židovske vjere za taj redak nije znao pa je zvao pismoznance, a pretpostavljam da ni mnogi pismoznanci nisu znali kako se u Betlehemu treba roditi Krist, jer taj redak govori o vladaru Izraela, a ne nužno o samom Mesiji (što je ispravno tumačenje kojeg danas znamo, ali to nije onda bilo posve jasno).

      Izbriši
  3. Biti tako opsesivni mrzitelj Spasitelja i toliko posvećen rušenju svega što jest nauk Crkve Katoličke i njene tradicija može biti samo onaj koga su zaposjele više od jedne legije demona.

    PP

    OdgovoriIzbriši