utorak, 26. prosinca 2017.

Čuvaj čistim Božić u svakom detalju; hule talmudskih upliva

"Mojsije doista reče: Poštuj oca svoga i majku svoju. I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni. A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude 'korban', to jest sveti dar', takvome više ne dopuštate ništa učiniti za oca ili majku. Tako dokidate riječ Božju svojom predajom, koju sami sebi predadoste. I još štošta tomu slično činite." (Mk 7, 10-13)

Da se od praktično svih političara očekuje staviti kipu na glavu i time odati počast sionistima, to je poznato:




Međutim, uznemirujuće je kako se kršćanstvu strani elementi uvlače u svijest i podsvijest kršćana a da toliki to i ne vide, dok polagano gube svoj identitet i vjera im rđa k'o bačeno gvožđe na kiši. Bolje reći, netko ih takvim smatra i tretira.

Primam čestitku od prijatelja:


Što opažamo? Sv. Josip je prikazan kao talmudski židov, tj. nosi kipu na glavi.

Prvo: nije istina da su židovi imali taj običaj u Kristovo vrijeme. O tome podrobno piše dobro informirani blog "Zovi me Jorge" (na engleskom) koji slijedi u stopu Franjina skretanja - blago rečeno -, dajući često dobra tumačenja istih. Običaj nošenje kipe ili jarmulka kod židova počinje upravo kao insistencija podcrtavanja razlike židova spram kršćanima. Taj običaj dakle začet je tumačenjem židovskih rabina nakon Krista. Nema nikakve veze sa Starim Zavjetom!

Drugo: talmudski židovi mrze Isusa Krista. I, kako moliti ne pokrivene glave jest kršćanska tradicija koja seže od samog Sv. Pavla, talmudisti naglašavaju tu razliku da bi pri tom označili i svoje proklinjanje Isusa Krista. Svjedoči o tom i Brother Nathanael, bivši židov obraćen na rusko "pravoslavlje". Govori Nathanael da kad je bio momčić pitao je svog oca "zašto mu ne govore o Isusu?". Na to mu je otac odgovorio: "Rođen si židov, umrijeti ćeš židov, zaboravi to."

Momak nije zaboravio te je jednom prilikom upitao o Isusu Kristu svog rabina. Ovaj pljunu na pod, te mu reče: "Da nikad više nisi spomenuo tu riječ, osim ako hoćeš da ga prokuneš".

Tako oni misle. Ovaj momak nije se dopustio manipulirati mržnjom i bijesom, i ostavio je židovstvo kao religiju. Bogu nitko ne može zabraniti na koja će vrata pokucati, Bogu hvala i slava!, rekli bi naši stari.


[Sveti Josip prikazan u odjeći talmudista. Slika korištena kao šesta postaja prilikom Franjinog posjeta Americi.]

Ali vratimo se našoj temi. Treće: upravo kršćanska tradicija molitve (muškarcima) nepokrivene glave ima veliko teološko značenje i simbolizam, ucijepljen na najprirodniji mogući način na iskonsku biblijsku tradiciju, tako i kako naučava Sv. Pavao. Poslušajmo njegovo obrazloženje u Prvoj Poslanici Korinćanima (poglavlje 11, 1-11, upravo ono u kojem govori o Sv. Misi). Naglašavam svakoko pojedine retke:

"1 Nasljedovatelji moji budite, kao što sam i ja Kristov. 
2 Hvalim vas što me se u svemu sjećate i držite se predaja kako vam predadoh. 
3 Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog. 
4 Svaki muž koji se moli ili prorokuje pokrivene glave sramoti glavu svoju. 
5 Svaka pak žena koja se moli ili prorokuje gologlava sramoti glavu svoju. Ta to je isto kao da je obrijana. 
6 Jer ako se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije. 
7 A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. 
8 Jer nije muž od žene, nego žena od muža. 
9 I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža. 
10 Zato žena treba da ima "vlast" na glavi poradi anđela. 
11 Ipak, u Gospodinu - ni žena bez muža, ni muž bez žene! 
12 Jer kao što je žena od muža, tako je i muž po ženi; a sve je od Boga."

Komentirajmo kratko ove misli. Svakako, modernisti kojima je tako drago "vratiti se na korijene" uzimaju ove retke za šprdnju jer se ovi "korijeni" baš ne slažu sa njihovim svetim i presvetim mislima i poukama. Đubrad bezobrazna! Sluge sotonske!


[Staromodna katolkinja]

No, idemo redom: Sv. Pavao upozorava da je njegova predaja ustvari dobivena od Krista kojemu je sam apostol vjeran i od kojeg ne želi odstupiti! A onda navodi duboki teološki razlog svog tumačenja, zasnovan na samom Božjem stvaranju, s jedne strane, i s Kristovim djelom Otkupljenja, s druge. "Prvo je stvoren čovjek... žena od muža... oboje od Boga... muž je slika i slava Božja... žena slava muževa."

Ne radi se o nikakvoj servilnosti, gaženju ili poniženju, već onim što je dano od Boga za dobro čovjeku i ženi, za njihovu pravu svrhu. Bog voli red, i ništa ne radi preko reda. Stoga, kad nešto nalaže, ima neko "zašto" je to tako. Uz malo razmišljanja, nošen vjerom, dođeš do pravog zaključka. 

Da zaokružimo pak: ova katolička tradicija duboko je uvriježena u sami Božji čin stvaranja; Riječ Božju, samu narav koje naše (muškarca i žene) razlike ispoljavaju već prema Božjoj odredbi. Na koncu, budući da Otkupljenje ima strogu vezu sa Stvaranjem, boguslužje u Sv. Misi obdržava oba smisla, i jednu i drugu simboliku. Kršćanski običaj molitve prema tome upućuje na misterij Krista.

Kojeg talmudisti mrze.

Naprotiv, toj Tradiciji Katolička Crkva je ostala vjerna... dok uljezi nisu počeli nakon Sabora šesdesetih godina tjerati šegu sa Sv. Pavlom, to jest - i to je ono što boli i što izaziva veliku srdžbu Božju - ismjehivati se samom Bogu.


Jaslice na Trgu Sv. Petra ovog Božića: Dijete Isus potpuno nago. Franjo zna bolje od Sv. Luke:

"I porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu." Lk 2,7


"I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama." Lk 2, 12

Ne daj se zavarati. Koja je stoga poruka ovakvih jaslica (moguće da njihov autor to i ne zna):



Da Isus nije Bog. Jer ga časti jedan talmudist - po riječima Sv. Ivana, "član sotonine sinagoge, koji kažu da su židovi, a nisu" - i prema tome nije Bog. To je uvreda samom Bogu usred Božičnog misterija.

A ti to znaš, i ne možeš to dopustiti. Slavi Božić čisto, čestito i kršćanski.








3 komentara:

  1. I ja sam istu stvar primjetio odnosno pročitao na onom blogu.
    Intuitivno sam znao da je to istina (oko jarmulke) i bez istraživanja.
    Drugo što se može primijetiti u novorednoj sekti je izvrdavanje milosrđa.
    Ta sam Gospodin rekao je kako se ne baca hrana psima odgovarajući poganki koja je htjela od Njega blagoslov želeći joj naglasiti da je on došao naviještati kraljevsko nebesko Izraelcima a ne poganima, a onda je ona puna vjere odgovorila kako psi jedu ono što padne sa stola te ju je Isus blagoslovio i ozdravio.
    Ovime nisam htio ući u pitanje kako je Crkva novi i vječni Izrael koji se je navještao najprije židovima, a po Uznesenju Gospodinovom i po Njegovoj zapovijedi poganima, nego kako je Božja volja koju je ugradio u naravni zakon svakom čovjeku da najprije pomaže svojim najbližima, a na kraju onima koji su mu najmanje bližnji.
    Veliki je grijeh kad bi roditelji hranili susjedovo dijete, a njihova djeca bila gladna. To niti jedan roditelj zdravog razuma ne može činiti.
    Međutim, ovi koji se danas nazivaju katolicima hvale se kako svima pomažu redom, bio neko ateist, protestant, shizmatik, sotonist, ili katolik.
    To je zato što ta sekta naučava masonsko-humanističko krivovjerje kako su svi ljudi djeca Božja.
    Onda tumače kako će Isus na sudu reći - to što niste pomagali nekog sotonistu ili pogana to je isto kao da Mene niste pomagali.
    Nasuprot tom ludilu novorednih poznato je iz najranije povijesti Crkve kad je u Svetoj zemlji zavladala oskudica i glad, da je Crkva svugdje skupljala i slala pomoć za Crkvu u Svetoj zemlji.
    Zato što su kršćani poganskog i židovskog podrijetla bili sada jedno, ili bolje rečeno udovi mističnog tijela Kristovog koje se zove Crkvom.
    Kršćanin ma gdje god bio je naš brat u Kristu i nedopustivo je da nam bude bliži netko tko nam nije brat ili koji mrzi našeg Oca i Gospodina Isusa Krista.
    Moliti se svakako za obraćenje takvih, ili nikada ih izjednačavati s onima koji su s nama udovi istog Tijela.
    Izjednačavati ih znaći činiti grijeh prema Tijelu-Crkvi, a onda i Isusu Kristu koji je glava Crkve.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sv. Pavao: činite dobro svima, a ponajprije braći.
    Inače, jedan profesor sa Oxforda piše da je 135 puta jeftinije pomoći izbjeglicama lokalno nego na zapadu. Dok Bergoglio se stavlja u službu NWO stalno govoreći o njihovom prihvaćanju i dovođenju u Evropu. Radi se o planiranoj zamjeni pučanstva.

    OdgovoriIzbriši
  3. Može se i omiljena slika Maria Bergoglia “Bijelo raspeće” od Marca Chagalla, tkz. židovskog, a preciznije aškenaskog (kazarskog) slikara uvrstiti u galeriju slika kojom se krivotvore temelji vjere i predaje, gdje se sam Isus raspet na križu prikazuje kao tradicionalni rabinski Židov.
    Ova slika kao da anticipira Nostra Aetate, zato je omiljena Bergoglieva slika.

    PP

    OdgovoriIzbriši