subota, 26. svibnja 2018.

Zašto je Irska glasala za pobačaj?

Govori se o manipuliranom glasanju, gdje se izbjegavalo da izvjesni sektori protivni pobačaju mogu doći na glasovanje i sl.

Ali to ne može biti glavni razlog.

4. svibnja Udruga Katoličkih Svećenika Irske (svakako da ta udruga ne obuhvaća sve svećenike, ali je značajno da uopće postoji i da može izaći zvanično sa nečim kao što slijedi) dala je svoje priopćenje gledi referenduma o pobačaju u Irskoj.


U tom priopćenju kažu slijedeće: "Glasovanje učinjeno prema savjesti svakog pojedinog, kakav god bio rezultat, zaslužuje poštovanje svih."

Kao i toliko puta kod modernista, nameće se subjektivizam i ljudski stav se stavlja iznad Božje zapovijedi. A vrlo je jednostavno poučiti sve da čovjek nije Bog, i da je Božji zakon objektivan i da ga je katolik - i svaki čovjek - dužan vršiti.

Što onda očekivati od cijelog društva kad je ovakva situacija u Crkvi? Bolje reći kad se daju ovakvi izkazi predstavljajući naočigled Crkvu?

Skandal je da bilo koji svećenih dadne sličnu izjavu, a još manje neka udruga svećenika, a da ne budu strogo kažnjeni od nadležnih.

No, krajnjost ovakvih stavova vuče korjene u antropološkom zaokretu Drugog Vatikanskog Sabora. "Prepoznati ćete ih po njihovim plodovima", govori Gospodin.

I doista, plodovi su gorki kao žuč.

3 komentara:

  1. Ne postoje više kršćanski narodi i kršćanske države.
    Globalizacija je realnost.
    Ljudi se više ne identficiraju s etnosom-narodom niti s pripadnošću državi.
    Ako je Gospodin tražio da se Njegovi odreknu svojih najbližih - bliske familije radi Njega, onda nam kudikamo treba biti jednostavnije odreknuti se roda i naroda.
    Odreknuti ne znači negirati svoje podrijetlo i brigu za svoje bliske, nego ne vezati se na njih kad bi zbog toga izgubili poslušnost Bogu.
    Budimo svjesni da bi kod nas referendum o abortusu slično prošao kao u Irskoj (pitanje je kako bi sad prošao referendum o zabrani istospolnih brakova, svaki slijedeći naraštaj veći je protivnik naravnog morala od prethodnog).
    To znači da su Irci kao narod postali Božji neprijatelji pa nije čudno da ih je Bog prepustio zlima i nestajanju zbog malog nataliteta i velikog broja imigranata.
    Ako smo kršćani moramo se odreći svog naroda kad isti postane Božji neprijatelj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije im palo na pamet podsjetit na kaznu ekskomunikacije za sve sudionike pobacaja. Pa ni vrli papa nije osjetija potrebu uputit nekakvu poruku vjernicima prije referenduma

    OdgovoriIzbriši
  3. Zašto je Irska glasala za pobačaj?

    Zato što se idolopoklonici "majke" Geje boje da će biti previše zečeva. A među njima je jedan koji kaže da Bog stvara pedere takvim kakvi jesu.
    Koji se zaključak može izvesti u vezi takvog "tvorca"?

    SP

    OdgovoriIzbriši