subota, 5. svibnja 2018.

Tko je Woelki?

Kardinal Woelki je imenovan kardinalom od Franje 11 srpnja 2014, kao nasljednik konzervativnog Kardinala Meisnera (jednom od četvorice kardinala koji su potpisali Dubia zbog Amoris Laetitia i koji nisu dobili odgovor na svoja pitanja). Woelki je jedan od biskupa koji su se oprli općem davanju pričesti protestantskim supružnicima katolika - zvanično, ali u praksi to se naveliko običava u Njemačkoj.

Mnogi su zbog toga mislili da se radi o konzevativnom kardinalu, ali nije tako. Ukazat ćemo samo na tri momenta koji predočuju tko je Woelki.

1. Woelki je bio pohvaljen od njemačkog gay lobija "Priznanjem poštovanja" zbog svoje izjave još iz 2012:

"Wenn zwei Homosexuelle Verantwortung füreinander übernehmen, wenn sie dauerhaft und treu miteinander umgehen, muss man das in ähnlicher Weise sehen wie heterosexuelle Beziehungen."

"Ako dva homoseksualca imaju odgovornost jedan prema drugom, ako paze jedan drugog konstantno i vjerno, to se može vidjeti slično heteroseksualnoj relaciji."

Istina je da je Woelki odbio primiti tu nagradu, ali je također istina da mu je ta nagrada uručena, od kojih mu je uručena.

2. Migracija. Prošle godine poziva na prihvaćanje "izbjeglica", mimo svih problema koji se mogu uočiti. Dakle, na liniji Franje, i Merkel, i ostalih:


3. Ako se sazna da bogoslovi u Kelnu (Woelkijeva nadbiskupija) idu na tradicionalnu misu, izbačeni su iz bogoslovije.

Mislim da je dovoljno.

Što onda očekivati o ovom sporu u kojem su naizgled na oprečnim pozicijama Woelki i Marx:


[Koncelebriraju zajedno u Fuldi, 23/09/14]


Nema komentara:

Objavi komentar