srijeda, 2. svibnja 2018.

Zašto Kardinal Marx pohvalno govori o Karlu Marksu?

Prvo je u veljači Kancelar Pontificijske Akademije za Znanost, Biskup Marcelo Sánchez Sorondo, izjavio: "U ovom trenutku, oni koji najbolje primjenjuju socijalni nauk Crkve su kiniezi".


Upitan o ovom pitanju, progonjeni kineski Kardinal Zen je odgovorio: "Molim Vas, pustite me na miru, nemam vremena da govorim o tome." Nakon insistencije novinara Raymonda Arroyo, opet skrenuo razgovor lakonskim: "nasmijao nas je sve. Bilo je vrlo smiješno, doista".

Dragi moj Kardinale, onome koji se oni smiju to je Vama. Ništa nije slučajno kod njih. Jer treba pripremiti opće mijenje. Vrlo je malo razumnih i mudrih ljudi. Većina ih na vijesti i izjave poput ove biskupa Sorondo reknu: "Što mi znamo, možda i jest tako". Ovo podjseća na onaj vic o očajnom vodniku koji se žali kapetanu: "Vidi molim te, pitam onog vojnika ko je napisao Gorski Vijenac, i on odgovara da ne zna". Na to mu odgovara kapetan: "Šta znaš, možda i nije. Nemoj ni ti tako baš strogo."

Oni koji su gore znaju kako masa reagira. Znaju da toliki i toliki postotak gutaju sve što im se stavi pred njih. Nije uopće bitno što će reći: rekao je to netko tko je zadožen i na određenom mjestu, i mi se time ne možemo više baviti. To je uobičajena reakcija mase. I oni tu masu pripremaju.

Prvo jedna izjava, onda druga, onda dolazi prijedlog i rješenje. Do te mjere da će na koncu reći: "Nerazborito bi  bilo protivite se prijedlozima koji dolaze od Crkve".

Ali od Crkve ne mogu doći apsurdi i nevjera. No, nažalost, malo ih je koji ne će progutati sve ono što se stavi pred njih.


Sada je došao red na njemačkog Kardinala Marxa. Jednog od Franji najbližih kardinala. I izjavljuje: "Bez Karla Marksa Crkva ne bi imala svoj socijalni nauk". Svakako apsurd i netočnost kojoj ne trebamo posvećivati ni sekundu vremena. Ali ono što trebamo shvatiti jest da je to rečeno, da Kardinal Marx nije i ne će biti kažnjen. Masa nastavlja sa svojom pripremom.

Zašto? Da vrlo skoro može bez pobune prihvatiti uručenje podzemne kineske Crkve komunistima, već kako to dosta vremena daje do znanja Kardinal Parolin, uz apsolutnu Franjinu podršku.

Kao i uvijek, nije riječ o spontanim i slučajnim izjavama, već koordinarim akcijama koji vode zacrtanom cilju.

2 komentara:

  1. "Vidi molim te, pitam onog vojnika ko je napisao Gorski Vijenac, i on odgovara da NIJE ON I DA ne zna".

    OdgovoriIzbriši
  2. Predragi u Kristu , započnimo devetnicu Gospi Fatimskoj . Na Njezin blagdan bit će podjeljen Sakramenat Svete Potvrde od biskupa FSSPXa monsinjora Bernarda Tissiera de Malleraisa. Također molimo da ga Majka Božja Fatimska , kao i sve nas, uzme pod svoj plašt ljubavi i zaštiti od svih napada koji su krenuli instrumentalizirani od zloga.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši