ponedjeljak, 21. svibnja 2018.

Tko želi ubiti Erdogana?

Redžip Erdogan je ponizio i protjerao izraelskog veleposlanika iz Turske nakon pokolja na granici Gaze i posljedičnog oštrog Erdoganovog prosvjeda 


(jednog od vrlo rijetkih koji se neki od državnika usudio uputiti Izraelu):


Izrael je uzvratio istom mjerom, zvanično, ali svak zna da Izrael ne dopušta da ga se dira. Yair Netanyahu, sin Prvog Ministra, izletio je na Instagramu:


psujući nepristojno Tursku.

Ali to je ništa, sionisti se ne bakću tim stvarima. To su nestašluci tatinog sina,


(tako on fino tatu gleda dok Benjamin obavlja svoje dužnosti kod Zapadnog Zida)

čije su prethodne "svojevolje" dovele čak do velikih prosvjeda u Izraelu, kad je tražio od nekog kolege da mu dadne 400 šekela za platiti bludnicu nekom u društvu. "Čuj stari - govori tome od koga je tražio nešto novca kraj bludničke kuće u Tel Avivu - moj tata je uredio da tvoj dobije 20 bilijuna dolara, a ti se ustežeš dati mi 400 šekela (116$)".


To je "izabrani narod"? "Izabran" od koga? Na osnovu čega jedna rasna pripadnost može dati pravo na neku zemlju nakon 2.000 godina?

Ali kod njih nema logike da funkcionira, već ono što hoće, to se nameće.

Sad, Erdogan je dirnuo u taj osinjak, i počeo se igrati vatrom. Salmanu Rushdie je bilo rečeno od Homeinija da je "strijela odapeta", i da leti prema njemu zbog "Sotonskih stihova" koje je bio napisao. Ali prođoše decenije i Salmanu ništa, a Homeinijev leš padnuvši iz helikoptera još se osramoti i nakon smrti.

No, ovdje je nešto puno opasnije. Govori se da bi mogao biti Gulen iza pripremanja atentata. Nema Gulen snage za to, makar imao sigurno američku podršku. Živi tamo godinama, a plus rano je postao mason:


Nego Izrael ne dopušta da mu neko kašlje u lice. Još prije dvije godine izgleda da je Putin spasio Ergodana kad je samo deset minuta prije dolaska specijalaca koji su ga trebali ubiti, pobjegao helikopterom. Po svoj prilici Putin je odlučio spasiti ga jer je procijenio da mu je Redžep korisniji. Gulen je američki igrač, a što čini Amerika na Bliskom Istoku, jasno je već godinama.

Nama nije dobar ni Redžep ni Fatulah. Jedan gori, a drugi lošiji. Ni hrvatima, ni srbima, ni crnogorcima, ni makedoncima, bugarima, grcima ili rumunjima. Svi smo na njihovom nišanu - kao što po stoti put svjedoči zadnja posjeta Sarajevu -, a to bi barem nekoga trebalo potaći na malo drugačija razmišljanja i strategije.

Kršćani, budite vjerni i vapite Bogu. Mnogo može molitva pravednika.

A ti Redžepe, ono što bi rekli, čuvaj se!

Nema komentara:

Objavi komentar