srijeda, 30. svibnja 2018.

Dokazi o priložnici novoimenovanog kardinala Toribio

Vijest koju smo prenijeli sa portala Adelante la Fe prije dva dana, imala je veliki odjek u katoličkoj blogosferi. Vatikanist Edward Pentin javno je zatražio od Vatikana da se izjasni o ovom pitanju, i "da li je Papa znao o ovoj situaciji prije imenovanja".



Novoimenovani kardinal Toribio Ticona izašao je sa negacijom svega rečenog. I da se "raduje što je ovo izašlo u javnost da bi slučaj mogao biti definitivno riješen".



Ali portal Adelante la Fe ne niječe ono o čemu je već objavio, dapače, upravo izlazi sa novom i detaljnom potvrdom priješnje vijesti koju prenosim:

"Biskupska Konferencija Bolivije je objavila više nego predviđeno pismo Mons. Ticona nastojeći opovrći informaciju danu na ovoj stranici, prema kojoj se optuživalo monsinjora da je imao priležnicu s djecom.

Pred ovim, preciziramo slijedeće:

Informacija je potpuno istinita, i usput, svakome dostupna na svim nivoima biskupije Oruro dosta godina unazad.

Nuncijatura u Boliviji ima od prije nekoliko dana detaljnu optužbu pod zakletvom od dvije stranice gdje se naznačuju poimenice svjedoci, adrese prebivališta suložnika i čak škole djece. Ne radi se o tračanjima, već o svjedocima iz prve ruke ukljućujući susjede. Samo napominjemo nekoliko detalja ovog izvješća: djeca Ticone pohađali su školu La Salle u Oruro, izvjesno vrijeme "obitelj" je prebivala u kući br. 6 u Barrio El Progreso, ul. 6. Listopada i Svetog Križa iz Oruro, ondašnjeg vlasništva Generalnog Vikara Biskupije Orura, Vlč. Tomas Valencia Telleria. Gospođa R.R. (zbog privatnosti prikriva se ime) - ljekarka - svjedoči kako je "supruga" često kupovala ljekove u spomenutoj ljekarni, potpisujući recepte na ime Prelature Corocor, i ona sama je tvrdila da je "gospođa biskupa iz Patacamaya". Hoćete li još podataka Mons. Ticona?

Od objavljivanja ove vijesti dani su koraci svake vrste u sjeni s nakanom da se ušutka svjedoke i spriječi vijest, da ne bi intimni prijatelj Evo Morales (predsjednika Bolivije) ostao bez svog "narodnog" kardinala. Ne znamo dakle kojom će stazom krenuti s ciljem objavljivanja opovrgavanja i kontravijesti, ne ulazimo u to. Rečeno ovdje je istina i samo istina, smetalo to kome smetalo".



[Detalj optužnice predstavljen Nuncijaturi u Boliviji]











Nema komentara:

Objavi komentar