nedjelja, 6. svibnja 2018.

"Slabašnu djecu radost rađa,...

... I njezin porod brzo gine,
A pjesme, rasplamsane bolom,
Gore ko svjetla za daljine."
Dobriša Cesarić

Kažu prije par tjedana da je "Zagreb gorio: na 6 tisuća ljudi spustilo se pomazanje Duha Svetoga".


Da je to doista tako, Hrvatska bi procvjetala za pola godine.

Nego to je uzaludno spominjanje Ime Božjega, i Bog to kažnjava.

To je najobičniji diskać, rap i rok, i još sličnog.


Ne gubite vrijeme, otrijeznite se, dođite Bogu i sebi.

Broj komentara: 6:

  1. Ako ovih 6000 misle da je Bergoglio papa onda ih je sigurno pohodio "duh sveti".

    OdgovoriIzbriši
  2. Otk18.22 ,,Zvuk citraša i pjevača , svirača i trubača neće se više u tebi čuti."
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postoji Božanska liturgija i glazba, ali ova to nije.

      Izbriši
  3. POP GLAZBA I SVETA MISA
    Što je to pop glazba? Pop je , koje ironije , pravoslavni svećenik , ili neki posprdni naziv za katoličkog svećenika. Pop glazba je skraćeni naziv za popularnu glazbu. Danas takva glazba nalazi prođu kod mladih , ali i starijih koji su ostarili uz nju je vole. Sastoji se od ritmova i tekstova koji brzo ulaze u uho i tjeraju kretanje u tom ritmu . Čovjek se ne može opustiti ni sabrati uz nju. Takva je glazba nažalost ušla i u Sv. Crkvu. 1967. godine Elvis Prisli na sv. misi , dok svećenici prikazuju Žrtvu , okrenut publici , tj. vjernicima pjeva i svira gitaru. Do 2.V.K. nezamislivo. Danas je normalno da se NOmisa slavi uz bubnjeve , gitare, violine , pjevanje , pljeskanje , skakanje, grljenje... Sve to ide uz pop koji je ušao u crkvu. To je moderno. Tako već imamo i kršćanski rok i pank , rep... Sve je započelo na naprednom zapadu . Protestanti su protestirali i preko glazbe, a katolici prihvatili. Protiv čega se protestira? Protiv dostojanstva , protiv mira, protiv starog obreda. Žele reči ; katolici to staro vam ne valja , novo je bolje , naše je bolje. Ne budite zatucani kao vaši preci , budite poput nas , novi. Ne budite robovi prošlosti. Za protestante je to možda bilo prihvatljivo , jer oni negiraju Svetu Misnu Žrtvu. Ali jedan katolik koji zna da je Isus tu , da se žrtvuje za nas , da to nije simbolično, nego je tu živi Isus koji se je dao i daje Ocu za nas , može li katolik pljeskati i skakati , klimati i hopsati , dok se njegov Bog žrtvuje. To nije normalno. To je kao da netko u najvećoj tuzi neke obitelji zbog smrti njihovog člana , na groblju pusti neku zabavnu pjesmu i svi poćmu veselo skakati i pjevati. Protestantima je to lako ali jedan katolik koji na Misi stoji pod križem Isusovim , na kojem njegov Bog umire , može li on na Misi veselo pljeskati , smijati se , i pjevati.NASTAVAK KASNIJE

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogodak u srž! Meni nije prigodno kad se govori da se "slavi Miša"? Kako je rekao Romano Amerio u "Ioti Unum", Sv. Misa je po sebi tragičan čin. Puno bolje je reći kako svećenik moli Sv. Misu.

      Izbriši
  4. NASTAVAK Jesu li Marija , Ivan i pobožne žene na Kalvariji plesale od sreće ili su u boli i sabranosti gledali u Isusa tri sata. U kakvom su raspoloženju bili. Pa ne možeš dok neko umire upasti kod njega i početi svirati i pjevati od tobožnje sreće. To nije primjereno. To je glupo. Sam Isus je rekao sa uplakanima plačite , žalosne tješite. Isus se grči ,umire, prikazuje Ocu , a oko Njega muzika i ples, lažna razdraganost , plesanje i cupkanje. Daje li se time slava Bogu ili mu se rugamo. Ti umireš Bože , a mi plešemo. Postoji vrijeme rađanja i umiranja , radosti i tuge. Ozbiljnosti i zabave. Je li mogao David dok okajava grijeh zbog kojeg mu je i dijete umrlo ,tada plesati i pjevati , klicati i smijati se. Ili dok je unosio i išao pred Bogom i Kovčegom Saveza u grad , je li mogao plakati i biti tužan , naricati , ili skakati od sreće i to gol. E moji vjernici rimokatolici. Vi koji ne znate što je Sveta Misna Žrtva Našega Gospodina Isusa Krista. Kako će te znati kad ne tražite. Mislite da je sve lakše bolje. Lakše je pljeskati nego se baciti na koljena, lakše se smijati nego plakati , lakše je doći na gozbu nego pod križ na Žrtvu. Lakše je biti jednom tjedno 30minuta na gozbi , nego jedan i po sat svaki dan na Žrtvi. Zato kada se Isus žrtvuje Ocu , a Otac Ga je predao za Žrtvu radi nas i našega spasenja , budimo sabrani. Otac žrtvuje Sina , a Sin se žrtvuje Ocu. Za nas . Otac prima tu Žrtvu i prihvaća Otkupninu. Prihvaća da te je Sin Njegov , Jedinorođenac otkupio, davši ti i Tijelo i Krv za jesti, Živi Bog , tu , prisutan kao i na Golgoti , onda , pred Marijom. To je to. I toga budi svjestan. I to ti je dovoljno. Dovoljno je da si tu. Drugo ništa ne moraš i ne možeš. Tvoj Bog je sve već učinio i učinit će za tebe. Amen.
    Isuse, Sine Božji i Sine Čovječji , koji si se dao za Žrtvu za mene , smiluj mi se. Oprosti. Oče , koji si žrtvovao Sina i primio Žrtvu za mene , smiluj mi se. Duše Sveti , koji izlaziš od Oca i Sina , smiluj mi se i dođi. Majko , daj mi biti s Tobom pod križem. Ne daj mi da odem , nego mi pomozi primiti Živog Isusa u Misi. Amen.
    Robelar 10.II 2015.

    OdgovoriIzbriši