ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

Naivci od Centralnoafričke Republike do Bosne, otrijeznite se!

U Centralnoafričkoj Republici prvog svibnja osvanula je vijest o najnovijem pokolju kršćana:


Muslimani su bacili bombu u katoličku crkvu i dvadesetak mrtvih - sa svećenikom -, šesdeset pokošeno ranjenih.

Što se događa tamo? Muslimanska teroristička grupa Seleka u prosincu 2012 započinje ofenzivu prem južnom dijelu države nastojeći nametnuti Islam, ali dobiju po glavi. 80% muslimana je prisiljeno otići iz države, u kojoj nisu značajni dio pučanstva. Kako ne mogu demografijom, onda bombama. Prema izvješću o vjerskoj slobodi u toj državi (napravljenom od papinske institucije Pomoć Potrebnoj Crkvi) postotak pučanstva po religioznoj pripadnosti je sljedeći: 20% katolika, 45% protestanata, 14% muslimana, oko 18% su animisti ("bog" je u svakom živom biću i sl.)

Na agresiju grupe Seleka odgovorili su "anti-balaka", čiji članovi su većinom animisti, ali ima i kršćana koji ih podupiru, makar kršćanski lideri se odmiču od njih.

Ali ovo što hoću potcrtati jest ovo: progonjenim muslimanima u većinski muslimanskom gradu Bangui kršćani su pomogli izgraditi džamiju. To je navodno dužnost kršćanima graditi džamije muslimanima! Nemaju dovoljno pomoći iz Saudijske Arabije, pa ćemo se mi tu naći, džamija ne može falit.

Da se razumijemo: svakom čovjeku treba pomoći u potrebi, ali jedno je naravna potreba nevinog za krovom na glavom, a drugo je izgradnja objekta za kult lažnoj religiji. Drugi Vatikanski Koncil je otupio kršćane i napravio ih ne samo slabim u vjeri, već i blesavima!

I kako su im odgovorili? Lijepo su im bombu bacili u crkvu, pa ti skupljaj mrtve. Pokoj im duši, svakako: ali otrijeznite se.

A kod nas?

Sada će fratar, paroh i hodža učiti po Hrvatskoj kako se lijepo religije mogu slagati i suživjeti?


"Kakav su u šahu?", pita hodža fratra. "Ja više volim stolni tenis", daje nam pouku fratar.

Ovi ljudi su s Marsa pali. Hršum u BiH, muslimanska država nadire, godinama se čeka u Sarajevu za izgradnju jedne crkve, a oni će poučavati svijet o suživotu! O šahu i ping pongu!

Pa zašto nas nije vaša suradnja spasila prije dvadeset i pet godina? Nije vam još dosta eksperimenata? Nisu li komunisti učili sve pjesmama i parolama tipa "Od Vardara pa do Triglavaaaa..." "suživotu" i tome sličnom?

Ovdje je samo hodža na svom mjestu, a fratar i paroh još su na Marsu.

Nema mira gdje se Kristova vjera ne prihvati i gdje se Kuran naučava. 

Njegoš je jasno vidio, i preko Vladike Danila poučio svakog tko hoće vidjeti:

"Vidi vraga suseda binjišah,
su dva mača a su dvije krune,
praunuka Turkova s Koranom!"...

"Sjem Azije, đe im je gnjijezdo,
vražje pleme pozoba narode -
dan i narod, kako ćuku tica:
Murat Sprsku, a Bajazit Bosnu,
Murat Epir, a Muhamed Grčku,
dva Selima Cipar i Afriku.
Svaki nešto, ne ostade ništa;
strašilo je slušat što se radi!"

Ali ima ih slijepih, da je to čudo.

Broj komentara: 25:

  1. Ovi fratri Franjevci više od bilo koga drugog zaslužuju po 2-3 ćuške za otriježnjenje. Njihov patron je rizikovao smrt u najstrašnijim mukama kada je pošao da evangelizira turskog sultana, a njegovi nasljednici se "ekumenski" balave sa nekrstom.

    PP

    OdgovoriIzbriši
  2. Njihov patron je šurovo s muhamedancima i spletkario na štetu kršćana. Dokaz:kako to da jedino fratri smiju djelovati u otomanskom imperiju.
    Šuruju danas i onda sa isusovcima koji dovlače musliće i od nas traže da ih pozovemo na božićni objed-za vukovarske prognanike to nisu tražili.
    Razočaran

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam da li se pod "patronom" odnosite na Sv. Franju. On je otvoreno propovijedao Evanđelje pred Sultanom, spreman dati svoj život za to. Pogledajte Sv. Nikolu Tavelića, sasječen zbog istog. Inače, turcima je bila potrebna ropska raja za održati imperij. Početkom XX stoljeća bilo je 30% kršćana u Turskoj. Genocid se pravi praktično pod Ataturkom i "laičkom" turskom. Redovita hijerarhija je bila proganjana zbog njihove veze sa Rimom, turcima neprijateljskom silom. Mnogi fratri u Bosni bili su mučenici za vrijeme turskog carstva.
      Mentalitet se mjenja u zadnjih pedeset godina nakon sabora.

      Izbriši
  3. Daleko je sve to danas od onog što je propovijedao i živio Sveti Asiški Siromašak. Od unutrašnjeg načina života ostalo je minimum , a od izvanjskog još manje. Što će jednom fratru najmoderniji mobitel , skup auto , ili na nogama najk tenesice a ispod habita traperice i lakosta majica. Udobni samostan namješten po modi , tv, kompjuteri , grijane čelije , mek krevet... Sve to vodi povlađivanju tijelu i svijetu , a odvodi od siromaštva , poslušnosti i čistoće kojima su zavjetovani. Proveo sam tri godine i odustao od takve pobožnosti. Evo pune su naslovnice onog fratra koji je godinama pretjerano volio djecu i omladinu .
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  4. @ Razočaran,
    Volio bih znati na kojeg patrona Franjevaca ti misliš.

    Ja sam mislio na onoga koji je sultanu Maliku ponudio da se zapali vatra i da on (sv.Franjo Asiški) prodje kroz tu vatru zajedno sa sultanovim hodžama i da se tako dokaže njihova vjera tj. tko ima Boga za Boga, a tko Sotonu za boga.

    Sultan nije pristao na ponudu sv.Franje! E on je bio Kristov apostol, evanđelist.

    Vjerujem da ogromna većina "modernih" Franjevaca (ili bolje reći "Franjevaca" - "ekumenista") misle da je sv.Franjo bio lud kad se bio upustio u taj poduhvat.
    Čuo sam jednog svećenika (tj. "svećenika") kada je za sličan podvig jednog našeg sveca mučenika rekao da to danas nitko, uključujući i njega samog, nebi ponovio. Nadam se da griješi i molim Boga da mi da vjeru i ljubav za Njega da svojim životom posvjedočim da sam Njegov, makar to trebao zapečatiti svojom (mučeničkom) krvlju, ako je to Njegova volja.

    PP

    OdgovoriIzbriši
  5. Mučenici su uzor crkve i tu nema rasprave. Kao klinac sam čuo:kuda turčin ćordom(sabljom)-tuda fratar torbom,možda sam krivo razumio. Nije 2VK kriv za sve,fratri u Hercegovini su u pobuni već stotinjak godina. Kruna svega danas su "dajdže" (vi iz BiH objasnite onima koji to neznaju).
    Čudi me kako nitko ne komentira moj prosvjed o božićnom ručku za tzv migrante,bolje reć muhamedance dok se toga nitko nije sjetio za vukovarske prognanike u Domovinskom ratu.
    Kad obitelj ima troje ili više djece vjernici i "vjernici" ih osuđuju,izoliraju...
    U Sl. Brod dolazi afganstanska obitelj s 10 (desetoro) djece.
    Jadnog li naroda. Nije htio hraniti svoju djecu pa će sad morat hranit tuđu...neću dalje pisat kud to vodi.
    Ispričavam se zbog traljavo sročenog komentara svima a naročito mučenicima.
    Razočaran

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina je da su i fratri mogli bolje učiniti za vrijeme turaka. Npr. fra Ivan Franjo Jukić, spominjao sam ga ovdje:
      http://odostatogaistodublje.blogspot.com.es/2017/08/andricevi-fratri-i-fratri-xxi-stoljeca.html
      Ne izjednačuje svak Sv. Franju tek tako. Ali Vaš komentar o "patronu" bio je promašen.
      A o primanju "izbjeglica" i sl., na ovom blogu to je opširno tretirano, kao i toliki skandali hijerarhije vezani za takva pitanja, "ekumenizam", itd.

      Izbriši
  6. @ Razočaran,

    Najlakše je biti razočaran i sa tom magičnom formulom razočaranosti nekritički brljati po svemu oko sebe. Bojim se da iza toga čuči slaba vjera.

    Što bi bilo da se Isus razočarao u svoje apostole koji su gledali i doživjeli toliku ljubav i tolika čuda uz Njega? Sve bi ljudske duše koje su živjele i koje će živjeti bile izgubljene za vječnost, jer je Spasitelj bio razočaran!!!

    Mi možemo uz Božju milost spasiti samo sebe (i možda pomoći svojom uzornom vjerom i životom još nekome da podje na put spasenja), ali biti i ostati razočaran je siguran put u propast jer biti razočaran znači nemati vjere u Boga, jedinog koji nas nikad neće razočarati, ako Njemu vjerujemo.

    Želim ti oporavak od razočarenja i početak priprave na mučeništvo, koje te sigurno neće mimoići ako si Kristov!

    PP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste Razočarani, lako je biti razočaran. Ajde ti budi vjernik, Kristov vitez i budi spreman na žrtvu tj. na mučeništvo, nasuprot ovoga zla koje se valja svijetom, a epicentar toga zla je onamo gdje treba da bude bastion otpora zlu - u Vatikanu.
      Okuraži se i ugledaj na uzore naše vjere kojima je Isus bio svjetlo i bori se protiv ovoga zla umjesto što samo tražiš opravdanje za svoje razočaranje i predaju pred zlim.

      P.K.

      Izbriši
    2. Preuzvišeni nadbiskup M. Lefebvre:,,Mučeništvo je za nas, za Vas i za sve živjeti u ovome vremenu. To je zbiljsko duhovno mučeništvo! Možda je ovo mučeništvo gore nego mučeništvo krvlju."
      Svaki onaj koji istinski ljubi Boga i vidi kako Njegova Crkva krvari taj ima muku . Kud ima muku u svijetu jer ga progone tijelo , svijet i đavo , tud ga progone i oni koji su zasjeli u Mojsijevu stolicu jer misle da time služe Bogu. No Bog ne napušta onih koji su istinski Njegovi i koji su mu predali svoj život. Takvima On sam pritiče u pomoć i daje utjehu i zaštitu. Zato nam je dao Svog Svetog Duha da nas vodi i podučava u svemu , Svoju Majku nama za Majku , svoje Svete Anđele. Iako je situacija kaotična još uvijek imamo čvrsta obečanja koja nam je Isus dao kroz Božju riječ. Jedno od njih je i to da će se spasiti onaj koji ustraje do kraja , i da nam je kroz mnoge nevolje proći.
      Robelar

      Izbriši
    3. "Možda je ovo mučeništvo gore nego mučeništvo krvlju."

      Veoma lako izrečeno. A ja mislim da bi mnogi i mnogi nakon odgovora na pitanje "Quo vadis Domine" nastavili put bijega i ostavili Isusa da ponovo bude mučen i raspet.

      Što bih ja uradio? Nadam se da ne bih pobjegao i molim Boga ako dođe do toga da moram vjeru potvrditi krvlju da mi da snage da izdržim kušnju i da ga nasljedujem do kraja.

      Živjeti u ovo vrijeme zla, u vrijeme tolikog otpada od Boga da je pravo pitanje ima li uopće vjere na Zemlji jeste mučeništvo, ali ostati vjeran do kraja, do mučeničke smrti okupan u vlastitoj krvi je najveći stepen mučeništva. Zar se Spasitelj nije znojio krvavim znojem uoči svoje muke i smrti na križu?!

      PP

      Izbriši
    4. PP , ne budi samouvjeren toliko jer sve je Božja milost. Sveti se Petar hvastao pouzdajući se u svoju snagu i obećavao Isusu svoj život dati za Njega , a do jutra Ga je već tri puta zatajio. Nije svaka nasilna smrt mučeništvo za Boga . Biti u poziciji moči proliti krv za Boga i radi Boga je isključivo Božji dar. A patiti i sjedinjavati svoje svakodnevne žrtvice sa Isusom na Križu je svakome moguće upravo zbog vremena i svijeta u kojem živimo. No da bi i to malo mogli moramo imati ljubavi i poniznosti. Na to je i nadbiskup Lefebvre mislio jer onaj koji ne ljubi Crkvu taj je ravnodušan prema stanju u kojoj je Crkva. Taj koji ljubi u trajnom je stanju duhovnog mučeništva za razliku od onog koji u trenu podnese mučeništvo krvlju.
      Amos prorok slično govori .,, Jao vama što žudite za danom Jahvinim. Što će vam biti dan Jahvin? Tama a ne svjetlost. Bit će vam ko onom što uteče lavljim raljama , a sretne ga medvjed; koji uđe u kuću i stavi ruku na zid , a ujede ga zmija. Neće li dan Jahvin biti tamma, a ne svjetlost' Mrklina , a ne sunčan sjaj?"
      Robelar

      Izbriši
    5. Robelar, možeš ti filozofirati do sudnjeg dana, pitanje je: hoćeš li ostati vjeran do smrti i ako budeš morao proliti krv za vjeru u Isusa Krista?

      Ako odgovoriš da hoćeš onda si prepotentan, da ne kažem ohol, a kada bi rekao da nećeš to biti u stanju (kako sam čuo od jednog nazovi svećenika) onda si već potpisao kapitulaciju.

      Ako misliš da ovo nije važno imati na umu onda ćeš se teško pripremiti za kušnju koja će te moguće snaći, jer kršćani su svakim danom sve više na meti sotonista ("novog svjetskog poretka").

      PP

      Izbriši
  7. Upravo onako kako sam i mislio , nedostaje ti ljubavi i poniznosti. Ako bi tko i svoj život razdao a bez ljubavi , ne bi mu ničem koristilo. Bog ponizne uzvisuje i daje im milost dok ohole ponizuje. Svećenik je svećenik , ili je ili nije , ne može biti nazovi ili samoproglašeni, njegove su ruke pomazane i sakramenti važeći bez obzira bio on svet ili u grijehu. Ista je stvar i sa Papom. Ako su tebi primjeri iz Svetog Pisma filozofiranje nemamo o čemu dalje raspravljati.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Robelare, ti si taj koji ne shvaća primjer nad primjerima iz Svetog Pisma.
      Samo ti naprijed "ponizno" sa tvojim "papom" u "raj" ili "ništavilo".

      Inače je jučer izbljuvao da kršten čovjek ne može izgubiti milost djeteta Božjeg bez obzira kako živio, dakle nema pakla!?
      Sveci su onda bili budale i glupani jer su živjeli u strahu Božjem od grijeha, je li "ponizni"?

      Znači: budi peder ili podržavaj ili budi indiferentan ili "tko si ti da sudiš" pedere, pedofile, bogohuli i sprdaj se sa Isusom, Presvetim Trojstvom, Gospom, izruguj se mučenicima (npr. sv.Tomasu Moru u vezi svetog sakramenta braka), skrnavi nauk Crkve i sve što je sveto, ... podržavaj sve ove gnusobe (jer to radi "papa" i "svećenici") i ako ti je savjest mirna NO PROBLEM - kaže tvoj "papa" Bergoglio ti ćeš u raj. U najgorem slučaju ćeš biti poništen, anihiliran, izbrisan iz postojanja tj. postati ništavilo i nećeš se vječno mučiti u paklu. Jel ti u ovo vjeruješ "pobožni" "pravovjerni" "ponizni" pun "ljubavi" Robelare?

      Ili si Božji ili Bergogliov! Nemoj samo prosipati "mudrost" o tome kako Bergoglia ne slijediš u ovome naopakom što čini (to je ona velika "mudrost" r&r), ali je on za tebe papa jer su ga izabrali kardinali u Vatikanu - koji već 50 godina rasturaju nauk Crkve, tradiciju i sve što Crkva znači i koji su namjestili izbor ovoga antikrista da zasjedne u stolicu sv.Petra.

      Tko normalan može da zamisli da Vikar Isusa Krista može da radi sve ovo što radi ovaj uljez-antikrist.

      PP

      Izbriši
    2. Molim Robelara za odgovor na pitanje: gdje vidiš ljubav i poniznost kod Maria Bergoglia?

      Da li se njegova ljubav očituje u nauku kojim gura narod u pakao (jeste da on propovijeda da pakla nema, ali za tu sotonsku laž, kojom Isusa čini lažovom, on će posebno platiti)?
      Da li se njegova poniznost očituje u tome što pred Presvetim neće da prigne koljena, ali zato bez problema kleči pred pederima i nekrstima?

      V.I.K.

      Izbriši
    3. Prvo da ispričam jedan vic , jer je navodno naputak svećenicima da tako postupe prije mise, da se malo ljudi
      oraspolože.- Došla mlada moderna obitelj kod doktora pa mole pomoć. Doktore , želimo djete , trudimo se , al nikako nam ne uspijeva. Pomozite , šta da radimo. Doktor se nasmije pa reče: E dečki , dečki.
      Sad da odgovorim na komentare PPa i V.I.K.a , kao i ostalih eNeNova.
      PP ili nije ili ne može shvatiti citat monsinjora Lefebvrea , nego još k tome koliko vidim podcjenjuje njegove zasluge , brigu i ljubav za Crkvu . Onaj koji nema te brige i ljubavi za Crkvu i jedinu pravu vjeru , taj ne može niti razumjeti što je Nadbskup rekao i htio prenjeti jer taj ne osjeća duhovno mučeništvo koje se ovdje spominje. Kad već spominješ Gospodina i Njegovo znojenje Svetom Krvju , moraš znati da je to bilo upravo duhovno mučeništvo o kojem govori Nadbiskup. Gospodin ide dalje , ponizan i u ljubavi do samoga kraja na Križu. Ako nisi u ovoj duhovnoj muci o kojoj govorimo teško da bi netko svjesno išao i u mučeništvo krvlju. To sam i napisao ranije i to su oni koji daju život bez ljubavi i našta im ne vrijedi. Nisu sve nevine žrtve mučenici krvlju za vjeru i zbog vjere, mada bi ih se tako htjelo prikazati od raznih i za razne interesne skupine. Što ima sa vjerskim mučeništvom krvlju onaj koji je recimo otišao u Egipat pogledati piramide ili onaj koji se bori radi plače , ili onaj koji radi na bušotini, s vjerom. Takav nije osječao duhovnu muku niti je tamo otišao radi vjere. Sveti Franjo je otišao kao i Sveti Anto upravo suprotno i ciljano , prvenstveno radi duhovne muke koju su osječali zbog toga što će toliki propasti ako se ne obrate. Da nije tako to bi bio čisti avanturizam i iskušavanje Boga . To bi u stvari bila ludost. Čak i oni koji su mučenici ali ne vjerski, ne umiru olako već su nošeni nekakvim naukom i idejom , idealom koji ih nosi u smrt. Sjesti i moči zaplakati zbog razmišljanja koliki će propasti i otići u pakao a da ne znaju , to je duhovno mučeništvo. No ne može se na silu plakati ni prenemagati da bi sebe uzdizali , nego iz ljubavi i poniznosti. Svećenik kojeg ste nazvali nazovi , valjda zato što ima mobitel, je ispravno odgovorio . Zato jer ima i mudrosti i ljubavi i poniznosti i siromašan je duhom. Ovim je odgovorom preko svećenika sam Bog ustvari ponizio one koji rade planove bez Njega. One koji se pouzdaju u sebe , pa i time što već znaju sami da će biti podvrgnuti mučeništvu krvlju. Oni znaju bolje od Boga , a sve je kako sam vam napisao Božja milost , i biti i ne biti mučenik. Primjera je mnogo , a čuo sam za jedan kad su htjeli već odrubiti glavu jednoj ženi jer ova nije htjela zanijekati vjeru , nego se pobožno prekrižila jednostavno je oslobođena. Zato svu svoju nadu položimo u Boga jer tko smo mi da mislimo da Bog bez nas ne može. On ako već odredi da moramo u mučeništvo krvlju on će i dati snagu kao što je i dao onima koje pozvao. Zato se moramo osloniti na Njega a ne na sebe.
      Robelar

      Izbriši
    4. A sad malo i o Papi Franji. Na Misu i u Crkvu se ne ide niti da me vide susjedi , niti radi svećenika i župnika , ni radi ovog ili onog pape , nego radi svog osobnog odnosa sa Bogom.( Svaki će pred Bogom odgovarati za sebe i svoje grijehe. Niti će mene pitati za papine niti njega za moje, niti će on moći dati zadovoljštinu za moje niti ja za njegve.) Prvo bi bilo samo puko ispunjavanje forme a drugo je ljubav i priznanje onoga što je Bog svojim odlaskom na Križ učinio za mene. Vas ne muči toliko ima li Papa Franjo ljubavi i poniznosti ,koliko je li on pravi Papa. Vi bi htjeli jednostavan odgovor sa da ili ne . Nejde to tako jednostavno kako si zamišljaju PP ,V.I.K. ili neki NN i jednostavno proglasiti nemamo papu. A lijepo ste čuli sa vatikanskog balkona , imamo Papu. A vi bi sa ulice viknuli nemamo. Proučite malo što je formalna hereza , što je materijalna , koji autoritet može , treba i kada proglasiti da je Papa u herezi . Sedevakantizam je gadna stvar jer još nikad nije dokazana . Vjera i Crkva nije demokracija ni referendum o instanbulskoj konvenciji , skupit ćemo dovoljan broj glasova protiv pape , pa ga smjeniti ili izabrati novog . Najbolje još da svake četiri godine glasamo na izborima. Opet se vračamo na Božju milost i Svemoć , kakvog ste papu zaslužili i izmolili takvog imate.To je Božja volja. Papa je nepogrešiv u ex catedra odlukama ; inače je i ostaje pogrešiv. On nije Krist već samo Njegov predstavnik dobar ili loš , nije izvor milosti , već samo njezin kanal. Niti vas dvojica sami , a ni samih sa sobom ne možete se dogovoriti od kad nemamo papu. Je li to od smrti Pia XII, Pia X, Benedikta XVI , poslije 2.V.K. , uvođenja N.O.??? Jedino u čemu se slažete je da kritizirate one koji se ne slažu s vama. A i plodovi toga su vam nikakvi. Dečki dragi , učite , čitajte , molite , pa možda i donesete nekog ploda , ima vas dosta a Isus je rekao da ako Ga i samo dvoje jednodušno zamole što je po Božjoj volji da će vam dati. Ili ne molite ili niste jednodušni ili nije po Božjoj volji. Da ste danas bili na podjeli sakramenta Potvrde kod FPPXa poklonio bih vam knižice Služba i osoba Šimuna Petra , ali vama nitko nije autoritet pa vam ne bi koristilo. Vi bi bili protiv kad bi svi bili za protiv.
      Robelar

      Izbriši
    5. Nema ljubavi i plodova, Robelar, bez istine.
      Pokazati mnogima da je Franjo uzurpator otvara oči, i priprema na zahtijevan život u svetosti.
      Svakako da se ne može ostati samo na vjeri. "Ako bih imao vjeru da premještam brda, a ne imao ljubavi, ništa mi ne koristi...".
      Ljubav je ispraviti greške i ukazati na njih. Svakako truditi se živjeti u vjeri, nadi i ljubavi uz Božju milost.

      Izbriši
    6. A što da ti odgovorim neanonimni Robelare? Tvoja vjera je na nivou vica koji svećenici treba da pričaju vjernicima da ih oraspolože prije mise. Što je ovo čovječe, koji vicevi, koji svećenici, kakva je to misa pred koju se treba opuštati vjernike prije mise ovakvim gadarijama. Nema što prava bergoglievština.

      Ti toliko zatrpavaš priču koja je jako jednostavna sa onim što ti misliš da ima smisla da to sve prelazi u nebuloze.

      Eto ti pa ubjedjuj sebe u što god hoćeš. Kad si sebe ubjedio da je crno bijelo i obrnuto i da je istina laž i obrnuto za tebe nema više prepreka.
      Na kraju ćeš mirne savjesti pisati penegirike Antikristu kao da je Krist. Nije ti ravan ni Orwel. Bog ti u pomoć.

      PP

      Izbriši
    7. Halo Robelar, ponavljam jer nisi pored tolike skribomanije ni pokušao dati prosti, ljudski odgovor na dva najjednostavnija pitanja koja su temelj vjere:
      gdje vidiš ljubav i poniznost kod Maria Bergoglia?

      Da li se njegova ljubav očituje u nauku kojim gura narod u pakao (jeste da on propovijeda da pakla nema, ali za tu sotonsku laž, kojom Isusa čini lažovom, on će posebno platiti)?
      Da li se njegova poniznost očituje u tome što pred Presvetim neće da prigne koljena, ali zato bez problema kleči pred pederima i nekrstima?

      V.I.K.

      Izbriši
    8. Pater Franz Schmidberger FSSPX : Mi priznajemo papu Franju kao zakonitog nasljednika sv. Petra i molimo za njega tim više , što je njegovo crkveno usmjerenje zastrašujuće i zbunjujuće . Uostalom , Crkva nije naša crkva , već Crkva Isusa Krista , a papa je Njegov predstavnik na zemlji . Kad dođe vrijeme , Gospodin će ga obratiti , kako bi ojačao svoju braču u vjeri - zato molimo - ili, providnošću , na sebi svojstven način , ukloniti ga s dužnosti.
      Robelar

      Izbriši
    9. U međuvremenu će protestanti ići na pričest, komunisti biti biskupi u Kini, i bit će idobrena "misa" bez pretvorbe.
      A vi cekajte...

      Izbriši
    10. I do tada pederofili će "legalno", uz "blagoslov" družbe iz st.Gallena koja je ustoličila "tko sam ja da sudim" bogohulnika i heretika harati u Vatikanu, razbijati svetost braka i "legalizirati" bludničenje crkveno vjenčanih supružnika i tako uvoditi u život muslimanske običaje višeženstva ali i višemužtva (što ni muslimani nemaju), žmuriti na silovanje djece tkz. svećenika i "za kaznu" ih seliti iz župe u župu da nesmetano nastavljaju svoje sotonsko nedjelo (i plaćati odštetu prodajući imovinu Crkve koju nisu stekli i tako materijalno potkrepljivati propadanje Crkve kao institucije) i "obogaćivati" "nauk" Novus Ordo "Crkve" tko zna kakvim još sotonskim novotarijama-hulama i herezama ... i za to vrijeme pokorno slijediti Pater Franz Schmidbergera FSSPX: jer "Mi priznajemo papu Franju kao zakonitog nasljednika sv. Petra i molimo za njega" da slučajno ne posustane u svom "apostolatu".

      Robelare, nikad nisam čuo da je netko molio: "za obraćenje pape našega Franje". Siguran sam da ni ti ni tvoj Schmidberger ne molite tako, dakle kad molite kako molite vi samo cementirate vasega "papu" i glupo je da očekujete njegovo obraćenje.
      Do kada će ga Bog trpjeti ne znam, ali ono što znam je da će vjernima svojim i ovo zlo okrenutu na veće dobro.

      PP

      Izbriši
  8. "Kad dođe vrijeme , Gospodin će ga obratiti , kako bi ojačao svoju braču u vjeri".
    Po ovoj logici Bog je teški sadista koji već godinama dozvoljava ovom sotonisti da uništava nauk Crkve, ubija vjeru u Boga katolicima i gura ljude u pakao, a onda će jednog dana obratiti "svog Vikara" kako bi "ojačao svoju braću".

    Dovoditi aluzijom u direktnu vezu kratkotrajno stanje slabosti sv.Petra koji se javno pokajao za svoju slabost i nastavkom života svojom krvlju zapečatio vjeru u Krista sa bezumnim sotonskim non-stop heretičkim bogohuljenjem jednog apostate je, ako ništa drugo, doista dosljedno bergoglianski (na sramotu i nesreću bergoglianca).

    V.I.K.

    OdgovoriIzbriši