četvrtak, 24. svibnja 2018.

Franjini najnoviji kardinali. Revolucija nastavlja punom parom

Svake godine Franjo misli na nas. Svake godine ima spremljenu novu dozu. Malo krnjavog - krivog - nauka, malo skandaloznih izjava, i onda pokoje novo imenovanje.

Prije godinu i po govorili smo u članku "Svi Franjini ljudi" o tadašnjim imenovanjima novih kardinala. De Kesel, Cupić i Tobin npr. dobranu su potvrdili svoju liniju. Nedavno smo komentirali kako je belgijanac De Kesel upravo definitivno zatro poletnu zajednicu (i to konzervativnih Novus Ordo svećenika) Družbe Svetih Apostola. Od ostalih ne očekuj da brane Tridentinski Sabor.

No, ovogodišnja imenovanja su također jako značajna, možda još i više; "očekivanja" (u negativnom smislu) kod nekih elemenata su vrlo "visoka". Komentirati ćemo par slučajeva.

Peru je dobio novog kardinala, nadbiskupa Pedra Barreto. Tek što je bio imenovan, odmah je propjevao: zalaže se za nastavu rodne ideologije u peruanskim školama:


Ne samo to: uza sve još i optužuje one koji se bore protiv te ideologije da "služe interesima izvjesnih grupa". Treba te netko uštinuti da se probudiš. Uvijek te iznenade svaki put kad pređu neku novu i prethodno pomaknutu granicu. 

Ali zašto ovakvo imenovanje? Peru je južnoamerička država gdje je katoličanstvo ponajjače na cijelom kontinentu. Protiv plana uvođenja rodne ideologije u nastavni program smjenjivali su se prosvjedi stotine tisuća ogorčenih peruanaca. Čak jednom zgodom uspjeli su okupiti milijun i po prosvjednika:


Trebalo je dakle postaviti novog službenika Novog Svjetskog Poretka na visoko mjesto u Crkvi. Za osujetiti taj otpor. Zadatak zvaničnog ili nezvaničnog, svjedno nam je, sionističkog agenta.

Bolivija dobiva za kardinala Toribio Ticona Porco, sivog i nepoznatog biskupa. Njegova navodna zasluga izgleda da se sastoji u njegovom indijanskom porijeklu, plus što je radio u mladosti kao čistač cipela.


To svakako nisu ni problemi, ni zasluge. Problem jest što nema pojma o teologiji, bolje reći o katoličkoj vjeri.

Ali najveći problem jest u tome što, kako iznosi jedan vjerni katolički novinar bolivijanac, o njegovom neprimjernom moralnom životu još dok je bio biskup u Uncia, sjeverno od Potosi. Novinar German Mazuelo šturo prenosi "zgranuće katolika te biskupije ovim imenovanjem". Je li poruka - pita se Mazuelo - ovog imenovanja, da bilo tko - s moralnog stanovišta - može biti kardinal?

Govori se o planu za dokidanje obaveznog celibata iduće godine na panamazonskoj sinodi. Toribio izgleda da bi mogao biti elemenat u toj šemi.







2 komentara:

  1. Ne treba biti toliko krut. Ako je ljubitelj putenog plesa tanga (koji je ubačen i u crkve kao okrepa za "vjernike") i izbacibač iz kurvinjaka Buenos Airesa, heretik i bogohulnik, talmudista, "ekumenist", pederofil i ljubitelj masona (koju su proslavili njegov "izbor") mogao postati "papa" zašto bilo tko ne bi mogao postati "kardinal"?

    V

    OdgovoriIzbriši
  2. Franjo kao gej žigolo - pokajanje nije potrebno.
    Tijekom homoseksualnog marša u Bergamu, u Italiji, 20. svibnja homoseksualci su ismijavali papu Franju kao gej žigola.
    https://gloria.tv/article/cEuer6zoJHN31Bm1nvTfi1uEj

    V

    OdgovoriIzbriši