utorak, 19. veljače 2019.

Véronique Lévy, ispravno o lažnim optužbamba za antisemitizam

Macronova trupa, odnosno njegove gazde poduzele su na evropskim televizijama optužbe protiv žutih prsluka za navodne antisemitske ispade. Riječ je uglavnom o kojem pogrdnom natpisu protiv "židovskog plaćenika" Macrona, i tome slično. Istina, i po koja svastika.

Cinizam je u tome da u Francuskoj postoji pravi svetogrdni pohod protiv crkava, kipova, zgrada i svega što podsjeća na Katoličku Crkvu, dok o tome mediji jedva nešto spomenu. A sada, za par marginalnih natpisa, eto buke.

Stoga je Véronique Lévy napravila dobar istup, da ona kao Židovka obraćena na katoličku vjeru (2012), upravo ukaže i osudi taj cinizam; ističe, napadi na Židove su marginalni, dok su na katolike konstantni, a o tome ne govorite ni riječi.



Inače, Véronique Lévy je sestra Bernard-Henri Lévy, francuskog filozofa i Židova, koji je nama inače poznat. Govore o njemu da posjeduje kojih 140 milijuna eura - odakle mu, tko ih mu daje? - na svom računu, i odavno se bavi raznim "humanitarnim" zanimanjima. Tako je podržao muslimane u ratu u BiH, evo ga ovdje kad je prenosio vijesti za francusku TV, navodno skriven od snajperista, u stvari radi se o namještenoj slici.


Tu je i sa Porošenkom i Kličkom, podržavajući rušenje Ukrajine i njihovo uvlačenje u rat. Nekome treba dovući rakete na sam prag Rusiji.


A i Franjo ne može izbjeći susret sa našim humanitarcem.


Ali eto, upravo zbog svega toga, dirne me milost Božja koja je proizvela obraćenje njegove sestre.

Molimo se i vršimo pokoru, da Bog napravi čudo gdje nama staje dah i pamet.

2 komentara:

  1. Malo pravopisa, nemojte zamjeriti: veznik "sa" stavlja se samo ako slijedeća riječ počinje sa "s", "š", "z", ili "ž". Inače se stavlja samo "s". Nisam puritanac što se tiče pravopisa, ali varijacije "... s svijetom..." ili "...sa našim..." zvuče kao da netko vilicom grebe po tanjuru :-)

    Što se tiče bloga - svaka pohvala na dobrim tekstovima i ustrajnosti!

    OdgovoriIzbriši