subota, 17. ožujka 2018.

Tražiti smisao u trpljenju


"Kroz koju god muku prolazio, sjeti se da je Krist trpio i šutio".
Sv. Ivan od Križa

Tako je, i ne može biti drugačije...

Ali... ima trpljenja sa smislom, i ima trpljenja bez smisla.

Sa smislom je ono koje je sukladno volji Božjoj; tj., trpiš, jer si na Božjoj strani pa te udaraju.

Tada trpi... I RADI ONO ŠTO TREBAŠ. Vidiš li nepravdu? Brani napadnutog, i ne žali se. Ako ti dadnu po glavi dok braniš što je pravo, podnesi to postojano kao pravi borac.

Nema smisla trpljenje jer se ne usuđuješ dignuti glavu. Nije to Božje trpljenje, ako si kriv. Onda treba da prihvatiš kaznu, i strpljenjem okaješ svoje propuste i skretanja.

Ima dužnost koju trebaš ispuniti? Izvrši to, ma kako bilo teško. To je Bogu milo. O tom trpljenju govorimo.

***

Bog hoće nevinu žrtvu da se ponudi i stane naprijed i kaže zlikovcu: "prvo se sa mnom moraš ogledati". "Prije nego što drugima naneseš štetu, sa mnom ćeš se ogledati, i pobijetiti ću te; nek mi je Bog na pomoći".

Žele nas uništiti sve; našu baštinu, naše tradicije, našu vjeru, identitet... sve!


18-godišnji musliman pušten na slobodu nakon silovanja 13-godišnje britanke. "Nisam znao da se to ne može činiti u VB", kaže. I sud ga pušta jer su oni sluge zla koje je odlučilo uništiti nas sve. U politici ništa nije slučajno, sve se odvija po utvrđenoj šemi.


Ali su stoga vođe "Prvo Britanija" poslane u pritvor ukupno 54 tjedna, jer su problem silovanja povezali sa "netrpeljivosti prema muslimanima".

Sluge zla cinično nas napadaju sa svih strana. U Engleskoj, u gradu Telford, kroz 40 godina trgovalo se na đavolski način - nasilna prostitucija i droga - uglavnom sa britanskim djevojkama i djevojčicama do u dobi od 11 godina. Slično skandalu vezanom za Rotherham i ovdje izgleda da je uvučena i policija; barem prikrivajući zlodjela.


Jedna od žrtvi bila je šesnaestogodišnja Lucy Lowe, ubijena od njenog zlostavljača i silovatelja u kućnom požaru. Bila mu je rodila dijete u dobi od 14 godina.

Iz vlade se negiraju provesti neovisnu istragu, Putin je engleski problem. Nije slučajno što se kriza sa Rusijom upravo razbuktala u ovom tjednu kad je Telfordski skandal izašao na vidjelo:


Da li si svjestan da Evropom upravljaju sotonisti?

A protiv Sotone se bori obraćenjem u prvom redu, te molitvom, postom i dobrim djelima.

I ti si pozvan da staneš u boj za Krista, i da trpiš... kao Kristov vojnik, u borbi.


Brani do smrti poklad vjere; brani Domovinu i izađi u boj.



Nema komentara:

Objavi komentar