utorak, 13. ožujka 2018.

Kristijanofobija u Španjolskoj dostiže iracionalni nivo

U Španjolskoj ljevičarske partije su donijele zakon po svojoj mjeri: skidati sa javnih mjesta križeve koji mogu imati bilo kakvu vezu sa španjolskim građanskim ratom 1936-39. Drugim riječima, bilo koji križ koji je bio podignut u sjećanje žrtvama rata, treba biti uklonjen.

Stvar nije ostajala samo na tome - mnogi križevi koji ne bi imali bilo koji natpis i koji su stajali na raznim javnim mjestima, trgovima, parkovima i sl., odvedeni su u skladišta ili su bili smrvljeni.

Razlozi su dva: mržnja prema križu - prema kršćanstvu uopće; i s druge strane potreba za uklanjanje bilo kojeg znaka koji bi podsjetio na krvoločnost ljevičarskih postrojbi koji su izvršili jedan od najvećih pokolja kršćana Evrope u zadnjem stoljeću.

U Hrvatskoj - Jugoslaviji uopće, kao i drugim socijalističkim državama to je bilo za očekivati od deklariranih antikršćanskih vlasti. Sada posebno u Zapadnoj Evropi događa se nešto slično, ako ne i gore: cinično - u ime demokracije i slobode - ruše se kršćanski spomenici; želi se provesti zator kršćanske civilizacije.

U malom gradiću na jugoistoku Španjolske - šalju mi slike iz prve ruke - progon kršćanstva dolazi na iracionalni nivo. Naime, Callosa de Segura imala je ispred župne crkve jedan mramorni križ čitavih osamdeset godina koji nikome nije smetao. Dok vlast nije došla u ruke koaliciji ljevičarskih partija koje su odlučile skinuti križ prije malo više od mjesec dana.[Čak 70 policijskih specijalaca osiguralo je skidanje križa koje se odigralo u četiri sata po ponoći.]


Nakon toga neki kršćani su također po noći dolazili i stavljali križeve od drveta u znak protesta:


[Vi ih skidate, i mi ih stavljamo. Za svaki koji skinete, staviti ćemo jedan drugi. MUČENICI CALLOSE, PRISUTNI!]

Prije dva dana, građani su imali simpatičnu ideju projekcije lika križa na zidu crkve; križ je bio projektiran s jednog balkona nasuprot crkvi:Vjernici su očito slavili zgodnu dosjetku i izašli su pozdraviti borbu za križ. No, već sutra se događa đavolska reakcija općine:


Ogromnim fokusima koje praktično nikad ne bi koristili u takvoj mjeri potpuno su obasjali cijelo pročelje crkve da bi postigli smanjenje kontrasta lika križa.

Također, podigli su optužnicu protiv vlasnice stana koja je dopustila da koriste njen balkon.

Simbol da se ono što se događa u Evropi jest gerila protiv Krista. To je glavni problem svih nas.
1 komentar:

 1. Ovo je na djelu zabluda tolerancije koja dovodi do svake revolucije.
  Francuski kralj Ljudevit XVI je bio tolerantan prema ideolozima revolucije što je na kraju i njega i kraljicu, ali i tisuće i tisuće kršćana doslovno koštalo glave.
  Ruski car je pak pokazao odlučnost i zato ista revolucija nija bila u 19.st. u Rusiji.
  Kad je F.Franco umro nasljednici, u prvom redu kralj kojeg je postavio Franco, pokazali su toleranciju prema ljevičarima, i samo je bilo pitanje vremena kad će se skidati križevi kao 1936. ili ako se netko suprostavi onda će se skidati glave.
  Nema mira s Božjim neprijateljima!

  OdgovoriIzbriši