petak, 18. rujna 2015.

Franjin logo za put u Ameriku: bez križa i bez ičega. Ne bi ni The Beatles bolje


Što je ljubav? Zašto ne ona o kojoj The Beatles su pjevali?



Love, Love, Love.
Love, Love, Love.
Love, Love, Love.

There's nothing you can do that can't be done.
Nothing you can sing that can't be sung.
Nothing you can say but you can learn how to play the game.
It's easy.

Nothing you can make that can't be made.
No one you can save that can't be saved.
Nothing you can do but you can learn how to be you in time.
It's easy.

All you need is love.
All you need is love.
All you need is love, love.
Love is all you need.

All you need is love.
All you need is love.
All you need is love, love.
Love is all you need.

Nothing you can know that isn't known.
Nothing you can see that isn't shown.
Nowhere you can be that isn't where you're meant to be.
It's easy.

All you need is love.
All you need is love.
All you need is love, love.
Love is all you need.

All you need is love (Paul: All together, now!)
All you need is love. (Everybody!)
All you need is love, love.
Love is all you need (love is all you need).

Yee-hai!
Oh yeah!
She loves you, yeah yeah yeah.
She loves you, yeah yeah yeah.

Ah, da, reći ćete mi da se "podrazumjeva" o kojoj "ljubavi" je riječ. A ja baš pravo da ti kažem i ne znam koja je to, ili bolje reći biće ona kojoj križ nešto ne leži najbolje:



A sad malo ozbiljnije, ali samo malo, ne treba previše, a nije ni potrebno. Kod Franje (to jest, Jorge Mario, ne daj Bože da papu uvrijedim) je nivo ispod nule. Ipak, njegov odnos sa židovima zaprepaštava, zaprepaštava me toliko da se čudim kako (skoro) niko živ ne reagira. I ako čuješ o nekim reakcijama, sve je to iza ćoše i po tiho. Šta čekate više?

Njegova knjiga koju napisa zajedno sa rabinom Abrahamom Skorka, "O NEBU i ZEMLJI", 



jasno izražava njegovu nekršćansku misao. Citiram:

Ima jedna rečenica iz Drugog Vatikanskog Sabora koja je ključna, tvrdi da se Bog objavljuje svim ljudima i u prvom redu izbavlja narod obećanja. I kako je Bog vjeran svojim obećanjima, nije (taj narod) bio odbačen. Crkva zvanično priznaje da je Izraelski narod i dalje nosioc obećanja. U nijednom trenutku kaže: „Izgubili su partiju, sad je na nas red.“ To je jedno priznanje Izraelskom narodu. To je, mislim, nešto najodvažnije rečeno na Drugom Vatikanskom Koncilu o toj temi.

To nije istina. Bog se u Kristu objavljuje svim narodima, i ovi, ukoliko ga prihvate, bivaju uključeni u Novi Izrael, koji je Crkva (Katolička, jer postoji samo jedna -Krist nije osnovao dvije, tri ili ne znam koliko "Crkava", već samo jednu; izrazi "pripadati u punini", su šupljaci: to bi značilo da van Crkve postoji spasenje, što se protivi Objavi: "extra Ecclesiam nulla salus", van Crkve nema spasenja).

A židovima koji ga ne prihvaćaju sam Isus kaže: "Vaš otac je đavao", i "Kad biste slušali Mojsija, meni biste vjerovali". I velikim svećenicima i narodnim starješinama: "Bit će vam oduzeto Kraljevstvo Božje i predaće se narodu koji bude donio plodove (Mt. 21, 43). Taj narod, to je Crkva, i to je Novi Izrael, i u njemu su i židovima širom vrata otvorena... ukoliko su voljni da uđu. Nema tu puno toga da se nadoda, svatko ko je imalo iskren, i vjeruje u nauk Crkve od početka do sada, to mora istaknuti. Melkitski (katolički) Nadbiskup Cyril Bustros vrlo jednostavno ponavlja ovaj uvijek isti nauk; nikad neće prestati vjere na zemlji:



Eto tako, u medijima u centru je Franjo, Franjo je centar. Interesanto je kako ga gotive. Već je izašao i jedan film o njemu, mada ima i nešto istine: Otac Jorge:


Dosta za danas... Bog ti dao da vidiš.


Broj komentara: 13:

  1. Nevjerojatno s koliko omalovazavanja i mrznje u ovom clanku prema papi Franji.
    Pitam se koje vjere je autor i redakcija, sto je cilj i razlog ovakvih napada od nekih portala ( quo vadis, i dr.)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Redakcija je katolička, po milosti Božjoj. Nadamo se tako i ostati.
      Smatramo da je na Petrovoj Stolici netko tko tu ne treba da bude, iz razloga koje čemo podrobno dati.

      Izbriši
  2. Otkud Vama pravo da sudite tko je prava osoba na Petrovoj stolici?Zar papu nisu birali svi kardinali ovog svijeta (vjerojatno velikom vecinom glasova), zar oni nisu vodjeni Duhom svetim?Zar bi Bog dozvolio da njegov namjesnik bude netko tko nije dostojan te casti?Sramota je od Vas i slicnih portala sto se nazivate katolickim , a pisete u biti protiv katolicke crkve, jer Papa je poglavar crkve.
    Ne pisete Vi i pojedini portali o Papi Franji koji ne nosi crvene lakirane cipele, ne voza se u blindiranom mercedesu, ne stanuje u palaci, koji otkriva kriminal u vatikanskim bankama, ali mozda je to i problem za neke portale i redakcije.
    Inace katolici Papu oslovljavaju sa Sveti Otac Papa Franjo, a vi to ne radite.
    Jos ako Papa donese odluku da u Medjugorju, Gospa ne dolazi svaki dan kod Vicke i da tu nema nicega, Vi i Vama slicni ce ga "pojest".

    OdgovoriIzbriši
  3. Poštovani, smatram na osnvovu svega što čini Franjo, čini i naučava, ne može biti Papa.
    Papa treba naučavati Kristove riječi, a ovaj čovjek to ne radi.
    Biti izabran na konklavi je potreban uvjet, danas, da se bude Papa, ali ne i dovoljan. Papa dobija ključeve Kraljevstva Nebeskog izravno od Isusa Krista, čije je Papa Vikar.
    Papa osobno može biti u smrtnom grijehu, ali će i dalje biti papa. Ali ne može tumačiti ono što nije Božje. U tom slučaju, prestaje biti glavom onog tijela kojem više ne pripada jer ga je nevjerom napustio (Sv. Bellarmino).
    Ne mogu slijediti ono što je Crkva uvijek naučavala, i Franjine riječi, pouk i geste.

    A što se tiče Međugurja, ne vjerujem da su ukazanja autentična. Dovoljni su razlozi biskupa Žanića i Perića, koje sam temeljno izučio.

    S poštovanjem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Postovani, Papa Franjo zna da se crkva mora reformirati i to pokusava, ali konzervativni krugovi to pokusavaju zaustaviti.Neke stvari koje su bile prije 1000 godina mozda potrebne danas vise nisu.Konzervativci mogu crkvu ostaviti ovakvu kakva jest, al ce zato crkve biti jos praznije nego sto su sad u zapadnom svijetu. Cemu sluze neke crvene odredbe kojih se nitko ne pridrzava, samo da stoje na papiru!!Isto kao sto je neki papa nekad davno donio ovaj ili onaj zakon, tako i ovaj moze donositi drugi ili mijenjati stari.Neki bi htjeli da se vrati srednji vijek, proganjanje "nevjernika" i spaljivanje vjestica.

    OdgovoriIzbriši
  5. Postoje stvari koje su akcidenti, i druge koje su suštinske, bitne.
    Nitko ne traži spaljivanje vještica, koje uostalom nikad nije bio nauk Crkve. Istina je da se je to tokom nekoliko stoljeća toleriralo, ili čak dozvoljavalo; ali to nije nauk Crkve.
    Smrtna kazna jest, to je drugo, ali kako će se ta kazna izvršiti, nije stvar nauka.
    Postoje općeniti principi a to je da osuđeni ne trpi više nego potrebno; ali to ide i u skladu s vremenom.
    Ali ovo što se dešava sa Franjom jest nešto potpuno novo. Istinu govoreći, već od Koncila je dosta toga mutno. No, o tome ćemo posebno pisati.

    OdgovoriIzbriši
  6. I, zaboravih reći, upravo odkad su se počele uvoditi tolike novatorije, naglo je počeo opadanje broja vjernika koji primaju sakramente, idu u Crkvu i općenito govoreći vjera je puno slabija.

    Uostalom, nešto slično se već desilo kod protestanata: koliko god se nastoji "prilagoditi" svijetu, to je interes za vjeru sve manji.
    Jednostavno, vraćajući se na temu, vjera mora ostati ista i netaknuta.

    OdgovoriIzbriši
  7. Da,da najbolje uvedite opet mise na latinskom, da ovcice nista ne razumiju, a placaju porez i lemozinu.
    Ako bude volja bozja, crkva ce se modernizirat, a vi se borite za srednji vijek

    OdgovoriIzbriši
  8. Nije toliko bitno da je misa na latinskom (što čini da se sjetimo, između ostalog, da Rim prijestolnica kršćanstva, i da je ono građeno i krvlju prvih mučenika; ali i da svi katolici svijeta se mogu vidjeti kao pripadnici ISTE Crkve, jer svi mole jednako, bez razlike na naciju. Svi smo braća u Kristu, svi koji vjerujemo istom vjerom u Njega.), nego u preciznosti trentske liturgije, koja ističe centralnost Božje Žrtve koja se na misi obnavlja.
    Novus Ordo Missae Pavla VI je kreiran na osnovu doprinosa šest protestanskih opažača na Koncilu.

    Posljedice: prije pedeset godina, postotak katolika koji su išli na nedjeljnu misu u Nizozemskoj bio je oko 80%; sada ispod 3%, negdje govore i 1%. Quebec sa 90 %, ako ne i više, pada na ispod 5%, itd.

    Danas na propovijedima možeš čuti hereze: svi se spašavaju, nema pakla, i sl. Onda, zašto idemo na misu? Živi za tijelo i "dobar" život. Uživaj, sve je isto. Već to govori Sv. Pavao, i danas se ponavlja, i uvijek kad se ostavi vjera.

    Nadalje, zar ne govori Sv. Pavao solunjanima da će na kraju doći otpad (velikog broja vjernika)? O tome govori čak i najnoviji Katekizam. No, Kristova Crkva je neuništiva, jer je sam to obećao. Ali to ne znači da ne možemo u određenom trenutku povijesti, posebno u ovakvom kontekstu, biti bez vidljivog pastira. Ali sakrementi, barem tamo gdje postoji ispravna nakana administrirati ih, uvijek če biti, jer Kristova Žrtva obnavljati će se na oltaru do njegovog ponovnog dolaska.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nije toliko bitno da je misa na latinskom (što čini da se sjetimo, između ostalog, da Rim prijestolnica kršćanstva, i da je ono građeno i krvlju prvih mučenika; ali i da svi katolici svijeta se mogu vidjeti kao pripadnici ISTE Crkve, jer svi mole jednako, bez razlike na naciju. Svi smo braća u Kristu, svi koji vjerujemo istom vjerom u Njega.), nego u preciznosti trentske liturgije, koja ističe centralnost Božje Žrtve koja se na misi obnavlja.
    Novus Ordo Missae Pavla VI je kreiran na osnovu doprinosa šest protestanskih opažača na Koncilu.

    Posljedice: prije pedeset godina, postotak katolika koji su išli na nedjeljnu misu u Nizozemskoj bio je oko 80%; sada ispod 3%, negdje govore i 1%. Quebec sa 90 %, ako ne i više, pada na ispod 5%, itd.

    Danas na propovijedima možeš čuti hereze: svi se spašavaju, nema pakla, i sl. Onda, zašto idemo na misu? Živi za tijelo i "dobar" život. Uživaj, sve je isto. Već to govori Sv. Pavao, i danas se ponavlja, i uvijek kad se ostavi vjera.

    Nadalje, zar ne govori Sv. Pavao solunjanima da će na kraju doći otpad (velikog broja vjernika)? O tome govori čak i najnoviji Katekizam. No, Kristova Crkva je neuništiva, jer je sam to obećao. Ali to ne znači da ne možemo u određenom trenutku povijesti, posebno u ovakvom kontekstu, biti bez vidljivog pastira. Ali sakrementi, barem tamo gdje postoji ispravna nakana administrirati ih, uvijek če biti, jer Kristova Žrtva obnavljati će se na oltaru do njegovog ponovnog dolaska.

    OdgovoriIzbriši
  10. Nije toliko bitno da je misa na latinskom (što čini da se sjetimo, između ostalog, da Rim prijestolnica kršćanstva, i da je ono građeno i krvlju prvih mučenika; ali i da svi katolici svijeta se mogu vidjeti kao pripadnici ISTE Crkve, jer svi mole jednako, bez razlike na naciju. Svi smo braća u Kristu, svi koji vjerujemo istom vjerom u Njega.), nego u preciznosti trentske liturgije, koja ističe centralnost Božje Žrtve koja se na misi obnavlja.
    Novus Ordo Missae Pavla VI je kreiran na osnovu doprinosa šest protestanskih opažača na Koncilu.

    Posljedice: prije pedeset godina, postotak katolika koji su išli na nedjeljnu misu u Nizozemskoj bio je oko 80%; sada ispod 3%, negdje govore i 1%. Quebec sa 90 %, ako ne i više, pada na ispod 5%, itd.

    Danas na propovijedima možeš čuti hereze: svi se spašavaju, nema pakla, i sl. Onda, zašto idemo na misu? Živi za tijelo i "dobar" život. Uživaj, sve je isto. Već to govori Sv. Pavao, i danas se ponavlja, i uvijek kad se ostavi vjera.

    Nadalje, zar ne govori Sv. Pavao solunjanima da će na kraju doći otpad (velikog broja vjernika)? O tome govori čak i najnoviji Katekizam. No, Kristova Crkva je neuništiva, jer je sam to obećao. Ali to ne znači da ne možemo u određenom trenutku povijesti, posebno u ovakvom kontekstu, biti bez vidljivog pastira. Ali sakrementi, barem tamo gdje postoji ispravna nakana administrirati ih, uvijek če biti, jer Kristova Žrtva obnavljati će se na oltaru do njegovog ponovnog dolaska.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zasto je malo ljudi u crkvi nije posljedica toga sto Vi govorite, nego su ljudima dostupne informacije .Pismenost se povecala, obican civjek nije vise nepismen i da vjeruje slijepo crkvi, nego trazi odgovore sam.Bogu hvala da je tako.Ljudi vide bljestavilo crkve i raskorak onog sto cuju u propovijedi i vide ucrkvi.
    Papa Franjo svojom skromnoscu daje drugim u crkvi primjer.

    OdgovoriIzbriši
  12. "Papa Franjo svojom skromnoscu daje drugim u crkvi primjer."

    Bože nas sačuvaj takvih primjera. Pogledajte:

    http://odostatogaistodublje.blogspot.com.es/2015/10/franjine-znacajne-paznje.html

    OdgovoriIzbriši