utorak, 8. rujna 2015.

Gloria.TV News on the 8th of September 2015: Hrvatski




[Gloria.TV je katolička medijska organizacija koja prenosi i komentira vjesti vezane za Crkvu i društvo. Među odgovornima ima dosta poljaka katoličke tradicionalne opcije. S velikim zadovoljstvom prevešćemo na hrvatski što je moguće češće.]



Pogrešan Čovjek: U roku kraćem od 24 sata, Vatikan je objavio de će danas, utorak 8-og rujna, dvije Franjine Apostolske Poslanice biti objavljene. One će uvesti ubrzanje izava ništavnosti braka. Pisma će biti predstavljena između ostalih od Kardinala Francesco Coccopalmerio, Predsjednika Papinskog Vijeća Pravnih Tekstova. Cooccopalmerio nije umirovljen od Pape Franje iako je u dobi od 77 godina.  On je član skupine kardinala koji bez dlake na jeziku zastupaju pro-homoseksualna i pro-razvodna strujanja među kardinalima.
Korupcija Među Biskupima: Saint Gallski (Švicarska) Biskup Markus Büchel, predsjednik Švicarske Biskupske Konferencije, izjavio je pred medijima da citirano: “ne možemo negirati blagoslov dvoje homoseksualaca koji žele živjeti skupa.” Nadodao je da još ne postoji pisani ritual za takve blagoslove.
Medijsko Licemjerstvo: Mas mediji napravili su mnogo buke na osnovu slike kurdskog dječaka Alana Kurdi koje se tragično udušio pri pokušaju prelaska iz Turske na Grčki otok Kos. Njemački istraživački blog "dies-ist-abtreibung.de" kritizira da je mrtvo dijete nazvano citirano: “Evropskom dekadencijom“, dok isti mediji hvale brutalna ubojstva djece abortusom kao da bi bila ljudska prava.
Mašta: Otac Ray Blake je komentirao Papinu molbu da svaka župa Evrope primi barem jednu izbjegličku obitelj. Otac žali da svaka od dvije Vatikanske župe prime samo jednu obitelj: „Imao sam nadu da bi Franjo mogao naslijediti Papa Pija XII te imati izbjegličke žene koje su rađale u njegovom krevetu, jer bi u negdašnjim Apostolskim apartmanima mogle biti smještene dvanaest obitelji, (budući da) on je rekao da bi tamo mogle biti sobe za njih kad ih je prvi put vidio. Nadam se da bi Papinska Residencija za Odmor Castel Gandolfo mogla također biti korištena,  ja doista pozdravljam pomisao da bi Sv. Marta mogla biti poplavljena od izbjegličke djece, što bi moglo dati novu perspektivu Obiteljskoj Sinodi. Kardinal Kasper igrajući se na tlu sa ciglama, Baldissieri igrajući se sakrive, nadbiskup Forte mjenjajući pelene... mašta mi leti – ali vi me razumjete“.

Nema komentara:

Objavi komentar