ponedjeljak, 14. rujna 2015.

Gloria.TV News on the 14th of September 2015 (Hrvatski)



Optužbe: Anonimni dossier od cijelih sedam stranica o nedavnim promjenama u vezi poništenja braka kruži u Vatikanu. Njemačke dnevnik Zeit ga naziva "optužba protiv Franje". On optužuje papu za de facto uvođenje razvoda i da predstavlja u biti odustajanje obrane bračne veze. Prema dossieru, proces poništenja nije provjera o vrijednosti ili ne vrijednosti bračne veze, nego jednostavno o tome koliko je moguće brakova proglasiti ništavnim.

Neo-Kon fantastika: U dugom članku Newsweek je usporedio Papu Franju i Nadbuskupa San Francisca, Salvatore J. Cordileone, veličajući prvog i demonizirajući drugog zbog svojih katoličkih stavova. Citat iz Newsweek: "Dvojica jedva pripadaju istoj Crkvi" Poznati neo-konzervativac, apologeta George Weigel pokušava zanijekati razlike. Citat: "Apsolutno ništa od onog što je nadbiskup poučavao nije u neslaganju s onim što Papa Franjo govori i uči, iako može biti u neskladu s medijskim fikcijama o Papi."
Opaska blogera: Nadbiskup Cordileone je poznat sa svojim pravovjernim stavovima, i zbog toga jako kritiziran u američkim samonazvanim naprednjačkim medijima.

Holokaust: U otvorenom pismu Papi Franji, pro-life rabin Yehuda Levin piše da koristeći pojam "Holokausta" odnoseći se na pobačaj nije pokušaj za umanjenje nacističkih zločina. Citat: "To je očajnički pokušaj da posegne za terminologijom koja prenosi neizrecivi užas otklanjanja desetaka milijuna nerođenih beba." Levin dalje navodi da je pravno priznanje homoseksualnih veza odobrenje neurednog ponašanja, što on smatra još gore od ubojstva nevina. On to naziva "duhovni" Holokaust.


Sarkazam: Jill Filipović je pohvaljen u New York Timesu da je pobačaj donosi pozitivni osjećaj olakšanja ili sreće. (Presjednik) Katoličke lige Bill Donohue odgovori joj, pozivajući se na British Journal of Psychiatry, na podatke iz 2011-te godine, da pobačaj dovodi do nevjerojatnih 81% povećanja rizika mentalnih zdravstvenih problema, kao tjeskobe, depresije, alkohola, uporabi marihuane i suicidalnog ponašanja. Osim toga, post pobačajni sindrom uključuje emocije poput osjećaja krivnje, obamrlosti, izbjegavanje djece ili trudnica, nemogućnost za prohvaćanje obaveza prema sadašnjoj ili budućoj djeci, neuredne prehrambrene navike budućih djece, strah od neplodnosti i noćne more.

Nema komentara:

Objavi komentar