utorak, 8. rujna 2015.

Ima ih i koji razmišljaju svojom glavom: Mađarski biskup se diže protiv Pape: „Vara se, ovo je invazija“.



Komentiram vijest: Ovog ponedjeljka, biskup Laszlo Kiss-Rigo rekao je da se Papa vara tražeći  prihvaćanje izbjeglica: „Ovo je invazija“, izjavio je.

Tako kao što i prenose nekolicina međunarodnih medija kao Washington Post, Papi počinu izlaziti kritičari iz njegovih redova. Dok je Sveti Otac preporučavao ove nedjelje da katolici cijelog svijeta imaju moralnu obavezu pomoći izbjeglicama prihvaćajući svaki manastir i crkva, samostan ili župa, u Madžarskoj, jednoj od zemalja u koju je stigao veliko broj izbjeglica, biskup Lasszlo Kiss Rigo javno mu se usprotivio.  „Nisu izbjeglice. Ovo je invazija“, isticao je biskup, koji je tvrdio da je Papa „u krivu“ te označavao da izbjeglice „dolaze ovamo vičući Allah Akbar (Alah je najveći: ne velik, već najveći, opaska prevoditelja).  Žele uzeti kontrolu“. 


Kiss-Rigo inzistira da Papa ne poznaje situaciju, koje predstavlja situaciju kao da bi Evropa bila preplavljena osobama koje su navodno izbjeglice, ali u suštini su velika prijetnja cijelom kontinentu „kršćanskom“ i njegovim „univerzalnim vrijednostima“.

O izbjeglicama Kiss-Rigo tvrdi da „većina od njih ponaša se arogantno i cinično“, te da većina od njih ima novca i odbijaju hranu.



Nema komentara:

Objavi komentar