utorak, 15. rujna 2015.

Gloria.TV News on the 15th of September 2015 (hrvatski)






Polemike: Prošle nedjelje, radio Milenijum iz Buenos Airesa  emitirao je intervju s Papom Franjom. U njemu je Franjo snažno kritizirao stav sudjenja onih koji po njemu "siju razmimoilazenja". Ipak, u istom intervjuu osudjuje one koje naziva "fundamentalisti". On ih optužuje - citirano – jer uništavaju u ime ideje, a ne stvarnosti."Prema Gloria.tv to je kao da je Franjo govorio protiv ... liberala za koje njihova iskrivljenay ideologija jest važnija od stvarnosti vjere.

Tri naroda, jedan narod? U istom intervjuu, Franjo tvrdi da - citat - "Bog prati svoj narod te je prisutnost u zajednici, kako u judaizmu i kršćanstvu, tako i u islamu, u vjeri ta tri naroda."
(Neizdrživa opaska blogera: kako se vidi tko si!)

Nepoželjan Prorok: Prema Ocu Kevin Cusick, tradicionalna (opaska: predkoncilska) misa ima potrebnu proročku ulogu u Crkvi. Citat: "Ništa ne prikazuje prisutnost Boga više od Svete Mise i nijedan obred Latinske Crve (opaska: zapadnih obreda) je tako efektivan kao slavljenje u tradicionalnom latinskom obredu." Prema njegovim riječima, ova misa je proročka gesta i Crkvi, koja kao i stari Izraelci želi biti relevantna za svijet otvoreno postupajući pred društvom koje sve više mrzi ono što Crkva jest i zašto se zalaže. Citat: "I tako nije za čuditi se neprijateljstvu u Crkvi prema svojim biskupima i svećenicimakoji slave ovu misu, jer nijedan prorok nije dobrodošao u svojoj vlastitoj kući.”

Tragična povijest: Ruska vlada planira pokopati ostatke Carevića Alekseja i njegove sestre Velike Vojvotkinje Marije u Carice Katarine odjelu Katedrale Sv. Petra i Pavla u Tvrđavi Petra i Pavla u Svetom Petersburgu, 18-og listopada. Grob s devet tijela pronađen je u blizini Ekaterinburga u srpnju 1991. Idenitificirani su kao tjela Cara Nikole II, njegove supruge, troje njenih kćeri i četvoro slugu, koji su bili brutalno ubijeni od komunista. U srpnju 2007-me godine bila su otkrivena još dva tijela 70 kilometara južno od prvog groba. Analize pokazuju da su to tjela Carevića Alekseja i njegove sestre Marije.

Nema komentara:

Objavi komentar