subota, 14. svibnja 2016.

Što je problem Evropskoj ljevici (pa i neokonzevativcima)?

Jedan poznanik iz Španjolske - uz izraze velikog olakšanja i nada - šalje mi ovu sliku:


Na slici se može čitati, 
gore lijevo: "Izbjeblice, dobrodošli";
gore desno: Smrt tiranskom raznospolom evropskom patrijarhatu!
Dakle, tipični ljevičarski slogani. Kriv je kapitalizam, evropska civilizacija, trebamo primiti izbjeglice, itd.

Dolje se čita,
upit djeteta majci: "Zašto žele nametnuti svoje srednjovjekovne običaje, suprotne našim običajima i slobodama?"
Majka odgovara, ružeći djete (kritika "naprednom" načinu mišljenja): "Fašisto, ksenofobo, nacisto!"
Inače, "protestanti" nose natpise: "Tko uvrijedi islam, treba biti zaklan", i sl.

Ali, velim mu, ovaj je list poznati španjolski satirični dnevnik. Kako to da oni nešto ovako osude?
Odgovara mi ovaj kolega: "Pa ne znam, ali drago mi je da su konačno uvidjeli o čemu se radi."

Rekoh mu, "bolje je provjeriti na samoj stranici lista "El Jueves" o čemu se pitanje. Odmah nađoh originalnu sliku:Na naslovnici se može pročitati:
gore lijevo, jedan od tobožnih "desničarskih" kandidata, Albert Rivera.Nešto kao "Most" u Hrvatskoj (makar tri podignuta prsta kod Alberta nemaju nikakvu aluziju na bilo kakvu vezu sa "pravoslavljem"; odnosi se - vjerojatno - na to što je njegova posve nova partija došla na treće, odlučno mjesto i treba i jednima i drugima). Bio na prošlogodišnjem sastanku Kluba Bilderberg gdje mu je dana podrška. Za krajnju ljevicu njegov je "grijeh" što njima ne daje podršku. Inače, podupire sve neoliberalne ekonomske mjere. Svakako, potpuno za pobačaj, istospolni brak i sl.
Albert kaže, trljajući sebi ruke od zadovoljstva: "Živjeli ultradesničarski nacisti!"

Gore desno, dosadašnji predsjednik, Mariano Rajoy. Njegove su riječi: "Tako će ekonomska ultradesnica izgledati malo opasna!"
Na crtežu se vidi jedna nacistička manifestacija.
Dijete pita majku: "Zašto su ćelava sva ova gospoda? Imaju li rak?"
Majka odgovara: "Dabogda!"

Te rekoh na koncu ovom kolegi: e moj jarane, nasjeo si ko početnik. Netko je htio ukazati ovim ljevičarima što bi ta ista ljevica trebala kritizirati, te je preinačio sliku. Od ljevice nikakve fajde nećeš nikad imati, niti se čemu nadaj. Nhihov svjetonazor, i uglavnom sav zvanični politički establishment osim Orbana, Poljaka, Čeha i Slovaka što se tiče bezruske Evrope su praktični saveznici uništavanja tisuljećnih korjena naših nacija.

Njima je problem što žene u Evropi ne žele biti silovane te bez straha hodati ulicama. Njima je problem što nastaju pokreti - i nisu nacisti; zbilja ljevičari su to više od bilo koga drugog jer su opr naravi totalitarni kao i islamisti - koji traže da Evropa očuva svoju kulturu i korjene. Zbog toga, samo im možeš ukazati na njihovu slijepoću i zadrtost, na osnovu argumenata. I dao Bog da htjednu vidjeti.

Ne želimo autobuse na kojima se može čitati slava Alahu kao što je Sadiq Khanya odobrio u Londonu.Jesmo li još na vrijeme?


Nema komentara:

Objavi komentar