četvrtak, 12. svibnja 2016.

Ovako govori pravi Papa: Benedikt XIV, Enciklika Allatae sunt o služenju žena kod oltara, da ne kažemo đakonica



Zbilja je teško očekivati da će se odlučiti za tako brze i bezobrazne korake ovaj uljez na stolici Svetog Petra.

Usuđuje se dirati u sakramenat, time jasno pokazuje kako ova tuga nema ključeve Kraljevstva Nebeskog. Nužan je uvjet da jedan katolik postane papom biti izabrana na konklavi, ali nije i dovoljan. Treba imati katoličku vjeru, jer takvoj osobi Isus Krist izravno daje milost biti njegovim Vikarom. Osoba koja ide izravno protiv vjere pokazuje da ne može voditi Crkvu, niti ima ikakvu zadaću od Boga.

Papi je osigurana nepogrješivost, ali ne bezgriješnost. Može biti najgori čovjek na svijetu s moralne strane, ali ako ne dira u vjeru, ostaje Papa. Nažalost, imali smo tužnih slučajeva u prošlosti, ali ni takve pape nisu ništa dodirnuli ni jednu vjersku istinu.

A ima li dana da nas Franjo nečim ne iznenadi? I to takvim stvarima da stenje zemlja pod nama od onog što čujemo.

Đakonstvo je najniži stupanj svećeništva, a svećeništo je OD BOGA DANO SAMO MUŠKARCIMA. To je Bog ustanovio, i nitko to ne može dodirnuti, nijedan papa, nitko. Jer papa treba ČUVATI POKLAD VJERE, a ne izmišljati nešto novo.

Podsjećam na encikliku Pape Benedikta XIV, 26 srpnja 1755, Allatae sunt:

"Papa Gelasio (opaska: umro 496-te) u svom devetom pismu (Glava 26) biskupima u Luceniju, osudio je zlu praksu koja je bila uvedena dopuštajući ženama služiti svećenicima na oltaru. Budući da se ovaj običaj proširio među grcima, Inocencije IV je strogo zabranu u svom pismu Biskupu Tuculuma: "žene se ne smiju usuditi služiti na oltaru; njihova služba treba biti potpuno odbačena." Mi smo također zabranili ovu praksu istim riječima u našoj Apostolskoj Konstituciji vrlo ponovljenoj Etsi pastoralis, dio 6, broj 21."

Dodatak.

Franjina momčad:








Nema komentara:

Objavi komentar