subota, 3. listopada 2015.

Franjine značajne pažnje

CNN objavljuje danas, 03/10/2015, ekskluzivno jednu jako nezgodnu vijest (no, kako bismo mi rekli, znaju to dobro pratioci "Od dosta toga i što dublje", kako kome. Nama ovo nije ništa iznenađujuće): "Papa je održao privatni susret sa homoseksualnim parom u SAD". Ma jesu mi slatki:



Desilo se baš prije mjesec dana u Americi da je bila poslana u zatvor Kim Davis, kršćanka, državna službenica SAD koja nije htjela dati potrebna uvjerenja jednom homoseksualnom paru za njihovo zakonsko vjenjčanje. Tvrdila je: "ne mogu dati leđa svojoj savjesti. Moja uvjerenja to mi ne dopuštaju". Poslana je u zatvor, odakle je bila puštena nakon nekoliko dana, čak i Obaminoj administraciji to je bilo previše. Međutim, to je Kim koštalo naziva "Hitlerom" i sl,, kao i prijetnje ubojstvom.



E pa, očekivalo se da će Franjo imati detalj primiti Kim u posjet. I bilo je tako, ali jedva tako malo da se Vatikan, preko Franjinog glasnogovornika Oca Lombardija, morao neslužbeno ispričati. To je prijevod "Od dosta toga..." te izjave, koja, usput budi rečeno, završava ovakvom skandaloznom izjavom Lombardija:

"Papa nije ušao u detalje situacije vezane za Gospođu Davis i njegov susret s njom ne treba biti smatran jednom vrstom potpore njenoj poziciji u svim svojim pojedinačnim i općim gledištima."

Ama, znamo mi da Franjo nema tu šta da podržava, U svakom slučaju, da ne bi slučajno zamjerili Elton John i kompanija. Uvijek će Franjo imati vremena za homoseksualne parove, u ovom slučaju radi se o jednom bivšem učeniku i njegovom "drugu", prema kojima se, oh..., Vatikan osvrnuo kao... OBITELJI! Eto, u tome je štos.

Podsjetimo se Franjinih štosova i Franjinog trenda, vidimo koje su nakane čovjeka obučenog u bijelo za predstojeću Sinodu:


 Kardinal Danneels, posebno pozvan od Franje na Sinodu

Elton, čuveni Franjin fan

Nuncij s lijeve strane, uhvaćen u dizalu s mladićem, vatrogasci ga morali vaditi. Povod Franjinoj izvavi: "Tko sam ja da sudim homoseksualca"

Franjini, ali ne Sv. Franje, sljedbenici



Čuvena audijencija španjoslog transksualca. Ne sjećam se je li bio muško ili žensko. Ah da, to je jedna djevojka, sada se zove "Diego"

Prva osoba s lijeva je muško. Neka te oči ne varaju.

Čuveni italijanski svećenik zastupnik pro homoseksualnih stavova. Dolje, misa za dotičnog.


Nadbiskup Madrida, Osoro (s desna). Daje potpuru socijalnim aktivnostima čuvenog "naprednog" španjoslkog svećenika, pro homoseksualnih i pro pobačajnih stavova. Dolje, molitva organizirana od istog svećenika u njegovoj župi na kojoj je i dalje župnik. Molitva je bila za preminulog španjolskog političara i homoseksualca, zastupnika njihovih "prava", koje je utjelovio javnim "vjenčanjem" sa svojom "ljubavi".


Na istom susretu, najbolje rečeno, ali najrealnije: profanaciji jedne katoličke crkve, homoseksualni anglikalni pastor javno i po prvi put "izlazi iz ormara".




Vraćamo se za par dana.



2 komentara:

  1. Hvaljen Isus i Marija,

    Danas sam na svom blogu pisao o istom:
    http://krugzemaljski.blogspot.hr/2015/10/kao-u-dane-noine.html

    Dat ću poveznicu na ovaj vaš tekst s obiljem dokumenata.
    Pozdrav u Kristu
    Emil

    OdgovoriIzbriši
  2. I samo jedna dopuna.
    Susret bi bio privatan kad ne bi na njemu nazočili snimatelji.
    Da je bio privatan, o susretu ne bi ni znali.
    Tko zna kakvi su onda tek privatni susreti.

    OdgovoriIzbriši