subota, 29. veljače 2020.

Zmijski jezik biskupa Bode

Njemački biskup Bode izjavio je početkom veljače da se "Krist utjelovio u ljudsko biće, ne u čovjeka".

Američki biskup Strickland odmah je odgovorio da je njegov stav smiješan i heretičan.



Ispravno, ali puno više od toga.

Kontekst: Bode govori prilikom sinode njemačkih biskupa. Šuška se o prijedlozima o ređenju žena. Makar i za "đakonice". A netko progovori i o svećeništvu.

Znaju da se odmah odgovori na takva razmišljanja sa: "svećenik je lik Isusa Krista, a Krist se utjelovio kao čovjek".

Da bi se dakle mogle i žene zarediti, potrebno je izbjeći govoriti o Kristu kao muškarcu, nego govoriti samo o "ljudskom biću". Koje svakako uključuje i žene.

Ne. Isus se utjelovio kao Sin, kao muško. I, budući je čovjek, utjelovio se za otkupljenje svih ljudi, prema tome i žena koje kao i muškarci imaju ljudsku dušu, i narav čovjeka, drugog spola. Jer Bog ih je stvorio "muško i žensko".

Ali tko je "muško" i "žensko" u isto vrijeme? Upravo Bafomet, lik Lucifera kome se masoni klanjaju.

[Muško tijelo, ženske grudi]

Derivacija Kabale, koja briše proturječnost. Ideja i njoj suprotna ideja čine istu cjelinu. Gubi se princip ne proturječnosti. Kao i rodna ideologija. I muško i žensko u isto vrijeme. Gubi se identitet.

Poništavanjem principa ne proturječnosti, gubi se smisao za stvarnost; sposobnost razmišljanja i dolaska Bogu koji se očituje u stvorenom. Stvari nisu ono što jesu. Ne možemo razmišljati, dolaziti do zaključaka. Istina i laž, jedno su. Nema istine, nema Boga.

Svjesno ili ne, Bode je govorio sotonskim jezikom.

Nema komentara:

Objavi komentar