subota, 14. ožujka 2020.

Značajna simbolika zatvaranja crkvi u Italiji

Prvi je Antonio Socci dao alarm, optužujući izravno Bergoglia ne samo za zabranu misa, već i zbog zabrane otvaranja crkvi zbog koronavirusa:


Uvidjevši simboliku i nezadovoljstvo izvjesnih vjernika tim činom, rimski vikar mijenja odluku odmah sutra. Ali Socci (i Cascioli) dokazuje da je glavni odgovorni bio Bergoglio.


No, nemoguće je iz svega ovog izvući pouke.

U ovim zabranama misa, po naredbi iz samog Rima, vidim simboliku dokidanja Žrtve prorečene u Svetom Pismu na više mjesta. I također se pitam:

- gdje je sada vaš smijeh i ruganje sedevakantistima jer oni ne mogu ići na misu često?

- i s obzirom na primanje pričesti usta, što sada kad ne možete više primiti pričest ni na ruku? Osim što je bogohulno, ali ne možete više ni tako.

Što sad? Vidite li znakove vremena?

Pogledajte Srednji Vijek, kad je kuga harala Kršćanstvom, a Islam sa Juga i Istoka. Kroz četrdeset godina Evropa je izgubila 25 - 30% pučanstva. Ali ipak u periodu od dva stoljeća koja obuhvaćaju četrdeset godina kuge uglavnom nadošle sa mongolima, preko tolikih prodora Turaka i Arapa (vrijeme kosovske bitke i prodora na Balkan), stalni napadi na južni dio Italskog poluotoka, Sredozemlje velikim dijelom pod kontrolom turske flote i još uvijek trećina Španjolske u muslimanskim rukama; kroz svo to vrijeme Evropa je utrostručila svoje pučanstvo. Jer je bilo vjere. Vjere i prave ljubavi.

I na što je pozivala Crkva? Na procesije, molitve, pokore, na mise. Upravo kako čitamo u Svetom Pismo, (Dj. 5, 15): "tako da su na ulice iznosili bolesnike i stavljali ih na posteljama i nosilima da bi, kad dođe Petar, barem njegova sjena osjenila koga od njih." I, jer se radilo o ISTOJ CRKVI, u Srednjem Vjeku su nosili Krista Boga vjernicima na okrepu i snagu u borbi protiv zla.

[Sveti Carlo Borromeo daje pričest bolesnima od kuge u Milanu, 1576]

A što imamo danas? Istina, neki svećenici prave geste vjere, i pohađaju i sa sakramentima vjernike i izlaze na ulice. Istina je. Ali od ovih "koji sjedoše na Mojsijevu stolicu", ali kojih se više ne može ni slušati, dolaze osim vrlo konkretnih slučajeva potpuno druge riječi i način djelovanja.

Ovo što se događa jest slika da su udaljili Boga od nas upravo po njihovim odredbama i napadima na misu koje načiniše prije pedeset godina. Kad su ondašnji tradicionalni svećenici upravljali proteste protiv napuštanja vjere, smijali su im se i nazivali ih "pretjeranima" i "zastarjelima", i sl. A što danas? Smijete li se još uvijek? Da li sada možete vidjeti što se događa?

Evo vam još jedne pomoći: pogledajte kakve se crkve sada grade, i kakve su crkve gradili katolici.





Je li isto? Zar se nije nešto promjenilo?

Jest prijatelji, i ono što se događa jesu znak i potvrda svega onoga što je upozoravano od tradicionalnih svećenika ima desetljeća od toga.

Dao vam Bog da progledate.

Broj komentara: 9:

  1. Gdje se nalazi ova divna katedrala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam. Ali na facebooku Traditional Roman Catholic @tradromancatholic imate prekrasnih slika.

      Izbriši
    2. Hoću reći možete tamo upitati.

      Izbriši
    3. Ova divno zdanje je seoska crkva Presvetog Srca Isusova (Sagrado Corazon de Jesus) i nalazi se 5 km zračne linije sjevero-zapadno od (nedovršene) crkve Svete Obitelji (Sagrada Famiglia) u Barceloni.

      P.K.

      Izbriši
    4. Ili 12 km cestom od crkve Sagrada Famiglia.
      Takodjer je udaljena 7 km zračne linije od luke u Barceloni.

      Izbriši
    5. Dolazi vrijeme kad se necete klanjati Ocu ni na gori , ni u Jeruzalemu ni u ovako lijepim crkvama. Bog je Duh i pravi klanjaoci mu se klanjaju u duhu i istini. Bas kao i od prektasnog Hrama u Jeruzalimu ni od ovih crkvi nece ostati kamen na kamenu.
      Robelar

      Izbriši
    6. Pa, nadam se da će one stare, sagrađene od katolika, barem te napuniti opet pravi vjernici.
      Vrijeme je čišćenja. Samo Bog dragi zna što nas još čeka.

      Izbriši
  2. Tesko da ce se progledati jer svjetski covjek gleda samo svojim tjelesnim ocima. Zato samo vidi posljedicu a ne uzrok onoga sta ga je snaslo. A nije ni cudo jer sam Gospodin kaze da kraj zdravih ociju nece vidjeti ni kraj zdravih usiju nece cuti. Okorjelo ljudsko srce tesko se moze promijeniti. Vec je davno trebalo osnovati ovakve stozere ali ne civilne nego crkvene vlasti. Trebali su imati svekodnevne konferencije i vikati sa krovova a ne sutjeti. Grijeh im propusta stoji kao zvijer na vratima. Zato ce biti stroze sudjeni jer im je dana vlast koju nisu koristili nego su je zlorabili.
    Zamislimo svakodnevnu konferenciju takvog stozera , recimo HBK.
    Danas je u RH uspjesno izvrseno 12 ubojstava pobacajem. Imamo cetri u Zagrebu, tri u Splitu, po dva u Osijeku i Varazdinu i jedan u Rijeci. Pacjentice su uz blage simptome pustene na kucnu njegu gdje ce biti jedno vrijeme u samoizolaciji. Inace ove godine u RH je u prvom tromjesjecju ovo 647 slucaj uspjesno izvedeni pobacaj i jos nemamo zabiljezen ni jedan smrtni slucaj te su oboljeli pacijenti pusteni kuci. To je u odnosu na druge zemlje EU povecanje tek od 1,7 posto. Clanovi HBK upozoravaju takodjer da je porastao broj onih koji umiru bez sakramenata ispovijedi i bolesnickog pomazanja. Od prosjecno na dnevnoj razini od 150 umrlih samo ih 12 posto umire sa popudbinom izmirenih sa Bogom.
    Takve stvari nikoga ne uznemiruju a dogadjaju se svaki dan desetljecima. To je krv neduznih koja vapi u nebo. Napunila se casa ljudske gnusobe i sad se preljeva po svima. Zato nemojmo raspravljati o nevaznim stvarima i upirati pogled u nestalna covjeka od kog nema spasa. Pokajmo se , zatuzimo , proglasimo post na obracenje sveukupnog zivota i pogled svoj uprimo u Onoga koga smo proboli. Isusa Krista Gospodina. Onoga koji nas jedini moze izbaviti iz ovoga tijela smrtnoga. Sve dok se odbija promijeniti zivot i dati slavu Bogu koja mu pripada sve ce voditi da ovaj zivot sada bez Boga bude vjecni zivot bez Boga. Kako veli Pismo spasit ce se onaj koji ustraje do kraja. Isto tako propast ce i onaj koji ustraje do kraja . A kraj je blizu upravo zbog ustrajanja u zlu. Stvari se ovako brzo odvijaju upravo zato jer je Pisano da ce Bog skratiti te dane da ne posrnu i oni koji su Njegovi. Nema nam druge nego se moliti sa Majkom koja nam je dana da ne otpadnemo u posljednji cas.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. italski poluotok?To ne postoji

    OdgovoriIzbriši