četvrtak, 5. prosinca 2019.

Bošnjačko-muslimanska politika o inmigrantima

Osoba koja je stajala iza portala antimigrant.ba, bila je Fatmir Alispahić. Stranica je ili dokinuta - svojevoljno ili pod prijetnjom-, ili zabranjena. Objavljivani sadržaj je išao direktno i prvenstveno protiv politike muslimanske strane u BiH. Vjerojatno je to bio razlog naglog nestanka svega objavljenog.

Sada se autor te stranice pojavljuje na kanalu "Defter hefte". No, sada je njegova poruka mnogo povoljnija bosansko muslimanskoj vladi (iznad svega "muslimanskoj"; "bosansko" je ovdje sporedna stvar). Optužuje prvenstveno srpsku politiku RS. Uglavnom ovako:
1) Oni su krivi za ubacivanje inmigranata na muslimanski dio.
2) Čine to zbog destabilizacije Federacije BiH, posebno muslimanskog dijela.
3) Hrvate i ne spominje: njih smatra poklopljenima u Federaciji koju kontroliraju. Spominje se, optužujući je za nepravedan stav prema bosanskim muslimanima, predsjednice Hrvatske, Kolinde. Ona ih navodno nepravedno optužuje da su leglo terorizma.
4) Srbi su produžena ruka Rusije koja želi prebaciti svoj utjecaj preko Drine, destabilizirajući BiH. Podupire se američkim službenim dokumentom u vezi ove situacije. Doista, ako su amerikanci ikoga podržali u BiH, onda upravo muslimane. Još od prije rata 92. Američki veleposlanik čini da Izetbegović odustane od dogovora o podjeli BiH na kantone, što direktno prosljeđuje ratom. NATO će biti taj koji će se staviti na stranu muslimana u BiH i poslije na Kosovu.



Odgovaram (ne točku po točku):

1) Oni koji su krivi za pristizanje inmigranata nisu Srbi, već Turska. Erdogan je otvoreno zaprijetio Evropi da će je preplaviti milijunima inmigranata ukoliko ga budu kritizirali zbog njegovog napada na Siriju.
2) Cilj Turske (njenog fundamentalističkog dijela koji i vlada), jest zajedno sa drugim sličnim zemljama islamizirati cijelu Evropu, ne tek neznatnu BiH.
3) Prema tome, ukoliko se Federacija BiH, i cijela BiH kao institucija - ako to uopće postoji - želi osloboditi inmigrantskog problema, treba ih vratiti odakle su i došli. I to treba zahtijevati upravo od onih koji ih najviše i primaju, i navjiše im pomažu: muslimanske strane BiH.
4) A zašto ih ova strana prihvaća? Da li bi prihvatili slučajno kršćanske izbjeglice iz Pakistana ili Sirije? Ne, nipošto. Prihvaćaju muslimane jer narav muslimansko-bošnjačke stranke i vlade jest islamizacija. Prihvaćaju u biti "svoje".
5) Upravo to i jest problem: prema tome, poslati tempiranu bombu u komšiluk, kao što mogu misliti neki srbi, ne rješava nikakav problem. To može buknuti i te kako izgledno u nedalekoj budućnosti. Stoga, radovati se jer "muslimanski inmigranti idu kod onih koji su prihvatili arapsku vjeru", jest idiotizam, prostaštvo i primitivizam. "Lijepo mi je jer je drugom gore nego meni". Mentalitet balkanskog prokletstva.

RS ima pravo tražiti siguran teritorij pred najezdom Islama. Kad bi BiH bila "građanska držva", postala bi muslimanskom u vrlo kratkom vremenu. Dabogda i Hrvati imali takvu poziciju poput Srba. I dao Bog da kod bosanaca može ojačati sekularni dio; barem iz ove perspektive bilo bi mnogo bolje za njih i za sve.

Sve ovo dolazi pod upitnik masovnim dolaskom inmigranata. To pitanje nam je toliko bitno da ne možemo dozvoliti da ni kod susjeda dođe do slične najezde. No, ovdje je BiH samo točkica u cijelom sklopu problematike opće islamizacije Evrope.

To je ta destabilizacija (usput i BiH) kojoj se treba suprostaviti, zajedničkim ulaganjem svih zdravijih snaga. 


DODATAK:

S obzirom na osudu muslimanskog dijela BiH kao potpornika islamskog terorizma i fundamentalizma, za to nije potrebno posegnuti za tek pristiglim inmigrantima Pakistancima, Afganistancima, itd. Dovoljno je posjetiti na Mlade Muslimane u kojima je Izetbegović djelovao od vrlo ranih dana, i bio jedan od njihovih glavnih elemenata.

A što se tiče Ruske politike utjecaja na Balkanu, to čini kao bilo koja velika sila koja ne želi sužiti utjecaj samo na svoju državu i blisku oblast. Svi tako čine. O Americi da ne govorimo; Kina kupuje rudnike po Africi, plete konce po Južnoj Americi, itd.

Nema komentara:

Objavi komentar