četvrtak, 8. kolovoza 2019.

Zakljućci koji proizlaze iz statistike zločina u Americi

Broj ubojstava počinjenih od crnaca je više od deset puta veći od onih počinjenih od bijelaca:

Biti član neke bande je kojih petnaest puta više kod crnaca i južnoamerikanaca nego kod bijelaca:


 Ali ima nešto puno gore, što mnogima izmiče u statistikama: kad bi ukupni broje crnaca i bijelaca bio isti, onda bi imali ovaj razmjer u kriminalu. Ali crnaca ima manje, još uvijek, nego bijelaca. Prema tome, iz manje populacije proizlazi puno veći kriminal. Statistika bi bila ispravnija kad bi se polazilo u svakom slučaju od 100.000 crnaca, i provjerilo koliko ima kriminala među njima. Jednako polazeći od 100.000 južnoamerikanaca i bijelaca.

Tada bi rezultat bio mnogo porazniji za prve dvije skupine. Dakle, razmjer pripadnosti nekoj bandi bi bio još veći od 1:15, itd. 

To se vidi u slučaju Baltimora. Samo u tom gradu od 600.000 stanovnika ima više ubojstava nego u cijelom Japanu. U Baltimoru je sada oko 65% crnaca. Prema tome, u odnosu na Japan, kriminal među crncima Baltimora je kojih 200-300 puta veći nego u Japanu. Rezultat je dakle katastrofalan.

Dovoljno je također pogledati počinioce masovnih ubojstava u Americi samo ove godine (gdje je počinjeno više od 4 ubojstva):


Jednako porazno.

A sada, zašto je to ovako? Je li crna rasa gora od bijele? Na osnovu ovih brojki, jest kao krajnji efekt. Ali zašto ovakve posljedice među crncima, napr.? Zbog toga što žive u lošim predgrađima? Jer ne studiraju? Jer su maltretirani od sustava? Jer država sustavno ne postupa dobro prema njima?

Ne. To su sve marksistički načini razmišljanja: proizvodni odnosi utječu na proizvodne snage. Promijeniti ćemo proizvodne odnose, i promijeniti ćemo proizvodne snage, to jest, ljude.

Kad bi čovjek bio materija, bilo bi tako. A znamo da nije tako kako komunisti, i liberali - što je druga krajnost iste negativne realnosti - propovijedaju.

Nego je čovječje ponašanje posljedica njegove kulture i običaja. Onoga što je naučio, i onoga što je primio, ili ne primio, u prvom redu od Boga.

Ako je u čovjeku stavljena "klica Božja", da tako nazovem krštenje, i poslije je ta klica zalivana, onda takav čovjek i njegova slična sredina daju više roda. Ako je nekom narodu kroz stoljeća već propovijedano Evanđelje, i ako ga se poučavalo, obrazovalo, upućivalo, itd., onda možeš očekivati bolje rezultate nego ako se, napr., na nekom narodu primjenjivao tako protunaravno učenje kao što je recimo Islam. Je su li isti običaji u Afganistanu kao i u Slovačkoj, napr.? To, i ne rasa, mora vući posljedice.

Što se događalo kod crnaca? Do prije par stoljeća posebno, bilo je ljudožderstva među njima. Za razliku od evropskih kultura, kršćanstvo je vrlo kasno prodrlo do afričkih naroda. Općenito govoreći. Animizam, vračanje, vudu... mora ostaviti svoje posljedice. 

Zato, ako se neko društvo želi poboljšati, treba se raditi na nutrini njegovih članova. I, ako postoje različite skupine, različitih nivoa u kulturi i običajima, treba primjeniti i različite postupke prema svakoj pojedinoj skupini.

Takav stav nije rasizam, već odgovara stvarnosti.
 
 

2 komentara:

  1. Je li u africi gdje djeluju misionari situacija ista kao i u americi?sumnjam u americi imaju baptizam koji je više sekta koja se zove crkva a u biti je limunada

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Afrika je bila prije vremena deskolonizirana. Taj proces je bio podržan od SSSR radi oštećavanja zapadnih interesa. Poduprli su revolucije, koje su na vlast doveli podmitljive, nespremne, i krvoločne ljude.
      Nije to lako ispraviti. Pogledajte samo našu situaciju, koliko se još ljudi žale na ostatke Udbe u društvu i politici.
      Na sve ovo dolazi im muslimanski progon. Ima zemalja koje funkcioniraju bolje, ali ih ima da su užas. Posebno Južnoafrička Republika ili Zimbabve koji je pred rasulom.

      Izbriši