četvrtak, 1. kolovoza 2019.

Kuda cilja istina koju JP stavlja u usta Kolindi?


Hrvatska predsjednica ne će reći nešto takvo, pogotovo ne u službenom razgovoru: 


muslimani u BiH su vođeni od radikala, i ako ne vjeruješ, pitaj Izetbegovićevu Islamsku deklaraciju iz sedamdesetih, „Svi muslimani od Maroka do Indonezije trebaju živjeti u istoj državi“. Za mnogo manje „ustaše“ su i po Njemačkoj bile ubijene od Yu tajne službe, ali Izetbegović je preživio. Biće trebalo nafte, kaže se.

To je istina, ali Kolinda to ne će reći. Reći će Reagan Nixonu da su afrički diplomati majmuni kojima cipele dobro ne staju, ali o tom nakon pedeset godina. Također, da ne govorimo o tome kako samu u crnom Baltimoru ima više ubojstava godišnje nego u cijelom Japanu.


Makar sada iz BiH joj „j... mater, kobili ustaškoj“. Ova osoba treba biti persona non grata u Hrvatskoj i biti uhićena čim kroči, ako to ikad uradi, na hrvatski teritorij:




Na blogovima poput ovog govori se o tome godinama, da je tako u BiH. Ali mi je s jedne strane drago da se sada o tome govori i iz najviiših političkih mjesta. Nek vide Hrvati iz Hrvatske s kim su bili u savezu; rečeno sa službenih pozicija i ne sa alternativnih stranica.


Ali zašto Izrael – ne JP, nego Izrael, jer bez njih ove riječi ne izlaze u medijima – lansira ovu vijest?



[Jedno od velikih "postignuća" posjete Izraelu jest nekomentirano prihvaćanje misnistra obrazovanja i kulture za potenciranje o svijesti i odgoja o "Holokaustu". Pitanje je: da li će biti dozvoljeno razmišljati o ovoj temi? Da li će se moći postaviti izvjesna pitanja, ili će biti možda i gore nego kad se govorilo o drugom svjetskom ratu i KP u Jugoslaviji?

Potrebno im je u Evropi zadobiti podršku za izgledni rat protiv Irana.


Potrebno je da Evropa vidi da u njenom srcu postoji proislamski identitet muslimanske strane BiH. Kao uostalom i u ostalim EU državama. BiH je pak specifičan slučaj: jedina država gdje šiti i suniti surađuju u promidžbi Islama. Na za sada nedobivenom tlu, to je prvo.


Rat sa Iranom ima nesagledivo štetne  posljedice. Između ostalog, cilj im je konačno uništenje Asadovog režima u Siriji (uz nestanak kršćana iz istog kao „sporedna“ posljedica), nešto što do sada Izraelu nije uspjelo za rukom. Te onda novi val „izbjeglica“.


Ali Evropa treba biti uvjerena da je sve to „nužno“.


Nedavno su napadnuti palestinski (istini za volju, uglavnom muslimanski) teritoriji od strane Izrala. O tome se ne treba govoriti. Govoriti ćemo o nečem drugom, makar Kolinda to i ne rekla.

Ima još jedna "sitnica". Izrael ustvari huška BiH muslimane protiv "ustaške Hrvatske" (uzgred budi rečeno, s takvom i sa nacistima oni su zdušno surađivali u drugom svjetskom ratu). Ali iza njih jest Turska. Turska se dakle (još otvorenije) gura na veliki angažman na Balkanu. Konkretno, neprijateljski prema Hrvatskoj.

Odakle sada guranje Erdogana? Jer prije nekoliko dana taj smotanac ireče: "tko je s Izraelom, Turska je protiv njega". Kad to čuh, rekoh: gotov si!

Naime, Erdogan kupuje protuzračni ruski vrhunski sustav S-400, protiv USA i izraelskog naloga. To mu se ne će oprostiti. Prinuđen je stoga povući figuru na ploči. I onda će biti kažnjen. Najverojatnije novim državnim udarom, ili pobunom Kurda.

A kako će se sve odvijati... Bog neka nam je na pomoći. Znate kojeg posla imate.

Nema komentara:

Objavi komentar