srijeda, 26. travnja 2017.

Od prve francuske babe...

...oslobodi nas, Gospodine!:


Nije stvar izgleda, ili nekog "ukusa", Bože sačuvaj. Već svega što ovaj "par" predstavlja. Dekadenciju Evrope, uništavanje braka ("prva baba" -nadamo se samo da će ostati "potencijalna" - je ostavila muža s troje djece; odudarajuća razlika dobi - on 39, ona 63 - šalje pouku da prva svrha braka: rađanje djece, ne vrijedi ništa. "Brak" biti će za nešto drugo.

Nije inače ni puno bolja situacija s druge strane Atlantika, skoro ista razlika u obrnutom pravcu: 70 - 47:


Ovaj par ima jedno dijete, dok ostaje pitanje iz koje je ljubavi ušla Melanija u Donaldovu treću "bračnu" luku. 

Svakako, ostaje jako bitno pitanje: koji moralni primjeri se stavljaju na čelo evropskih nacija? Nije riječ o nikakvom licemjerstvu, već pouci koja se šalje svim građanima.

Zbog toga, Jean-Marie Le Pen, koji je u svoje vrijeme javno i žustro kritizirao svoju vlastitu kćer (koji političar danas to radi?), ne vidi drugu opciju do glasovati za Marine:




Jer, ova je logika njenog oca: "Ovo su kandidati: MELENCHON, komunista. MACRON, oportunist. FILLON, lopov. Ja glasujem za MARINE!"

Biće da je ova bila logika starog političara: nakon dekadencije, slijedi totalni pad. Ono što je on već u Alžiru mogao dobro uočiti. Nužni pad cijele civilizacije:



Nema komentara:

Objavi komentar