utorak, 8. listopada 2019.

Ne će biti šizme

Nedavno je to jedan svećenik dobro rekao: šizme su se događale u vrijeme kad je bilo više vjere. Danas toga nema. Za vrijeme šizme, Rim je bio nepomičan: istina je ova, prihvati ili odlazi. Nakon upozorenja, te neposluha, uslijedio je proglas otcjepa.

Danas je šizma zahvatila Rim. Tu je pobuna protiv Boga i Crkve. Tu je drsko psovanje na sve što je sveto. Tu se pogrđuje Isus Krist. Jer onaj koji sjedi na stolici njegovog Vikara, vrijeđa Boga.

Ne vjeruju da je Isus Krist jedini i isključivi Spasitelj svi ljudi; onih umrlih, što žive i što će još živjeti, iz svakog vremena ukoliko prihvate njegovu Riječ u cijelosti.

Umjesto Boga, stavljaju na prijesto sve što može izletiti iz ljudske glave, pa čak i sotonsko nadahnuće. Ono što smo mogli vidjeti zadnjih dana u Vatikanu, zavšno je potvrđenje ovog velikog otpada. Otpad koji dolazi do stadija idolatrije.

"Majku Zemlju", poganskog boga-idola, štovali su pred Bergogliovim nosom, i njemu srce samo što ne iskoči od dragosti. Prizori su bili gnusni do krajnosti: među onima koji zazivaju "Maku Zemlju", jedan fratar:



Onda ona vračica nešto daje BergoCheu, i ko fol se prekriži uz to. Biće "dijalog" itd. Ustvari ruganje Otkupitelju. Sinkretizam:


A onda Bergoglio odgovara svojim nekakvim blagoslovom, kao i on ("konačno!"), praveći znak križa koji inače najradije voli izostaviti.


Itd.

Ali ne će biti šizme. Otpad je u Rimu, i uživaju u njemu. Nema tko da se pobuni, ukaže prstom, digne glas: ništa!. Jest, Burke i Schneider izjavljuju - kao što i jest - da je Sinodski dokument rada heretičan. Ali nas zafrkavaju. Nitko ne će učiniti ništa. To je njima neprihvatljivo, nedopustivo.

Kardinal Sarah odmah ovih dana potvrđuje: "nije od Boga napustiti Papu". Tako je, ali prvo se upitaj - kao što si to dužan - da li je Bergoglio Papa. I na mjestu gdje je taj čovjek, ta utvara, ne smiju se izgovarati riječi koje on bez prestanka izgovara.

"Nije s Bogom". Pretpostavimo da bi bilo tako. Zar je to vama uopće bitno? Zar ne razgovarate i dijalog vršite sa svim mogućim ateistima, nijekateljima Boga, muslimanima, židovima, protestantima, "pravoslavnima" itd.? Uzmite onda i one poput mene dostojna razgovora, poslušajte nas. Ali ne, mi smo izostavljeni iz dijaloga. Oni koji hoće biti katolici i vjerovati što je Crkva uvijek naučavala; ne, ti nisu za dijalog. Ti nam ne trebaju.

Nitko se ne će pobuniti. Bergoglio ima zeleno svjetlo za činiti što mu se prohtjedne. Masa "vjernika" bit će s njim, dok će pravi vjernici ostati na strani, uz milst Božju kao biblijski ostatak, kojima ne će dati čuti glas, niti ih uvažiti. Vjernici će ostati kao cvjetna livada izgazana neprijateljskom konjicom: tu i tamo štrčeći koji cvjetić.

Eto, to će biti. Zadovoljnji? Sve spremno za Antikrista kojem pripremate put.


Ne će biti šizme. Bit će nešto puno gore.

4 komentara:

  1. Poštovani,

    moram Vas podsjetiti na ove riječi: "Što si mi, dušo, klonula
    i što jecaš u meni?
    U Boga se uzdaj, jer opet ću Ga slaviti,
    spasenje svoje, Boga svog!"

    Zar vi mislite da će Bog pustit sve ovo? Da neće spasiti svoje?
    Sve je ovo u Božjem planu i Bog ima sve pod kontrolom i sve ovo se mora desiti!
    Da, i lažni papa se mora desiti, tako da Bog vidi tko mu je stvarno vjeran, a tko se uzda u čovjeka, humanizam i ljudska prava!
    Ovo sada su posljednja vremena i vodi se borba za svaku dušu!

    Onda dalje, zar ste vi prorok pa znate što će biti? Hoće li biti šizme ili ne?
    Zašto pljujete po određenim svećenicima kao da sve znate o njima, što oni čine, a što će činiti, ovdje mislim na pravovjerne svećenike, a ne na svećenike kojima se papa okružio? Ponašate se kao da ste neko superiornije biće!
    S vremena na vrijeme navratim na vaš blog i pročitam, ne kažem da pišete loše, ali u nekim stvarima pretjerujete, oslanjate se na sebe i svoje snage, ne pouzdajate se u Boga, i onaj koji čita vaše tekstove, a nije Bogu blizak lako može pasti u očaj, beznađe i depresiju! Već sam vas prije dobronamjerno upozorio!

    Zar mislite da će Gospa dopustit da se njezina djeca pogube? Vidjet ćete čuda još itekako i to u svome kraju, makar vi to ne želite priznati sada, ali jednostavno malovjernima treba dokaz i dobit ćete ga! Ne osuđujem vas time, jer bi onda i Tomu trebao osuditi koji je 3 godine svakodnevno hodio s Isusom, pa opet je tražio fizičke dokaze!

    Kad ste napisali: "sve spremno za Antikrista kojem pripremate put", na koga se to odnosi? Zar nije trebalo reći: kojem izdajnici pripremaju put, ovako ispada svi?!
    Što ste vi blogeru učinili da spriječite Antikrista? Jel ste na svome blogu čitatelje pozvali na molitvu i post, na Pričest i na odricanje?
    Recite svojim čitateljima koliko često primate Krista u Svetoj Pričesti, koliko se često ispovjedate, koliko često molite!
    Jel su u ovome članku ovo vaše fotografije ili samo iz svog doma copy-paste činite i komentirate skrštenih ruku, ponašajući se kao da ste prorok, pa govorite što će se dogoditi, a što neće, tko je kakav svećenik, što je učinio, što nije, što će učiniti čak i to znate?
    Što ste vi učinili, čime ste vi zaslužili da vam Isus jednog dana kaže: bravo vjerni i poslušni slugo!

    Razmislite malo, jer čim pišete ovaj blog, znači on je javan i kao takav dostupan ljudima, pazite da nekoga ne odvedete na pogrešan put, jer često put prema paklu je popločen dobrim namjerama.

    Ja vas ovim putem ne osuđujem, nego lijepo i dobronamjerno upozoravam.

    I za kraj, više se pouzdajte u Boga, ali i svoje pratitelje pozovite na molitvu, obraćenje, na čestu Svetu Ispovijed i na Svetu Pričest, kao i na molitvu Svete krunice da ne postanete laka meta zloga.

    Bog Vas sve blagoslovio kao i vaše čitatelje.

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
  2. Dvije riječi: Bože pomozi!!!!!

    P.S. Definitivno, jedino što nam u ovom trenutku može zbilja učinkovito pomoći su molitva, post i odricanje i dobra djela, drugo rješenje nije na vidiku. Molimo što više i bolje možemo, osobito molimo Sv. Mihaela arkanđela protiv zla hereza i za naše biskupe i kardinala Bozanića, da uzmognu snage suprotstaviti se ovoj herezi koju vidimo u Juž. Americi, da upozore narod kao što su i dužni na ovu ogavnost, pravi pravcati sinkretizam. Kao što je rekao RV, Bog će na kraju pobijediti, ali na nama je da doprinosimo Božjoj pobjedi koliko god možemo. Od j.M. Bergoglija nismo mogli ništa drugo više ni očekivati.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hrvatski biskup ti je nedavno blagoslovi kamen temeljac za islamski centar. Neznam jesi li vidio ali kod zadnje obnovr zagrebacke katedrale sestokraka zvijezda danica na hrvatskom grbu na procelju katedrale je zamjenjena petokrakom. A o opcenitoj vjeri drugovatikanske crkve koju bozanic i hrvatski biskupi slijepo slijede necu ni govoriti. Otvori oci

    OdgovoriIzbriši