srijeda, 1. studenoga 2017.

Sramotna Vatikanska konmemoracija 500 godina protestantizma; primjeri katoličkih podsjećanja na pravu vjeru i osudu Lutera

 Vatikan je svečanom markicom obilježio pet stoljeća protestantizma, upravo 31. listopada slaveći kao da bi se imalo što slaviti Luterov čin istog datuma 1517 kada je okačio svojih 95 heretičnih teza na vratima crkve u Wittenbergu:



Markica svjedoči o đavolskom nadahnuću ove konmemoracije: umjesto Djevice Marije i Sv. Ivana ispod križa, tu su Martin Luter i njegov veliki suradnik Philipp Melanchton. Obojica izopćeni iz Katoličke Crkve Bulom Pape Lava X, "Decet Romanum Pontificem" (1521). Prije malo više od šest mjeseci bili su pozvani na obraćenje Bulom istog Pape "Exurge Domine", u kojoj su naznačene teške zablude Luterove sljedbe. Bilo im je omogućeno da dođu u Rim i govore s Papom lice u lice, kako to sam Papa ističe, uz svo milosrđe koje treba imati jedan kršćanin, ali džaba. Umrli su u svojoj obijesti i nevjeri, ostavljajući iza sebe užasne posljedice svojih djela i riječi.

Nakon svojih začetnika, protestanitizam je krenuo logičnim sljedom raspršavajući se u milijun raznih sljedbi i sekti. Razlog su dubokoj sekularizaciji Sjeverne Evrope. "Slobodna interpretacija" Biblije doprinijela je rastu relativizma i individualizma. Masonerija, poticatelj liberalizma, upravo se razvila na njihovim zabludama napojenom tlu. Poslije Buržoaska Revolucija, poslije katastrofe XIX i XX stoljeća.

I sve to sada se ističe, taška, praktično odobrava u ime nekog "ekumenizma" i "jedinstva". Kako može biti govora o jedinstvu s nekim koji je isto jedinstvo razbio? Dokinuo je učenje Crkve, Crkvenih Otaca, Tradicije, i stavio umjesto svega toga svoje vlastito poimanje. Kao što navodi Sv. Papa Pio X u svom katekizmu (art. 129):



"Protestantizam ili reformirana religija, kako je oholo zovu njeni osnivači, jest sažetak svih hereza koje su postojale prije njega, koje su došlije poslije i koje još mogu nastati na propast duša".

U prethodnom članku stoji:

"... i na koncu velika hereza Protestantizma (XVI st.), u prvom redu propagirana od Lutera i Kalvina. Ovi predstavnici novotarija, nakon što su odbacili božansku Tradiciju, svodeći svu objavu na Sveto Pismo, i oduzimajući istom Svetom Pismu legitimno učiteljstvo Crkve, izlažući ga nerazborito slobodnoj interpretaciji privatnog duha, razrušili su sve temelje vjere, izložili su Svete Knjige bogohulnosti preuzetnosti i neznanja i otvoriše vrata svim zabludama."

I sada, iz samog Vatikana, uzurpiran nevjernicima na čelu sa Bergogliom koji se Franjom naziva slave jednog od vrhunskih otpadnika i heretika svih vremena. Ne radeći se samo o uvredi i huli nanošenoj jednom slikom ili markicom, "Sveta Stolica" (pod navodnicima jer je uzurpirana) i Svjetska Luteranska Federacija objavljuju istog dana zajedničku deklaraciju. Ista počinje riječima:

"31. listopada 2017, posljednjeg dana zajedničke ekumenske konmemoracije Reforme, dajemo veliku hvalu za duhovne i teološke darove primnjene preko Reforme..."

A poslije se potvrđuje ono o čemu smo nekoliko puta ovdje upozorili: sprema se zajednička liturgija sa protestantima koja bi definitivno obezvrijedila "katoličku misu", jer to što bi slavili zajedno sa protestantskim pastirima ne može biti misa. Pozivaju se na samog Franju:

"Papa Franjo i predsjednik Younan zajedno objavljuju: 'Mnogi članovi naših zajednica čeznu primiti Euharistiju sa istog stola kao konkretni izričaj punog jedinstva... Ovo je cilj naših ekumenskih napora, za koja želimo da također napreduje preko obnove našeg kompromisa sa teološkim dijalogom'."

Užasnuti uvredom Boga ovim činima, logičan je i pozdravljam javne proteste koji su uputili sami laici na nekoliko strana svijeta. Ističem par doista katoličkih prosvjeda:


U Briselu, u katedrali Sv. Mihajla i Gudule, 28-X, održala se zajednička konmemoracija Reforme predvođene od samog Kardinala Josef De Kesel i pastora Stevena Fuite. Kad je pastor trebao uzeti riječ, momci su kleknuli i počeli glasno moliti krunicu. Nisu htjeli šutjeti na bilo koji način te je došla policija i doslovce iznijela ih vani (video). Prema lokalnim svjedočanstvima, bilo je nekoliko sedevakantista među prosvjedateljima.

"Group of young non una cum faithful disturb official ceremony of 500 yrs Reformation in Brussels Cathedral"

Simpatični prosvjed imao je i jedan mladić iz Španjolske. On je simbolično na vrata katedrale u Valenciji stavio cijeli spisak katoličkih dogmi koje je negirao Luter:



Čestitam. Barem nek znaju: "ne u naše ime!", i da se koliko može više katolika trzne od zamame hereza, stranputica i otpada.


1 komentar:

  1. Sinoćnja akademija u HNK- red hvalospjeva , čestitki, škakljanja ušiju, dugih govora , pozdravljanja na javnim mjestima , skup pismoznanaca , farizeja , herodovaca iz vlasti , ekumenjaka pastora , biskupa i biskupica , popa, hođe , rabina , toaleta i dugih haljina sa produženim resama - a sve zbog čovjeka koji je za sobom povukao u ponor trećinu zvijezda. I tako već petsto godina. Svi su bili tamo samo Isusa nije tamo bilo. A zašto bi i bio na svjetovnom skupu, kad sam veli po Sv. Pavlu ; ,, Potrebno je, doista , da među vama budu rascjepi , da se očituju prokušani među vama ." (1.Kor11.9) . Prokušanih među njima nije bilo jer su ovi svi pristali uz raskolnika. Pristali su uz čovječji i đavolski nauk , učenje i propovjedanje žene biskupice ,samozvano
    tumačenje Biblije itd. Prokušani su na drugom mjestu , nisu više ni u RKC , oni prate Isusa kud god ide odjeveni u bijele haljine oprane u Njegovoj Presvetoj Krvi. Može li Isus biti na takvome skupu čovjeku zbog kog su pobijeni toliki Njegovi pravovjerni koji Ga prate u bijelim haljinama , gdje se ne priznaju Njegovi Sveti čiji je danas blagdan , Sveti koji su dali život za jedinstvo i čistoću Njegovog nauka i djela, gdje se ne priznaje Njegova Presveta Majka , učiteljstvo , sakramenti , Petrovo prvenstvo ... Papina nakana da ponovno bude jedna Crkva i da se ovi povrate u nju i da se odliježe jedan glas je moguć ali pod uvjetima koji oni nameću. Nažalost to nisu i Gospodinovi uvjeti nego pristajanje na grijeh. A znamo tko je otac grijeha i laži, on je zavodnik od početka . A svjetlo i tama ne idu zajedno . Neki to uporno pokušavaju spojiti i tako idu i već su otišli na onu drugu stranu raskoljenog dijela.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši