srijeda, 10. svibnja 2017.

Grčki pravoslavni biskup šalje pismo Erdoganu: obrati se, ili ideš u pakao sa Muhamedom

Metropolitanski biskup Serafin Pirejski poslao je otvoreno pismo Erdoganu potičući ga da se pokaje, gorko zaplače, da bude ponizan i da vjeruje u Krista.




Ništa ne mogu nadodati protiv svake navedene riječi. Dapače, ima ih još koje kao katolik potpuno potpisujem. No, ograničiti ćemo se prenošenjem vijesti:


(Life Site News) Napisana na grčkom i dostavljena nekolicini medija više zemalja, pismo počinje s osvrtom na stanju na Bliskom Istoku.


Grčki prelat tvrdi da ja "Islam lažna i demagoška religija bazirana na seriji iluzija", i još osim toga zove Muhameda "lažnim prorokom". Također tvrdi da Koran nije sveta knjiga.


"Nudimo Vam i savjetujemo Vam da se predate u naručaj Pravoslavne Grčke Crkve prije svršetka svog života na Zemlji", stoji u pismu. "Nasuprot i nažalost, naći ćete se Vi, Vaša obitelj i Vaš narod koji vas slijedi na istom mjestu gdje su Alah, Muhamed i njegovi sljeditelji, to jest u mjestu muka, u vječnom paklu koji nema kraja."


Metropolita Serafin također opisuje nekoliko razlika između kršćanstva i Islama, i citira primjere u kojima Kuran koristi biblijske navode kao i drugih vjerskih knjiga. Također tretira polemične momente iz Muhamedovog života, kao na primjer kad je uzeo za jednu od svojih žena, djevojćicu od jedva devet godina (opaska: zove se Aiša; uzeo ju je za ženu kad je djete imalo šest godina, ali nije općio s njom dok nije napunila devet, i to mu se "uzima u krepost" od muslimana).


U zadnjem dijelu pisma, grčki biskup traži od Erdogana i njegove obitelji da se obrate na kršćanstvo. Zaklinje ih da se "odreknu svojih grešaka, hereza i islamskih izmišljotina", te ih potiče:


"Pokajte se, gorko plačite, budite ponizni i vjerujte u Krista, Boga i Čovjeka, Spasitelja i Otkupitelja svijeta".



***

Kratki nadodatak: sjećam se - kad pronađem pismo u knizi o povijesti Crkve koju trenutno nemam na raspolaganju, ali koju sam čitao; kad dođem do nje navesti ću konkretni slučaj - da je jedan srednjovjekovni papa pisao turskom sultana potičući ga na obraćenje i prihvaćanje vjere u Krista.

Sjećamo se i mjesta u paklu koje je Dante Alighieri u svojoj Božanskoj Komediji s pravom namijenio Muhamedu.


Kao i uostalom jasnog učenja Sv. Tome Akvinca o perverznosti Islama i Muhameda, koji je zaveo tolike priproste ljude preko obećanja ispunjenja niskih strasti.

Kad ekumenizam ne pomuti pamet i vjeru, dolazi se do reakcija i stavova koji su logični nekome tko vjeruje u Krista.






3 komentara:

  1. Hvale vrijedno od ovog svestenika ( bez obzira što se radi o sizmatiku), ali sv.Franjo Asiski je neprevazidjeni primjer Kristovog apostola, jer on je pošao pred mac sultanu Maliku (u Damieti) da ga pozove na obracenje uz ponudu da kao dokaz tko ima pravoga Boga za Boga on licno sa muslimanskim "svestenicima" prodju kroz vatru da tako svojim zivotom dokazu svoju vjeru, jer iz vatre bi nepovrijedjen mogao izaci samo onaj koji vjeruje u pravoga Boga.
    Sultan to nije prihvatio ali je bio zadivljen vjerom sv.Franje i zabranio sa itko naudi svecu i da ga isprate do granice sa krizarima.

    V.I.K.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dovoljan (i više nego dovoljan) je samo ovaj detalj iz života sv.Franje Asiškog da se uvjeri svaka razumna duša kakav bezbožni licemjer i intruder je pokušao da ukrade ime tj. identitet ovog sveca nebi li se provukao kao hijena u jagnjećoj koži.
    Nažalost ovu besramnu prevaru još mnogi nisu shvatili iako tkz. "papa" Franjo umjesto da obraća muslimane on ih nemilice želi napučiti po Europi u vidu hordi vojnih obveznika koji su bez putovnice preplavljivali Europu i uz to je anatemisao svakoga tko bi pokušao da ih obrati. Ova nakaza je evangelizaciju stavila na stub srama kao teški grijeh. Zaista mu je uzor sv.Franjo Asiški, ali u nekom izvrnutom svijetu novusordo "milosrdja".

    P.S.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osvrnuli smo se na taj događaj u ovom članku:
      U susret Islamu: Franjo vs Sv. Franjo

      http://odostatogaistodublje.blogspot.com.es/2016/09/u-susret-islamu-franjo-vs-sv-franjo.html

      Izbriši