ponedjeljak, 2. rujna 2019.

Nešto što će se događati sve češće: svećenik izopćen jer je nazvao Bergoglia antipapom

Riječ je o brazilskom svećeniku Paulo Renato Dornelles, Doctor u Kanonskom i Civilnom Zakonu na Pontificijskom Lateranskom Sveučilištu Porto Alegre. Prije tri godine zatražio je prestati predavati kao profesor na Katoličkoj Sveučilištu u Porto Alegre. Nedavno je proglasio Franju heretikom zbog njegovih poznatih spisa i izjava. Izopćen je zbog "provociranja odbojnosti prema Svetoj Stolici".


Dnevno slavi Tradicionalnu Misu i srećan je zbog ovog izopćenja, jer ostaje vjeran Jedinoj, Svetoj, Katoličkoj Crkvi i njenom nepromjenjivom nauku.

Potcrtavamo samo jedno: ovakvi slučajevi biti će sve češći. Uzmimo samo u obzir ono što se približava: Amazonska Sinoda gdje već otvoreno neki izjavljuju da će sve staviti naopačke. Vidjeti ćemo dokle će doći.

No, ovo je činjenica: Bergoglio je izabrao nove kardinale, od kojih su svih deset na liniji pro lgbti, inmigracija, i sl. Tako je već skoro polovica kardinala izabrana od Bergoglia. Sjetimo se samo italijana Zuppija, kako je imao misu prije skoro tri godine na željezničkom kolodvoru (riječ je bila o ponoćki), gdje je Dijete Isus bilo položene u jaslice sa lgbti zastavom, uz brodić koji asocira na "prihvaćanje inmigranata". Tj., na invaziju Evrope. Njeno materijanlo i duhovno uništenje. To su ljudi koji su dobivali poene kod Franje i postigli na kraju kardinalsko imenovanje.



Stoga, spomenuti potezi će biti sve češći.

Broj komentara: 5:

  1. Svaki onaj koji prizna Boga i sebe Bozjim pred ljudima tog ce Isus priznati pred Ocem svojim na Nebu i pred vojskom andjela. Koja je to velicina da za nekog sam Sin Bozji pred prijestoljem Bozjim oruzenim andjelima kaze Ocu - ovaj je moj. To je neizbrisiva potvrda i pecat. Zato verujem da se svakom u datom trenutku zivotu daje jasna prilika da posvjedoci da je na strani pravoga Boga. Tu prliku treba znati prepoznati i iskoristiti jasno se svrstajuci na Bozju stranu i pod zatavu Blazene Djevice Marije. To je ono sto u Pismu veli bilo ti zgodno ili nezgodno. A sto je nezgodno nego li ostaviti na onoj strani svoje najmilije i cijeli svijet sa svim njegovim sjajem. Ali zato opet na drugom mjestu opet veli da za Kraljevstvo Bozje nije prikladan onaj koji se okrece za sobom dok ore. Evo nam primjera i puta.
    Sto se tice antipape mislim da je sve ovo jos prelagano da bi bili u tom vremenu. Iako mngi misle da stoje a vec su pali mislim da se jos nisu ni priblizno ispunili znakovi vremena. Nazalost za mnoge vise nema vremena. Mislis da si ziv a mrtav si.
    Zar nije Amazonija u plamenu?
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Matej 24.i Luka 21. poglavje.
    Hoce i Krist kada ponovno dodje zateci jos vjere na zemji. One prave vjere koju nam je On ostavio a ne koju smo si sami izmislili kako nam pase.
    Pojavit ce se lazni kristi i lazni proroci da zavedu kada bi bilo moguce Bozje odabranike . Je li ovaj gore svecenik Bozji odabranik?
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj nastoji ne imati drugu vjeru do katoličku

      Izbriši
  3. Ne znam koliko godina ima i je li dugo cekao da iskoraci. Neki izgleda cekaju zadnji cas da iskorace iako su culi poziv. Moglo bi im se desiti da cekajuci docekaju kraj i neimadnu snage iskoraciti prije kraja. Bit ce im noge teske kao da su od olova i nece se moci pomaknuti a kamoli prijeci na drugu stranu. Takvi krivo shvacaju prispodobu o radnicima posljednjeg sata. Takvima vise prilici Isusova usporedba o onome koji je usao na svadbu u nedolicnom ruhu. Iako je usao bio je svezan i izbacen van.
    Sad je vrijeme milisti , sad je vrijeme spasa. Onaj koji osluskuje taj cuje i teeba se odazvati. Evo me Gospodine, sluga tvoj slusa, Ti imas rijeci zivota vjecnoga.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba se jednostavno braniti katolička vjera pod bilo koju cijenu. Takav stav se treba širiti. Ne ide se negdje "nastranu", već se ostaje u vjeri. Svatko prvo treba gledati na sebe.

      Izbriši