nedjelja, 1. listopada 2017.

Medijska manipulacija o referendumu u Kataloniji

Dnevno.hr prenosi:

"(FOTO/VIDEO) STRAVIČNE SCENE IZ KATALONIJE: Policijska brutalnost na djelu, više od 460 ozlijeđenih!"

Prikazujući slijedeće slike:



Ali se treba malo pozabaviti temom i ispitati da li slike prikazuju pravo stanje stvari. Prije svega, desna slika dječaka navodno napadnutog od španjolske policije je slika jednog dječaka doista udarenog... ALI PRIJE PET GODINA I TO OD KATALONSKE POLICIJE POVODOM DRUGOG GRAĐANSKOG PROSVJEDA:


Kao što to pokazuje ovaj twitter prije pet godina.

Dnevno.hr hoće opravdati hrvatski proces neovisnosti osamdesetih godina i 1991., i ne želi pogledati što misli drugi veliki dio Katalonije koji se osjeća duboko katalonski i španjolski, na primjer jako posjećivani portal Somatemps.me (na vrijeme smo). Stoga, ne žele Dnevno.hr i ostali mediji prikazati ogromnu manifestaciju u korist jedinstva i Katalonije unutar Španjolske. Uoči samog referenduma glavni trg Barcelone bio je prepun podržavaoca jedinstva:




Činjenica je da je Katalonija u sklopu Španjolske formalno više od pet stoljeća; da se radi o narodima katoličke tradicije s povijesnim zajedničkim korijenima od više od dvije tisuće godina. Tamo je već Sv. Pavao propovijedao Evanđelje u prvom stoljeću Kršćanstva.

Španjolska je jedina nacija koja je uspijela izbaciti muslimane sa svog teritorija, i to su upravo napravili Katolički kraljevi Fernando i Isabel. Fernando je bio Aragonski kralj (koji je obuhvaćao teritorij današnje Katalonije) i Isabel Kastilje (današnja središnja i sjeverna Španjolska). Španjolska je dakle plod ujedinjenja kršćanskih bliskih i bratskih naroda. Ujedinjeni upravo zbog svojih kršćanskih korijena.

Danas, kad sekularizacija napreduje, ušuljali su se u Crkvu strani elementi. Upravo na neki način izvjesni predstavnici Crkve izlaze na ILEGALNI referendum u Kataloniji:


Katalonski Biskup Novell krši zakon i glasuje.


Marc Argemi, Koordinator Odjela za Informaciju Opusa Dei u Kataloniji.


Lucia Caram, argentinska časna sestra koja živi u Kataloniji (navodno u klauzuri?) i veliki medijski element jer se ne opire pobačaju i "daje hranu siromašnima".

Sramota, sramota, sramota!

O ovoj nezavisnosti i nezavisnostima, uskoro.



Broj komentara: 5:

  1. Isto razmišljam.
    K tome Katalonci koji su za odcjepljenje su u većini ljevičari i globalisti koji su protiv svake nacionalne države.
    Meni se stoga čini da je ovaj potez prvenstveno potaknut izvana da se uništi španjolska država i narod baš zbog toga što je imao velike zasluge za Crkvu.
    Dakle na djelu je balkanizacija Španjolske i ne bih se iznenadio da iza toga stoje isti oni koji su balkanizirali Balkan razbijajući katoličku Austro-Ugarsku i istovremeno spriječivši širenje ruskog utjecaja na Balkanu.

    OdgovoriIzbriši
  2. I još ukratko.
    Katalonija nije povjesno kraljevstvo nego je bila sastavni dio kraljevstva Aragona prije stvaranja španjolskog kraljevstva koje je nastalo spajanjem kraljevstva Kastilje i kraljevstva Aragona tako da su se oženili kralj Aragona Ferdinand i kraljica Kastilje Izabela.
    Stoga se ne mogu davati usporedbe Katalonije s Hrvatskom koja je povjesna zemlja, narod i kraljevstvo od davnina.

    OdgovoriIzbriši
  3. Španjolska je jedina nacija koja je uspijela izbaciti muslimane sa svog teritorija - netočno, nije ona nikoga izbacila. Samo treba pogledati jug Španjolske.

    OdgovoriIzbriši