utorak, 14. veljače 2017.

Osvrt na logo Franjine posjeti Fatimi 2017

Promotrite slijedeće postere:



To su zvanični posteri koji ukljčuju logo Franjine posjeti Fatimi svibnja ove godine na 100 - tu obljetnicu Fatimskih ukazanja.

Što opažate?

Tko je u centru? Franjo. Jorge Mario Bergoglio, riječju i slikom. 

"Koji se protivi i podiže više svega, što se zove Bog, ili što se štuje, tako da ce on sjesti u hramu Božjem pokazujuci sebe, kao da je Bog. (II Sol 2, 4)"

Nema Gospe, nema Boga, nema Isusa, nema Srca Isusova, Marijina... samo je Franjo tu i njegov "smiješak" kojeg čovjek lako ne podnosi. Jer tho hoće vidjeti, mora opaziti da nešto nije u redu.


Dalje, ono što liči na krunicu, to u stvari i nije, već obični niz zrnaca jedan do drugoga čineći srce. Ali krunica nije (uz to i 60 zrnaca?). Gdje je onda poziv na molitvu, i to baš krunice na koju je Gospa posebno pozvala u Fatimi? Gdje su očitih pet otajstava svakog dijela krunice, kojih ovdje nema? Srce izgleda upućuje na ljubav? Koju ljubav, nadnaravnu? Ljubav Božju razlita po milosti u našim srcima zavrijeđena Mukom Kristovom? O tome ni riječi. Jedan križić bez Krista. Mali križić uz veliko Franjino ime.

Ukratko logo preporučuje: slijedite Franju, idite njegovim koracima.

Već smo upoznati s "umjetnošću" koja prati Franju. Pri njegovoj posjeti USA, Beatlesi bi zavidjeli na plakatu:


Ista priča: Franjo, bez Boga. Logo Godine Milosrđa smo isto imali priliku razmotriti.




I ova poruka, svedena na naravne savjete koje bi mogao dati bilo koji psiholog nevjernik u svom uredu, moraju davati plodove protiv kojih se bilo koji pametan i trijezan katolik mora boriti, te upozoravati druge da se ne predadnu krivim naukama koje izlaze iz Bergoglijevih usta. Kao što navodi jedan anonimni čitatelj s obzirom na negativne učinke koje ostavlja ovaj čovjek na njegovu obitelj:

"Postovani, uvazavam komentar u vezi "zli Bergoglio", jer mi vjera u Isusa Krista ne dozvoljava da ja sudim, jer ja nemam kljuceve koje ima Papa (mada je moj izraz bio u vezi zlih djela Bergoglia), a i takva su moja osjecanja da nikoga ne mrzim i dokaz za to je da nikome ne zelim vjecno prokletstvo, nego svakome zelim da se spasi. To se odnosi i na moje osobne neprijatelje medju kojima se istice Jorge Mario Bergoglio, alias “papa” Franjo. On je moj neprijatelj jer je direktni krivac za deformaciju koja se desila sa mojom djecom, koja su sada odrasli ljudi, zavrsili teske fakultete, rade odgovorne poslove, ali koji su pod uticajem ideologije kojoj je vrhunac “amoris leatitia” promjenili zivotne nazore zbog cega smo u sukobu, jer mi je nepodnosljivo da moja djeca, koju mi je Bog povjerio, odpadaju od Bozje nauke i to zahvaljujuci kome (?) – zahvaljujuci onome koji je najodgovorniji pod kapom nebeskom za rast i razvoj svakog krscanina u vjeri i za obracenje nekrscana."

Jer činjenice su takve: Franjo proganja dobre,


["Oh Franjo, intervenirario si Kongregacije, maknuo svećenike, skinuo glavu Malteškom Redu i Franjevcima Bezgrješne, ignoriraš Kardinale... ali gdje je tvoja milost?"]

dok ga slave i hvale oni koji niti povire u crkvu. I često pri tom neprijatelji Crkve.

Ako vjeruješ da je Franjo Papa, to jest da mu je Isus Krist dao ključeve Kraljevsta Nebeskog - što nije nešto apsolutno direktno samim činom izbora na konklavi; izabrani mora imati vjeru Kristovu - onda ništa nećeš shvatiti. Možda i može biti lako da dođe do toga, da ti se vjera poljulja.

Ali ako vidiš da Franjo nije Papa, onda sve dolazi na svoje mjesto, i sve shvaćaš. Shvaćaš zašto se ponaša ovako, i zašto naučava što naučava.

Što znače ove riječi Sv. Pavla?:

I sad znate, što zadržava, da, se ne javi u svoje vrijeme. II Sol 2, 6

Jer tajna bezakonja vec djeluje; samo treba da se ukloni onaj, koja sad zadržava. II Sol 2, 7

I zato ce im Bog poslati silu zablude, da vjeruju laži, da se svima sudi, koji ne vjerovaše istini, nego volješe nepravdu. II Sol 2, 11-12

Sveti Toma Akvinski daje naslutiti da je katehon koji treba ukloniti, ono što priječi dolazak Antikrista, upravo Petrov nasljednik. Kad Sveta Stolica bude uzurpirana, onda će se sa toga svetog mjesta poučavati nauk protivan Božjem da se uništi - kad bi bilo moguće, a nije - Crkva, to jest Tijelo Kristovo.

Ali kao što je Kristovo Tijelo u grobu bilo bez duše - jer je bilo doista mrtvo - ipak ga njegovo Božanstvo nije napuštalo, i tako "njegovo tijelo nije bilo predano truleži". Jer Bog ne umire.

Tako i Crkva.

I ne brini se: djela uzurpatora će se očitovati sve većom jasnoćom jednostavnima u vjeri. Svi neće posustati. S toga, budi potpuno miran i nastavi u molitvi i pokori strpljivog izvršavanja svojih dnevnih obaveza. Bog neće kasniti i njegova riječ ne prolazi niti dolazi na manje.








3 komentara:

  1. Vjerujem da neki nisu primjetili na logu godine milosrđa, koliko ima crta u slici dvije ljudske brade! Lijeva glava=6 , desna glava-centar=6 , desna glava-desno=6 . Tko ima oči neka vidi...

    OdgovoriIzbriši
  2. Jos samo da compañero Mario proglasi "Imagine" za zvanicnu himnu Vatikana i valjda ce onda biti jasnije mnogima o kome se radi.
    Inace tu iluminatsku "himnu” su javno izveli Woytili na jednom koncertu mladih njemu u cast priredjenom kao poslednju tocku programa pred kraj njegove vladavine, kada je vec bio ocito bolestan.
    Volio bih znati da li je to bila njegova zelja ili poruka nekog “tajnika” da su konacno postigli cilj – osvajanje Vatikana – i da to vise ne moraju da kriju.
    P.P.

    OdgovoriIzbriši
  3. "Knjiga istine", poštovani, je velika laž. Promotrite sva pisanje, i preko nekoliko istinitih osvrta unosi tolike laži.

    OdgovoriIzbriši