petak, 3. veljače 2017.

Zločin i Kazna, već prema izdavačkom stilu

Nastup "Časne" Lucije Caram posljednjih dana došlo je do razine gađenja i odvratnosti na njen psovački istup protiv Gospe i Sv. Josipa. Prevodi i jutarnji.hr, ali uz nadodatak izvjesnog prebacivanja krivice na "fanatične" katolike koji bi joj izgleda prijetili smrću:

"Mislim da je Marija bila zaljubljena u Josipa, i da su bili normalan par - a voditi ljubav je normalna stvar, rekla je na televiziji." I tako dalje govori ova nesretnica. Plato na televiziji doista je izgledao kao sa vrata pakla:


No, nije prvi put da ova nesreća otvoreno gazi katolički nauk. Pretražih u njenoj ne tako davnoj prošlosti, i imamo slijedeće:


Prevesti ću bitno u ovim isječcima: "Sor Lucia Caram je braniteljica kondona i homoseksualne borbe.
Pomaže svaki mjesec 950 obitelji koje su pogođene krizom. Časna Sor Lucia Caram nije redovnica koja bi slijedila crkvene smjernice. Braniteljica kondona, homoseksualnih reivindikacija i katalanske neovisnosti, pomaže 950 obitelji pogođenih krizom. Ovo je druga strana krize, koja pomaže drugima"

A odakle jednoj časnoj tolike pare? Jednostavno: neprijatelji Crkve joj pomažu jer im služi, kako bi rekao Lenjin, kao koristna glupača.


"Sor Lucia Caram traži od Crkve ne ulaziti u odluku onih koje abortiraju i da blagoslovi bilo koji oblik ljubavi"

Ne treba prevesti više od naslova.


"Sor Lucia Caram: 'Nikad neću osuditi neku ženu koja ima nakanu napraviti pobačaj'"

Treba joj reći da je to jedan od najvećih grijeha pod nebom nebeskim. I pozvati je da se uzda u Boga i pomoći joj kod poroda. Ako ne može odgojiti dijete, može ga drugome dati. Ali nikada ubiti.

Preko svake mjere od ove Časne, poznati katolički novinar u Španjolskoj već dosta vremana traži da je se suspendira. Moli skoro plačući da se ovaj sramotni šou završi jednom za sva vremena:


Čak su imali nade - tužno ih je bilo vidjeti - da će Caram i još jedna druga njoj slična, benediktinka Forcades (liječnica koja je postala časna; ali više je vani nego unutra. Sličnih stavova kao i Caram, u političkom angažiranju je otišla još i dalje: vrlo bliska katalonskim komunistima), konačno biti suspendirane. Vijest je isto od skoro dvije godine, nakon nebrojenih skandala:


Ali... Lucija je nedodirljiva, štoviše, pozvana od samog Franje "praviti gužvu". Zajedno, Franjo i Lucija prije samo tri mjeseca u Rimu:


Vidimo dakle da sa "Sor" ništa se ne događa (što se tiče kazne, svakako). Idemo dakle na drugu stranu.

Sjećate li se Oca (pripada dominikanskom redu kao i Caram) Giovanni Cavalcoli?


Vodio je jedan program na talijanskom Radio Mariji i komentirao je da su "skori potresi u središtu Italije 'kazna Božja' zbog donošenja zakona o civilnim udruženjima homoseksualaca".

I tako je. Sjetite se riječi Sv. Petra: "Sodoma i Gomora su postavljeni za opomenu budućim grešnicima". I milijun drugih citata. Cavalcoli podjeća na potpuno biblijsku pouku, prihvaćenu od crkvene tradicije. Bog ne gleda na drugu stranu pred ljudskim grijesima, i zla i teškoće koje trpimo su posljedice prvotnog grijeha. I koliko se god više prihvatimo grijeha kao društvo, ne možemo zadobiti blagoslov. A gdje nema blagoslova... bit će kazna da bi se mogli pokajati i put ispraviti. Upravo tako jednako su izrazili podršku iz talijanske fedecultura.com, skandalizirani tretmanu koje je bio dan Ocu Cavalcoli.

E pa u roku sekundi bio je izbačen iz Radio Maria. I što je još gore, kanonski je cenzuriran na upravo divljački način: zabranjeno mu je reći misu, propovijedati, pisati, zatvoren u samostanu. Kao da bi bio neki kriminalac.

I na kraju: Albercht Boeselager, Veliki Kancelar Malteških Vitezova, legalno zbačen od samog svog reda (jer je dopustio distribuciju kondona u siromašnim zemljama u kojima su djelovali - ta je bila optužba; Red je imenovao novog Kancelara koji je bio protivan ovoj praksi sukladno Crkvenom učenju), i opet vraćen na svoj položaj od samog Franje! Uz dodatak da je Boeselager bacao smeće na Kardinala Burke, optužujući ga za krizu Reda. 


Toliko je dugačka Franjina ruka, da izgleda da je u stanju proizvesti štucanje čak i u obično kritičnom mediju LifeSiteNews koji je prvo prenio vijest, prevedenu naknadno na španjolski, da bi vijest bila brisana sa LSN! 

I plus svega ovoga, drzak Boeselager da čovjek mora sjesti kad ga čuje, slijedi prava pravcata prijetnja iz njegovih usta, kao da bio neki plaćenik: "Mislim da ne možemo znati što će se dogoditi s Kardinalom Burke u budućnosti i nećemo praviti komentare o tome. To je i dalje odluka koja spada na Svetog Oca".

Ovim stopama morati ćemo zaleđivati slike na vijestima čim se pojave, za svaki slučaj. Je li mi ovo sanjamo? Jesmo li u "životu drugih" kao u Istočnoj Njemačkoj? Do kojeg nivoa zagađenja smo stigli?



Očigledno, klasično doba "Zločina i Kazne" definitivno je prevaziđeno.



























Nema komentara:

Objavi komentar