ponedjeljak, 28. veljače 2022.

Evropa 1939, Evropa 2022

 

Ono što se događa u Ukrajini počinje opasno podsjećati na na situaciju u Evropi 1939. S realnim poređenjem između Hitlera i Putina, ali na drugoj osnovi, ne u smislu koji prenose mediji. Ovi predočavaju povijest napisanu od pobjednika. To je povijest pobjednika.

 

Njemačka je tražila koridor do Danziga (današnji Gdansk), koji je kao dio Istočne Prusije bio odvojen od Njemačke Versajskim sporazumom nakon prvog svjetskog rata. 95% stanovništva Danziga bili su Njemci, zbog čega i zbog položaja važne luke na Baltiku Hitler je htio povratiti kontrolu nad tim gradom. Tražio je dakle zbog toga koridor, ali Poljska nije pristala na ponudu, nagovorena prvenstveno Velikom Britanijom.

 

Dalje, u proljeće 1939 dolazi do masakra njemačkih civila u Poljskoj, na tisuće njih od paramilitarnih poljskih snaga, što njihova vojska nije sprječavala. Dolazi do trenutka kad Hitler odlučuje napad na Poljsku.

Prije toga, Austrija nije bila “aneksirana” Njemačkoj, nego se na referendumu ogromnom većinom (skoro plebiscitom) odlučila za uključenje u Njemačku. Samo dan nakon referenduma Hitler daje svečani govor u Beču, usred neviđene podrške Austrijanaca.

 

Danas imamo da Rusija priznaje dvije ukrajinske regije, napučene većinski Rusima, kao dio Rusije. Prije je učinio isto sa Krimom. Sve te regije su se opredjelile za Rusiju. Usput, istočne oblasti bile su pod čestim bombardiranjem, koje je oduzelo živote kojih 15.000 duša, trećina njih civila.

 

Sada Rusija napada Ukrajinu jer ne dozvoljava njen ulazak u NATO pakt, te instaliranje raketnih pogona koji ozbiljno mogu ugroziti njenu sigurnosti. Unatoč upozorenjima i ultimatumu, NATO i Ukrajina su dali poznati korak.

 

Njemačka je bila razorena 6 godina kasnije. Ali Njemačka nije imala nuklerano oružjue. Rusija ga ima.

Prema tome, nalazimo se u ogromnoj opasnosti.

Molite Boga i činite pokoru da bude nuklearnog rata, kao i da nam Otkupitelj i Spasitelj ljudskog roda udijeli mir.

2 komentara:

  1. nije se posvetila Rusija kako je trazeno. masonske vlasti su u sve 3 velesile. sve su to proabortivne, procovid, antikatolicke sile.

    Gospa je obecala kaznu preko Rusije ukoliko se je ne posveti. sada ta kazna dolazi. Rusija je tu da nas kazni i to strasno.

    molimo se, postimo i spremimo za najgore

    JADNIK

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa gospara je u fatimi najavila šta nas ćeka ako se rusija ne posveti njenom srcu i sam Isus je rekao Lucija da će se posveta desit ali prekrasno pod ovim papom crkva je u rasulu doći će ruši i do rima lgbt neto nema božici blagoslov ni zaštitu mi Hrvati ovce bili i ostali

    OdgovoriIzbriši