petak, 29. listopada 2021.

Primjer apsolutno nevaljane Novus Ordo mise

 

Svećenik u „koncilskoj Crkvi“ zvani Josef Reisenhofer, župa Hartberg biskupija Graz, u Austriji, održao je ovog ljete parodiju od mise. Mimo bitnih pitanja o valjanosti Novus Ordo mise uopće, te svećeničkog ređenja, ovdje imamo jedan primjer apsolutno nevaljane mise, jer osim čudovišnog bogohuljenja na koje je ovdje izašao Novus Ordo, imamo jedan primjer totalne improvizacije kod riječi “pretvorbe”, koje izgovara ovako (za kalež; min 31:46):


 

“Uzmite i pijte iz njega, svi vi, ovo je kalež moje ljubavi, moja krv prolivena za vas, sve vas, za pomirenje i mir. Slavite ponovno i ponovno, tako da ne zaboravite moju ljubav”.

Da li je imao kakvu opomenu od svog biskupa? Izgleda samo da ne snima više ovu uvredu Bogu. A to što će u župi i dalje ići s ovim, to nije problem.

Ovo je jedan drastični primjer koji ukazuje da liturgija nije privatna stvar. Možete imati dozvolu od bilo koga za ova psovanja na Boga, ali to ne će biti misa. Bogu se ne možete rugati?

Čemu se onda čuditi ostalim stvarima što se događaju u društvu?

4 komentara:

  1. Prestrašno. Ovo nije Sv. Misa, ovo je prokletstvo, i za "svećenika" (kakav je to svećenik?) i za sudionike te lakrdije. Bogu hvala da mi u Hrvatskoj i Herceg-Bosni imamo još puno pravih Kristovih svećenika, poput tradicionalnih Marka Tilošanca, Borne Puškarića i Novus ordo Siniše Paušića i Josipa Delaša. Trebamo moliti Boga da nam da pravog papu, i za ponovnu obnovu Katoličke Tradicije.
    Želim vam blagoslovljen sutrašnji blagdan Krista Kralja i preksutrašnji Svih Svetih!
    Grešni carinik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mala ispravka - vlč Borna Puškarić nije "tradiconalan" ako služi samo tradicionalnu Misu. Tradicionalan svećenik je podložan cjeloj tradicionalnoj vjeri, tradicionalnom Pologu u svemu, i u nauku i u disciplini, a vlč. Borna je u svemu drugome podložan modernistima. Pa i u toj tradicionalnoj Misi što danas služi. Da mu sutra narede ne smiješ, morao bi prestati. Također puno više služi novus ordo a tu i tamo tradicionalnu Misu, s time da su hostije koje donese na tradicionalnu Misu često donijete s novus orda koji je služio tko zna kakav drugi novus ordo svećenik s tko zna kakvom nakanom i vjerom...

      Izbriši
    2. Upravo tako. Preko tjedna sluzi NO misu okrenut prema narodu a ledjima Bogu. Sest dana u tjednu razmislja moderno, dijeli pricest na ruku, a onda u nedjelju se presalta i narodu okrene ledja da bi s njime i za njega molio Boga. Propovjed mu mora biti malo drugacija, ozbiljnija i duza, mora sam citati umjesto neke polugole citacice, mora sam dijeliti pricest umjesto izvanrednih djelitelja itd. Dobro da mu se sve ne pomota i pobrka.

      Izbriši
  2. Necu gledat dalje od prve minute. Kad cujem uvodnu rock glazbu i ove ministrantice nema potrebe dalje se truditi.
    Kako to da moderni svecenici prigvacaju sve novo tako lako i brzo, a ne zele prihvatiti da ih se kritizira? Htjeli bi promjene, ali bi htjeli zadrzati i ono sto im odgovara od tradicije, a to je da su zadrzali ono sto im pase. Vole dijeliti kritike i savjete kojih se sami ne pridrzavaj a ne dozvoljavaju uvesti novinu da se i njih opominje i kritizira od strane laika. Jako zanimljivo. Dali su laicima tako puno novih ovlasti i dijeliti pricest, i citati, i naucavati, i dirati sveto posudje i upravljati. Ali sve to kao da je pod uvjetom da laici ne opominju svecenike i ne nabijaju im na nos njihove pogreske u odnosu na tradiciju. Egzorcizam i inkvizicija je ono sto treba Crkvi, samo tko ce to provesti.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši