četvrtak, 2. ožujka 2017.

Izgubivši vjeru, Zapad gubi i razum

[Nismo, svakako, fideisti, to jest ne smatramo da vjera ne treba razum. Vjera je iznad razuma i prosvijetljava ga, ali razum može doći do spoznaje osnovnih istina kao Božje opstojnosti i sl. Vjera je kao svjetlo; razum je "shvaća" koliko je u stanju, prosvljetljen istinom koja dolazi od Boga po vjeri. Vjera i razum se ne protive jedna drugoj; vjera je "razumna", makar nije racionalna, to jest nije posljedica razuma. S druge strane vjera ne može biti apsurdna.

Fideizam - rakcija na Prosvjetiteljstvo Buržoaske Revolucije - osuđen je od Grgura XVI, Pija IX u Qui Pluribus (1846) i konačno na Prvom Vatikanskom Saboru (1869-70); prisutan je međutim kod protestanata i posebno u Islamu. Kod muslimana Allah može tražiti i nešto nerazumno. Veliki islamski "teolog" bio je Al-Ghazali, krajem XI stoljeća. Sljedbenik derviške i sufijske tradicije.

Međutim, bez vjere čovjek ostaje bez svjetla i razum se gubi narušen dekadentošću svog moralnog ustrojstva bez Boga. Drugim riječima, postane inteligenta životinja. Na koncu: prosti glupan. Dolje komentirani događaj svjedočanstvo je rečenom]

Kad kažem "Zapad", mislim na elitu koja njime vlada. To je financijska, sionistička i sotonska elita koja u svojim rukama ima novac i moć: banke, politika i mediji su na njihovom raspolaganju. Guše zemlje davajući lihvarske kredite za koje znaju da se ne mogu vratiti; kad htjednu, samo zatraže nazad ono što se ne može isplatiti, i nakon toga nameću svoje uvjete bilo kojoj državi.

Podržavaju ekstremne ljevičarske organizacije; što izgleda paradoksalno, jer su ove deklarativno "protiv kapitala" i sl., ali su im na usluzi, a evo kako: ekstremna ljevica je moralna gangrena za bilo koje društvo. Nisu u stanju ništa drugo učiniti do žaliti se i tražiti ideološke postavke: nesposobni za napraviti niti jedno pošteno radno mjesto, ali tražiće skidanje križeva s javnih mjesta itd. Njihova "politika", bolje reći anarhija nužno dovodi do socijalnog rasula i postaje neophodna vanjska intervencija. Očiti primjer je Grčka. Puštena u besmisleno zaduživanje socijalista, dovedena do neisplativog zaduženja. Neisplativog za Grčku, svakako. Bolje reći neisplativog s obzirom na momenat neizostavnog traženja isplate stranim bankama. Nešto što je u biti čista svojevolja istih: Japan je mnogo više zadužen i bruto i u odnosu na vlastiti dohodak, ali mu se ne traži isplata.

Posljedica: ukoliko grčki političari želi olakšicu kredita... trebaju otvoriti vrata programiranom islamskom osvajanju Evrope. Netko želi kaos, moralno opadanje Evrope, kao i gubljenje nacionalnih identiteta stvaranjem multikulturnih društava. Evropa bez identiteta nije u stanju oduprijeti se planovima Novog Svjetskog Poretka, u biti internacionalnog komunizma, to jest masa ljudi određenih za svjetski proleterijat.

Novi Svjetski Poredak, budući vođen od sotonista - sionista, imati će prijestolnicu u Jeruzalemu - zašto misliš da je osnovana država Izraela kad je iza prvog svjetskog rata u Palestini bilo jedva 10% židova? - kojemu svi ostali narodi trebaju služiti. To je Luciferova osveta Otkupitelju koji je na Kalvariji - Jeruzalemu - izvšio djelo otkupljenja ljudskog roda i gdje se rodila Crkva Božja.

No, božja je zadnja, i sotonska ludost čini zlo, ali ne može imati pobjedu. Način odupiranja Novom Poretku jest upravo: vjera življena u ljubavi. Čista vjera to je što ih izluđuje. Ako očuvaš vjeru i znadneš je prenijeti na druge, sotonska moć opada.

Znaš što ti je činiti.

Po svoj prilici internet im je izbjegao kontroli i zbog toga sada nastoje uvesti maksimalnu kontrolu i proizvesti zastrašivanje svakog tko se usudi usprotiviti se vlasnicima sustava. Doista, Orwellova 1984. odvija se pred našim očima.


***

Nešto nevjerojatno dogodilo se ovih dana u Madridu - odmah mi je bila poslana obavijest -, i ne uspijevši vidjeti odraz ove donedavno nezamislive vijesti u našim medijima, odlučih prekinuti zacrtane poslove i napisati par riječi o ovog zgodi.

Naime, ove jeseni u nekoliko španjolskih gradova homoseksualni lobby platio je ogavnu propagandu na ulicama. Plakati su se nalazili na svakoj postaji:


"Ima djevojčica s penisom i dječaka s vaginom". Poruka je čisto nametanje transeksualnosti i rodne ideologije.

Ovog tjedna - utorak 28/02/17 -, kao dobro smišljena reakcija, španjolski katolički aktivisti, članovi platforme "HazteOír", (Učini se čuti) htjeli su podsjetiti nešto najelementarnije: da upravo dječaci imaju penis i djevojčise vaginu. I ako si se rodila djevojčica, to ćeš i biti čitavog života.

Iznajmili su dakle jedan autobus i jednostavno napisali na njemu gornje riječi:


Reakcija je bila nevjerojatno brza: vlasti su zabranile cirkulaciju ovog autobusa. Vijest je otišla i preko španjolskih granica, čak se oglasila i u zadnje vrijeme vrlo aktivna oporba Trumpa; Chelsea Clinton se udostojala izraziti svoje zgražanje inicijativom:


No, najgore je ovo: sve političke stranke podržale su zabranu cirkuliranja autobusa. No, HazteOir nastojati će ići u druge gradove i hrabro je potaknuo jako dobru i potrebnu polemiku. Unatoč i političarima, i Sorosovom financiranju, i njihovim medijima dobar dio društva ima priliku progledati svojim očima. I vidjeti ogromno licemjerstvo ovog sustava. Gdje je sada sloboda govora, koju su toliko isticali?

Slobodu koriste samo za rušenje, nikad za nešto dobro učiniti. Ponovno smo to imali priliku vidjeti u slučaju dokidanja imuniteta za Le Pen. Marine pogađa u sridu: Evropa ne želi prikazati ISIL-ove masakre. Da ne bi slučajno se vidjelo što je Islam; što prijeti Evropi preko tolikih "izbjeglica"; da se ne bi vidjelo da su kršćani daleko glavne žrtve naših dana dok ta ista Evopa gleda na stranu.

Što znate o genocidu bjelaca u Južnoj Africi:


Ne, ne smijete ništa znati. Trebate znati druge stvari.











1 komentar:

  1. Kao da nedostaje tekst ipod posljednje fotografije da objasni tko je onaj 'bijelac' s komunistički uzdignutom pesnicom. Usput, gledao sam video na kojem taj isti Joe Slovo pjeva s crncima pjesmu o ubijanju bijelaca - Bura. Onaj u sredini je dobio nobelovu nagradu za mir, iako je dokazano sudjelovao u terorističkim akcijama u kojima su stradali civili. A žena je poznata po tome što je organizirala jezivo linčovanje crnaca koji se nisu slagali s njima tako da su oko žrtve stavljali automobilske gume i onda ih zapalili. Stvarno je uvreda pokojnom M.Veselici kad mu se je govorilo da je on hrvatski Mandela.

    OdgovoriIzbriši