ponedjeljak, 25. srpnja 2016.

«Čisti Islam» i Minhenski Masakr

Raymond Ibrahim, Front Page Magazine (24/07/16 – uz nadodane uvodne riječi)

„Sve doki nisu zaokrenuli u glavnu ulicu išlo je dobro i konzul (opaska: Napoleonov izaslanik u Bosni – Travniku - po prvi puta, 1807.) je zaista morao biti zadovoljan. Ali čim su došli do prvih turskih kuća, nastade neko sumnjivo dozivanje, lupa avlijskih vrata i mušebaka na prozorima. Već kod prve kapije jedna djevojčica otvori samo malo jedan kanat i izgovarajući nerazumljive reči stade sitno da zapljuckuje na ulicu, kao da vrača. Tako su se redom otvarale kapije i podizali mušepci i za trenutak pomaljala djeca, puna mržnje i fanatičnog zanosa. Zabuljene žene su pljuvale i vračale, a dečaci izgovarali psovke, praćene bestidnim pokretima i nedvosmislenim pretnjama, pljeskajući se po stražnjici ili pokazujući rukom kako se reže grkljan.“...

„U njemu je naslućivao kakav mora biti život čoveka sa Zapada koji svoj život prenese na Istok i zauvek veže svoju sudbinu sa njim.“...

Samo orijentalci mogu ovoliko mrzeti i prezirati i ovako pokazivati mržnju i prezir.“

Ivo Andrić, Travnička hronika



Njemački osamnaestogodišnjak, iranksog porijekla, zvani Ali Sonboly izvršio je pokolj prošlog petka. Prema izvješćima, usmjeren na djecu, ubivši ukupno devet osoba.


Ovaj incident jest jedno podsjećanje da se stalna terorizacija Zapada ne ograničava samo na Islamsku Državu (ISIS), na «radikalne» interpretacije Islama vahabijaca ili salafista, ili na teroriste koji su se ubacili na Zapad preko migrantske struje.

Ali Sonboly nije nijedan od takvih slučajeva. Rođen je i odgojen u Njemačkoj, i prema njegovom imenu i iranskom porijeklu, najverojatnije je da ima šitsku podlogu.


<Žaleći se jednom prilikom kako muslimani naprosto izađu van sebe protiv «nevjernika» prilikom propovijedi održanih petkom u Egiptu, jedan kršćanin kopt rekao mi je jednom prilikom: «Dopustite mi da vam kažem da... (kršćani) znamo da je svakog petka dan smrti, da nakon petka, u subotu, ići ćemo u mrtvaru nekome!»>

I ova je velika lekcija Minhenskog Masakra: Čisti Islam – posuđujući ime od čuvene knjige C. S: Lewisa («Čisto Kršćanstvo») u vezi mnogih zajedničkih elemenata dijeljenih među mnogim kršćanskim denominacijama – je odgovoran za aktualnu terorizaciju Zapada.

Ako sumnjate, pogledajte jedan nedavni studij.



Potvrđeno je da su muslimani svih sekta, rasa i socio političkih okolnosti, - ne samo ISIS – odgovorni za progon kršćana u 41 od 50 najgorih zemalja za biti kršćanin u istima: Šitski Iran je na devetom najgorem mjestu, Saudijska Arabija na četrnaestom, dok su «umjerene» zemlje kao Malazija i Indonezija smještene na 30 i  43 mjesto respektivno.

Zajednički djelitelj svih ovih nacija je Islam, i da se tu nema više što nadodati.

Čak i odvratni tretman koji vrši ISIS prema kršćanima i drugim ne muslimanima samo je krajni odraz onoga što muslimani uopće čine ne muslimanima u svijetu. Pogledati «Progon kršćana od muslimana», izvješća koje prikupljam mjesec po mjesec kroz pet godina – i konkretno za ovaj mjesec -, i moći ćete provjeriti neprestanu diskriminaciju, progon i pokolj prema kršćanima izvršenim od «svagdašnjih» muslimana, od najviših položaja na vlasti do bijesnog svijeta. Svako mjesečno izvješće (ukupno ih ima 58) sadrži na desetke takvih zločina, da kad bi bili izvršeni od kršćana prema muslimanima bili bi non stop u medijima, s totalnim pokrićem od 24 sata svih sedam dana u tjednu.

Dok mediji izmišljaju bilo koju laž za razuvjeriti od islamske naravi Minhenskog napada – uobičajena strategija, posebno ona koja koristi «odgovor nanapade» (Krstaški pohodi, i sl.).



- činjenica je: u svim tenzijama među narodima u Evropi, progonjeni kršćani su često identični u rasi prema svojim progoniteljima, istog etničkog porijekla, nacionalnog identiteta, kulture i jezika. Nije razlog politička nesuglasica, ili svađa oko zemlje. Jednako se ne dešava da su ove krščanske zajednice, bez ikakve politčke moći i potisnute u pozadinu, nositelji političke moći – to jest, nema nikakvog motiva za «ugroženost» muslimana.

Onda, zašto su kršćani omrzli i proganjani? Jednostavno jer su kršćani, to jest, vjernici ne-muslimani – i to je istiniti razlog zašto su zapadnjaci napadnuti od muslimana, trenutno (barem od ovog članka) u Minhenu.

Ružna ili ne, ova istina, da je čisti Islam – ne «ISIS», «salafizam», «vahabizam», ili «šitski islam» - to što promiče mržnju i nasilje prema nemuslimanima. («Otmica žena i rušenje crkava jest realni Islam», po riječimaVelikoh Iranskog Ajatolaha).




ova istina dakle nikad neće moći biti pravilno obrađena dok oni na pozicijama vlasti u prvom redu to ne priznaju I, sa značajnim izuzetkom DonaldaTrumpa, vrlo su daleko od toga. 

Nema komentara:

Objavi komentar