utorak, 14. kolovoza 2018.

Sorosova mafija iza pada vijadukta Morandi?

Nemamo dokaze, samo sumnju. Makar kod ovih sumnjaj ono najgore, i pogodićeš.

[1.8 km dug; 90 m visok. Nakon 50 godina, odjednom buuum, ode dole u sekundi. Nije lako za prihvatiti]

Da je Sorov izraziti neprijatelj nove talijanske vlade, to ne treba pojašnjavati. I da se nova vlada izrazila protiv njegove politike, tj. njegovog uplitanja u nacionalnu politiku konkretno Italije, i to je poznato.

Također je činjenica da je trgovanje osobama u "migrantnoj krizi", tj. invaziji Evrope, vrlo unosan posao za one koji nemaju ni načela ni skrupula, niti im drhti ruka za oduzeti ljudski život ako je to potrebno njihovom cilju.

Brooklynski most je iz 1870; podnosi dvadeset puta više prometa i težine nego vijadukt Morandi. No, nema ni jedne raspukline.



Talijani su tako nespretni da ne znaju napraviti most koji ne će prasnuti odjednom na pola?

Ovaj presjek komunikacija u Đenovi napraviti će veliku štetu turizmu i gospodarstvu inače u cijeloj regiji. Promet će biti kaos.

Ne znamo da li je rušenje mosta izazvano. Moglo bi biti iz spomenutih razloga, ali ne možemo to tvrditi sa sigurnošću.

Ono o čemu želim razmišljati jest sljedeće: bez žrtve ne možemo ići naprijed. Ako se uplašimo pred prvom neprilikom i zaustavimo, ništa ne možemo postići. Također, onaj koji se suoči moćnicima, imati će neprilika, sigurno. Od malog do velikog. To svatko može iskusiti na svojoj razini.

Ono što je bitno jest ovo: razmatrali smo prije par dana mučeništvo Svetog Lovre. "Okreni me na drugu stranu, s ove sam već pečen", reče mučitelju taj čovjek plemićkog roda. Mogao je živjeti kako mu se htjelo, ali predao je sve u Božje ruke, i svoja imanja i život, a i užasno mučenje po pouzdanim svjedočanstvima.

Ništa nas ne smije zaustaviti na putu vjere.

"Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? "Zbog tebe - stoji pisano - ubijaju nas cijeli dan; drže nas kao ovce određene za klanje". Ali u svemu ovom sjajno pobjeđujemo po onome koji nas je ljubio." Rim 8: 35-37.

Samo kad čitaš ove riječi, i kad pročitaš "Glad?", misli doista na glad i oskudicu. "Golotinja?", isto tako: nemaš sve što bi htio, oduzimaju ti osnovno. Ostaješ možda i bez posla. "Pogibao?" Misli da te i to može zapasti.

Ali vjera po ljubavi daje odgovor i snagu za sve.

Nema komentara:

Objavi komentar