subota, 26. rujna 2015.

Usput: Jorge Mario u Americi, kriptožidovstvo u punom jeku

Kriptožidovstvo je povjerljivo, unutrašnje pristajanje na židovstvo dok se izvana deklarira biti druge vjere.

"Doista, vi ste, braćo, postali nasljedovatelji crkava Božjih koje su u Judeji u Kristu Isusu: i vi isto trpite od svojih suplemenika što i oni od Židova, koji su i Gospodina Isusa i proroke ubili, i nas progonili, te Bogu ne ugađaju i svim se ljudima protive kad nam priječe propovijedati poganima da se spase, da bi tako u svako vrijeme navršili mjeru zlodjela svojih. Ali sručio se na njih konačni gnjev." 1 Sol 2, 14-16

Upoznati smo već sa uvredljivim postupcima uljeza na Svetoj Stolici; ne što bi vrijeđao mene ili tebe, već Boga. Predstavlja se navodno kao Vikar Kristov, a pred židovima prikriva križ. Jednom, dvaput, i koliko bude trebalo puta:








[Sekretarica Rivkah izraelskog predjsednika Reuven Rivlina, odbija se pokloniti ili dati ruku bilo kojem čovjeku koji nosi križ. Jorge Mario ga prikriva rukom i poklanja se pred njom.]

Njegov dolazak u USA poklopio se sa židovskom svećanošću Yom Kippura. Pun “poštovanja” prema talmudskom židovstvu, odlučio je ne imati bilo kakav službeni ili religiozni akt na taj dan. Informaciju daje ista CNN:



Da li se osjeća krivim što je katolik? Bolje reći što ga takvim smatraju? I prema kome “poštovanje”? U knjizi Petera Schäfer, Jesus in the Talmud, (Princenton University Press, 2007),



može se porinuti dovoljno za vidjeti što naučava takva bljuvotina što su Talmudski spisi (židovski “sveti” spisi, sastavljeni uglavnom nakon smrti I uskrsnuća Isusa Krista; s druge strane dosta talmudskog nauka ima spojeve sa židovskim tradicijama neposredno prije Kristovog dolaska. To su one iste tradicije zbog kojih Isus kori židovske učitelje Zakona zbog napuštanja Božje Riječi, a prihvaćanja njihovih odredaba): Djevica je prikazana kao bludnica koja je imala Isusa iz vanbračne veze sa jednim rimskim oficirom. Isus je kažnjen u paklu na kuvanje u… svom vlastitom izmetu. Da, o tome se radi. Nema ovdje (u ovom blogu, ovom stavu) nikakvog antisemitizma, već neskretanje glave pred povijesnom realnošću.
Na samoj stranici Vatikana prvo što je objavljeno jest:

Prije svega, želim poslati pozdrav Židovskoj zajednici, našoj Židovskoj braći i sestrama, koje danas slave Yom Kippur. Neka ih Bog blagoslovi mirom te pomogne im napredovati putem svetosti, kao što danas slušamo u njegovoj riječi: “Budite sveti, jer Ja sam svet” (Lev 19:2).

Pita se s pravom povijesničar Michael Hoffman,



čemu onda kršćanstvo, ako židovi mogu biti sveti bez Krista? Jednostavno i samo tako.
No, Franc je poguran, samo tako, baš po onom što jest, i radi čega se i ponudio:



Upravo izlazi knjiga velikog Jorge Mariovog prijatelja, Kardinala Danneelsa, u kojoj priznaje da je pripadao “mafijaškoj” (on to sam kaže, što je najgore) grupi kardinala koji su htjeli promjenu u Vatikanu



Već za vrijeme Ivana Pavla II htjeli su pripremiti mjesto nekom drugom, i po njihovim željama, i da svakako to ne bude Ratzinger. 

[Ovdje moram napraviti jednu opasku: Apostolska Konstitucija Ivana Pavla II, Universi Dominici Gregis, iz 1996., upozorava u članku 79: "Potrvrđujući također uredbe mojih Prethodnika, zabranjujem, bio to tko bio, makar imao i dostojanstvo Kardinala, da dok je Pontifeks na životu, i da nije upoznat sa tom stvari, sklapati paktovo u vezi izabiranja njegovog Nasljednika, obećati glasovanje ili donijeti odluke s obzirom na ovu stvar na privatnim sastancima." Totalno jasno. I da bi bilo još jasnije, u članku 81. ove makinacije se kažnjavaju sa izopćenjem.]

Nije to bio samo njihov osjećaj, podsjetimo se kako je Benedikt XVI bio primljen od njemačkih biskupa 2011., kada su mu javno odbili dati pozdrav:




To je onaj isti cardinal (Danneels) kojeg smo ovdje nekoliko puta naznačili radi nevjernosti i pro homoseksualnih stavova. To je onaj isti kardinal koji je izašao na balkon sa Jorgeom kad je bio izabran.


Ama jest, baš onaj isti:

[Ovdje sa biskupom Amberesa, Bonny. Bonny se otvoreneo - i nesmetano - zalaže za crkveno priznanje istospolnih veza i tome slično. Obadvojica su pozvana na Sinodu protiv obitelji.]

E baš golemo, zar nije? Kad ne bi bilo tragično, bilo bi smješno.
A onda se ne čudi kad dođe jedan notorni homoseksualac na misi koju predvodi Jorge Mario na Madison Square Garden, za moliti molitvu vjernika. Ne lažem, ne izmišljam (minuta 28 na videu):



Riječ je o Maurice Alberto "Mo" Rocca, američkom novinaru, humoristi i glumcu, otvorenom homseksualcu.



Sramota prikazati? Sramota je da se ovo uopće i događa.


Zato, budi spreman za Sinodu protiv obitelji koja je odmah iza ćoška. Vidjećeš puno toga, i ništa nek te ne iznenadi, ta vidio si već toliko. Samo vjeru ne puštaj, i ne daj da te itko levati, makar bio obučen u bijelo.

Nema komentara:

Objavi komentar